Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Μαχητική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)



Στη Θεσσαλονίκη, μαχητική συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου και πορεία έως το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι εκπαιδευτικοί από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, συνεχίζοντας τον αγώνα τους ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που οδηγεί στην απόλυση χιλιάδες αναπληρωτές και διεκδικώντας μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, μαζικούς διορισμούς.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αντιπροσωπείες εκπαιδευτικών από πόλεις της βόρειας Ελλάδας, ενώ μερίδα των εκπαιδευτικών συμμετείχε και στην συγκέντρωση που έγινε στην Αθήνα.

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εκπαιδευτικών εξέφρασαν ο Σύλλογος Υπαλλήλων Μακεδονίας - Θράκης του υπουργείου Γεωργίας και ο Σύλλογος Υπαλλήλων του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης που πήρε απόφαση συμμετοχής στη στάση εργασίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για το Δημόσιο από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Καταγγελία για τον υπονομευτικό ρόλο της ΔΑΚΕ

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών», καταγγέλλει την παράταξη της ΔΑΚΕ στη Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ότι αποδεικνύεται ο καλύτερος σύμμαχος της κυβέρνησης, με την άρνησή της να προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας με πρόσχημα ότι ακόμα το ΔΣ δεν έχει προεδρείο.

Όπως αναφέρει η ΑΣΕ, «αφήνει τους συναδέλφους αναπληρωτές μας ακάλυπτους, προτρέπει στην απεργοσπασία (συστήνοντας σε συνάδελφο να δηλώσει άδεια σε μέρα απεργίας). Φυσικά και τα ΣΥΝΕΚ συμφωνούν με τη «νομιμότητα» που δείχνει η ΔΑΚΕ και δε «βγάζει το σωματείο εκτεθειμένο στους συναδέλφους»!

Η ΔΑΣ έφερε στην ΕΕ της ΕΔΟΘ το αίτημα της ΑΣΕ στην Δ' ΕΛΜΕ για κάλυψη των συναδέλφων με τρίωρη στάση, όπου με απαίτηση και επιμονή πάρθηκε απόφαση.

Η πετυχημένη παράσταση διαμαρτυρίας της Παρασκευής, η προσπάθεια για μαζική συμμετοχή όλων των ΕΛΜΕ της χώρας στη συγκέντρωση της Αθήνας δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι εκπαιδευτικοί βγάζουν συμπεράσματα από το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής που ασκείται, ξεπερνούν τις δυσκολίες και διεκδικούν το αναφέρετο δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, δουλειά με δικαιώματα. Αξιοποιούν την πείρα, βάζουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες!

Τους δηλώνουμε ακόμη μια φορά ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα είναι πάντα μπροστά τους. Δε φοβάται κατασταλτικούς μηχανισμούς, δεν το σταματάνε τακτικισμοί και φτηνά κολπάκια».




3 σχόλια:

  1. Ρέ Παιδιά!!! Τί έγινε;;;; Γιατί Έσβησε το Σχόλιο;;;;;

    Ανώτερη και Ανωτάτη Βία;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (Πρόκειται για το κάτωθεν σχόλιο! Και προσθέτω 15% ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ- ΠΕΤΑΞΤΕ ΈΞΩ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ- "ΣΥΝΘΗΜΑ"!!!)


    ....."ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ"...


    ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ ΕΡΓΟ ... ΛΕΣ ΚΑΙ ΓΥΡΊΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ!!!

    ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ "ΦΩΤΟ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΙΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ/ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ... ΈΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ: Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΩΝ ΜΕ "ΔΑΥΤΟΥΣ" ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΜΙΑΣ ΞΕΝΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.... ΑΛΛΟΙΩΣ ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ "ΑΥΡΙΟ" ΩΣ .... "ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ"!!!

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ ΌΤΙ "ΔΑΥΤΟΙ" ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ) ΠΑΙΔΕΙΑ "ΔΑΥΤΟΙ" ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ (ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ) ΓΝΩΣΗ "ΔΑΥΤΟΙ" ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ!!!

    ... "ΔΑΥΤΟΙ" ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ/ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ!!! "ΔΑΥΤΟΙ" ΕΙΝΑΙ ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ... ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΠΡΟΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΠΡΟΠΡΟΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟΙ... ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΤΑ... "ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ" ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΈΚΤΑΣΗ "ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΊΔΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΖΩΗ!!!"!

    ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΌΤΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ "ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΓΓΌΝΙΑ ΜΑΣ!" ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΌΤΙ ΔΕΝ ΠΑΛΕΎΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ... ΑΥΤΟΔΙΑΓΡΑΦΤΕΙΚΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ!!!

    ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ "ΑΥΡΙΟ/ΜΕΛΛΟΝ" ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ!!!


    ΡΙΖΙΚΗ ΕΚ ΘΕΜΕΛΙΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥΣ!!!


    Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ!!!


    ΕΚΠΑΡΑΘΥΡΩΣΗ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤΑΜΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ!!!


    .... ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!


    ΛΥΣΗ: Αλά ΓΟΡΔΙΟΥ ΔΕΣΜΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή