Κυριακή 12 Απριλίου 2020

ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»


Συνεχίζουν να αναδεικνύουν κρίσιμα ζητήματα για τα λαϊκά συμφέροντα 

 


Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Χίου θεωρεί ότι η ύπαρξη χώρου καραντίνας λόγω της πανδημίας πρέπει να έχει αυστηρώς προσωρινά χαρακτηριστικά και να μη συνδέεται σε καμία περίπτωση με την ύπαρξη δεύτερης δομής στη Χίο.

Στην ανακοίνωσή της, απαιτεί «να ισχύσει, ό τι ισχύει για όλους τους Έλληνες και ξένους πολίτες που έρχονται στη χώρα και είναι απαραίτητη η καραντίνα, δηλαδή διαμόρφωση με επιστημονικούς όρους χώρου καραντίνας σε ξενοδοχειακή μονάδα, όπως έγινε στη Θράκη, Αθήνα κλπ. Να συνδέεται αυτή η ενέργεια με την ενίσχυση των υποδομών του νοσοκομείου Χίου με την πλήρη λειτουργία της ΜΕΘ και με τις 7 κλίνες, με άμεσες μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού και ενίσχυση υλικών σε γάντια, μάσκες, αναπνευστήρες κλπ. Με την άμεση αποσυμφόρηση της ΒΙΑΛ από τον υπερπληθυσμό και την ενίσχυση του ΚΥΤ σε Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τόσο για τους πρόσφυγες-μετανάστες , όσο και για το προσωπικό που δουλεύει εκεί συμπεριλαμβανομένου και του προσωπικού αστυνομίας και λιμενικού. Τέλος να συνδέεται με την προοπτική κλεισίματος της ΒΙΑΛ.

Καταδικάζουμε όλες τις αδιαφανείς διαδικασίες που ακολουθεί και στο θέμα αυτό μέχρι τώρα η κυβέρνηση».


Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, σε ανακοίνωσή της σχετικά με την τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων, σημειώνει ότι αυτή πραγματοποιήθηκε με την πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών ePresence και όχι με κάποια ειδική πλατφόρμα του Δήμου, όπως συνεχίζει να κυκλοφορεί. Η τηλεδιάσκεψη έγινε χωρίς κανένα τεχνικό πρόβλημα και αυτό αποδεικνύει ότι είναι απολύτως εφικτή η συνεδρίαση με αυτόν τον τρόπο όλου του Δημοτικού Συμβουλίου. Η Δημοτική Αρχή πρέπει να πάρει όλα τα μέτρα ώστε αυτό να υλοποιηθεί. Παράλληλα διευκρινίζει ότι η τηλεδιάσκεψη δεν υποκατέστησε τη λειτουργία του δημοτικού Συμβουλίου, ούτε έλαβε αποφάσεις για θέματα. (Δείτε εδώ)

Από την πλευρά της, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δομοκού αναφέρει ότι η νέα δημοτική αρχή συνεχίζει - με μεγαλύτερο μάλιστα ζήλο - την πολιτική της προηγούμενης, της φέτα – φέτα δηλαδή παραχώρησης σημαντικών δραστηριοτήτων του Δήμου σε ιδιώτες.

Εκμεταλλευόμενη τις νέες διατάξεις για τη σύσταση της Οικονομικής Επιτροπής, που της δίνουν την πλειοψηφία, αν και δεν την έχει στο ΔΣ, αποφάσισε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, (που περιλαμβάνει και τις πιστώσεις για τους ιδιώτες), μόνο με τις ψήφους της παράταξης του δημάρχου.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ (06/04/2020), με φυσική παρουσία των δημοτικών συμβούλων, εν μέσω μάλιστα των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, η δημοτική αρχή προχώρησε εσπευσμένα και πάλι μόνο με τις ψήφους της παράταξης του Δημάρχου, σε αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού του Δήμου, με κύριο στόχο να περάσει δύο συγκεκριμένα θέματα:

1) Την ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτη και για τις τρεις Δημοτικές Ενότητες ( Δομοκού, Ξυνιάδας, Θεσσαλιώτιδας), για ένα δίμηνο, έναντι του ποσού των 24.800 ευρώ για κάθε μία δημοτική ενότητα.

2) Την ανάθεση σε ιδιωτική εταιρία της μισθοδοσίας των υπαλλήλων του Δήμου, έναντι του ποσού των 21.825 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του απαραίτητου λογισμικού, που το πληρώνει ο Δήμος. (Δείτε εδώ)

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Εορδαίας καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τον εμπαιγμό στους εργαζόμενους του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Όπως τονίζει «η μονιμοποίηση των ήδη υπηρετούντων εργαζομένων στο “Βοήθεια στο Σπίτι” είναι ο μοναδικός δρόμος που διασφαλίζει τόσο το δικαίωμα στη δουλειά για τους εργαζόμενους, όσο και στην απρόσκοπτη λειτουργία των υποδομών. Παράλληλα στέκεται εμπόδιο στους σχεδιασμούς της την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών δομών. Η λαϊκή οικογένεια είχε χθες, έχει σήμερα λόγω της πανδημίας, αλλά πολύ περισσότερο θα έχει και αύριο την ανάγκη για δωρεάν δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες που θα εξυπηρετούν τις πραγματικές της ανάγκες που συνεχώς διευρύνονται, εν μέρη και ως συνέπεια των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζονται.» (Εδώ η ανακοίνωση)

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ωρωπού απαιτεί τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη λήψη μέτρων ενίσχυσης των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή, έχοντας καταθέσει συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο πλαίσιο αιτημάτων αλλά και ενεργειών προς υλοποίηση αλλά δυστυχώς πολύ λίγα έχουν πραγματοποιηθεί. (Δείτε εδώ)

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου