Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

«Κάτσε καλά, μη σε τυλίξω σε μια κόλλα χαρτί…»



Του Αεροπεζοναύτη
Η τρομοκρατία της αστικής τάξης κακοφόρμισε, αλλά η μαυρίλα και η μπόχα της βρήκε όχι μόνο ευήκοα ώτα, αλλά στυλοβάτες και πρόθυμους σε όλα τα κυβερνητικά κόμματα διαχρονικά, με τη διαφορά ότι η ΝΔ τώρα την φύσηξε και την έβγαλε με νόμο και τάξη στον δρόμο.

Το τελευταίο διάστημα, ως σχέδιο που εξυφαίνεται, σχεδόν όλο το σύστημα καταστολής των λαϊκών αγώνων τέθηκε ταχύτατα στην υπηρεσία της τάξης και του νόμου, λες και το φάντασμα του κομμουνισμού που πλανιέται πάνω από την Ευρώπη, πάνω από τα κέρδη της αστικής τάξης, προσγειώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου!

Από ό,τι φαίνεται ο κ. Χρυσοχοΐδης «αποδέχτηκε» την -σημαδεμένη- πρόταση της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης οι οποίοι ζητούν να τοποθετηθούν κάμερες στις στολές των αστυνομικών των ΜΑΤ ώστε να καταγράφονται τα πάντα στις διαδηλώσεις και στην κατά πρόσωπο καταστολή, δηλαδή on line βιντεοφακέλωμα όσων υψώνουν γροθιά στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού!
Σαν να μην έφτανε αυτό έρχεται ρεπορτάζ στα ΜΜΕ το οποίο αναφέρει:
«Παρουσία εισαγγελικού λειτουργού θα γίνονται πλέον όλες οι διαδηλώσεις σύμφωνα με το σχέδιο 18 σημείων που προετοιμάζει η κυβέρνηση για να μη "νεκρώνει" το κέντρο της Αθήνας και άλλα αστικά κέντρα, λόγω συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλες οι μέχρι τώρα εισηγήσεις κατατείνουν στην παρουσία εισαγγελικού λειτουργού στις συγκεντρώσεις, η οποία θα διασφαλίζει την τήρηση της νομιμότητας!!!

Τα παραπάνω δεν είναι ασύνδετα και άνευ στόχου, έρχονται ως συνέχεια της δημιουργίας του Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων (ΕΝΦΕΣ), που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ πριν από λίγες μέρες στη Βουλή, ως τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας, συνιστά ένα ακόμη βήμα στην παραπέρα στρατιωτικοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας και εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στην «επιτήρηση» της «εσωτερικής ασφάλειας». Πρόκειται για ένα υβριδικό ένοπλο Σώμα το οποίο, όταν απαιτηθεί, το κράτος και οι αστικές κυβερνήσεις θα το στρέψουν ενάντια στο λαό.

Το εν λόγω σχήμα «εξειδικεύει» στην Ελλάδα τις κατευθύνσεις του λεγόμενου πολιτικού πυλώνα του ΝΑΤΟ, της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού Εκτάκτων Αναγκών της Συμμαχίας (Civil Emergency Planning Committee - CEPC), που προωθείται εντατικά τα τελευταία χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις, με διάφορα προσχήματα, στη βάση των κατευθύνσεων ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Κατασταλτικός βραχίονας σε επίπεδο αντιμετώπισης των λαϊκών και εργατικών αγώνων είναι το εν εξελίξει μείγμα της τριπλής καταστολής:
Μη χορήγηση άδειας κινητοποίησης - Εμπλοκή εισαγγελέα, πριν, κατά και μετά την κινητοποίηση - Κάμερες στις στολές των ΜΑΤ η οποία λειτουργεί ως on line φακέλωμα. 

Το ξύλο, τα χημικά, οι συλλήψεις είναι ήδη στο πρόγραμμα!

Ούτε λίγο ούτε πολύ έρχεται αναχρονισμένα, αλλά εκσυγχρονισμένα το σκιάχτρο του εκφοβισμού «Κάτσε καλά, μη σε τυλίξω σε μια κόλλα χαρτί και δεν θα ξεμπλέξεις με τίποτα!».

Ένα μοντέλο που εφαρμόστηκε σε σκοτεινές περιόδους της χώρας, με τους ρουφιάνους, τους καταδότες, τις συλλήψεις και βέβαια τις δικαστικές αποφάσεις οι οποίες νομιμοποιούσαν τις πρακτικές καταστολής.

Παλιές πρακτικές με νέες μεθόδους τα παραπάνω, έρχονται και υλοποιούν το νόμο και την τάξη των συμφερόντων της αστικής τάξης και μόνο, μιας και το αστικό κράτος τους έχει για την ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και λοιπούς παροικούντες στις αποθήκες του υπηρετικού τους προσωπικού.

Συντεταγμένη καταστολή, με εντολή της αστικής τάξης, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ενάντια στην ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος με στόχο να πνίξουν στη γέννα τις νέες γενιές αντίστασης και τις συλλογικές αγωνιστικές μορφές διεκδίκησης για ένα μέλλον καλύτερο.

Στήνουν την κρατική, βίαιη παραβατικότητα, με εισαγγελείς και ΜΑΤ, ταυτίζοντας την κρατική βία με το νόμο και την τάξη τους.

Αλήθεια, ενάντια σε ποιον υψώνετε τα γκλομπ και τις χειροπέδες, τους εισαγγελείς και τις δίκες;

Ποιους απειλείτε;

Αν όχι τις αξίες του να αγωνίζεσαι για μια ζωή καλύτερη και ανθρώπινη;

Ένα όμως να ξέρετε:

Όταν το δίκιο ξεχειλίζει, τότε θα βρει τον δρόμο σαν το νερό της βροχής που έρχεται με δύναμη σαν φουσκωμένο ποτάμι η οργή του λαού και στο διάβα του δεν αφήνει τίποτε όρθιο. Όσα φράγματα και αν βάλετε, όσο «έξυπνα» συστήματα καταστολής φτιάξετε, η πίστη στο δίκιο θα βρει χίλιους τρόπους να τα ανατρέψει.

Και εκεί στα φύτρα της νέας ζωής, οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας της πατρίδας μας δεν μπορεί να είναι μαζί σας, γιατί απλά δεν είναι δικά σας παιδιά.

Είναι παιδιά του ελληνικού λαού.

Είναι σώμα από το σώμα της εργατικής τάξης και της φτωχής αγροτιάς και θα βρουν μαζί με τον λαό τον τρόπο για να βγουν στο ξέφωτο, ακυρώνοντας κάθε άνομη πράξη σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων, διαμορφώνοντας μια άλλου τύπου λαϊκή συμμαχία τέτοια που καμία σχέση δεν θα έχει με τα σχέδια και τις αποφάσεις σας.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου