Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Όλες οι κυβερνήσεις έχουν στηρίξει πολιτικά και στρατιωτικά τις αιτίες του προσφυγικού προβλήματος





Η στρατηγική όλων των άλλων κομμάτων ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι το «καλύτερο παιδί» των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης «χρεοκόπησε στην πράξη», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στη Βουλή για τα όσα συμβαίνουν στον Έβρο.
Υπογράμμισε ότι η αιτία του προσφυγικού προβλήματος είναι οι επεμβάσεις, οι πόλεμοι, ο διαμελισμός κρατών που στήριξαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα, «όχι μόνο πολιτικά, αλλά και στρατιωτικά».



Με αφορμή τον υποκριτικό «καυγά» των άλλων κομμάτων, σημείωσε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας και η κυβέρνηση της ΝΔ τη συνεχίζει. Επίσης, ανέφερε πως τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είπαν κουβέντα για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, την οποία «πρώτοι χαιρέτισαν οι ΗΠΑ, η ΕΕ, τα ίδια και έρχονται και κάνουν δηλώσεις από τον Έβρο».

Σε σχέση με τον «καυγά» περί «κλειστών» ή «ανοιχτών» συνόρων, ο Θ. Παφίλης τόνισε πως ο κοσμοπολιτισμός είναι το ίδιο επικίνδυνος με τον εθνικισμό. «Η αναγκαία φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για να νομιμοποιηθούν ακροδεξιές φωνές και δράσεις», πρόσθεσε.

Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση να «μαζέψει» τις παραστρατιωτικές ομάδες που έχουν δημιουργηθεί σε νησιά και παίρνουν το νόμο στα χέρια τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου