Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Το βιτριόλι...


  Πηγή: Eurokinissi

Της Κάλι Καρά

Το βιτριόλι έγινε άλλοθι της διαχρονικής ταξικής τύφλωσης των ερτζιανών και των τηλεοπτικών ιδιωτικών και κρατικών καναλιών για να θαφτεί, εκτός από τις κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών (ΛΑΡΚΟ, Επισιτισμός, εκπαιδευτικοί) και η 24ωρη πανυγειονομική απεργία και οι κινητοποιήσεις που πραγματοποίησε χτες η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και άλλα σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία, στην Αθήνα και σε πολλές πόλεις της χώρας για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους. 

Στο πλευρό των υγειονομικών για άλλη μια φορά τάχθηκαν συνδικάτα και φορείς απ' όλη τη χώρα, όπως και στην περίοδο της πανδημίας, που η αλληλεγγύη και ο κοινός αγώνας για την υγεία του λαού στάθηκαν αποφασιστικός παράγοντας για να ακουστούν οι φωνές πίσω από τις μάσκες, να οργανωθεί ο αγώνας για μέτρα προστασίας μέσα σε δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες.


Για αυτούς τους υγειονομικούς ζητούσαν οι φαρισαίοι της κυβέρνησης τα χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια τους, μέσα στην πανδημία. Αυτούς τους υγειονομικούς ψέκασαν με τα ΜΑΤ που διαδήλωναν έξω από ημερίδα του ΠΙΣ που διαφήμιζε τις ΣΔΙΤ στην Υγεία μαζί με τραπεζίτες, ιδιοκτήτες μονοπωλιακών ομίλων ιδιωτικής Υγείας και άλλους ανθρώπους της «αγοράς».

Με εξοργιστικά απροκάλυπτο τρόπο ροκανίστηκε ο ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός χρόνος γύρω από το βιτριόλι που έριξε η 35χρονη στο θύμα της.

Εκτός από τις μακροσκελέστατες συνεντεύξεις των 2 συνηγόρων του απάνθρωπου κατά τα άλλα περιστατικού, ακούσαμε την άποψη ψυχολόγων για το τι είχε στο νου της η δράστις, για τις περούκες της, τους διαλόγους της στο facebook και τόσα άλλα.

Το τι είχαν στο νου τους και προπαντός στην τσέπη τους όλοι αυτοί που διαδήλωναν στους δρόμους με το σύνθημα «Δώστε κρατικές επιχορηγήσεις, τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις» κρύφτηκε καλά από το βιτριόλι.

Η αναφορά στους διαδηλωτές, το προσωπικό του δημόσιου συστήματος Υγείας που πάσχιζε και πασχίζει να διατηρήσει τη λειτουργία του με κόπους και βάσανα, έγινε για να μας ενημερώσουν ότι συνέβαλαν στο κυκλοφοριακό έμφραγμα στον «Μεγάλο Περίπατο» της Αθήνας!

Το βιτριόλι, όμως, απλώθηκε και στη συνάντηση του πρωθυπουργού μας με τους αξιωματούχους του Ισραήλ, τους σφαγείς του παλαιστινιακού λαού, ώστε να μείνει στη σκοτεινή μεριά του φεγγαριού ότι εδώ και 53 χρόνια εξελίσσεται η απαράδεκτη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το κράτος του Ισραήλ, η επικείμενη προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Σύμφωνα με την Επιτροπή του ΟΗΕ, περισσότεροι από 6.000 άοπλοι διαδηλωτές πλήττονταν από επίλεκτους σκοπευτές κάθε εβδομάδα κατά τις διαδηλώσεις των Παλαιστινίων που ζητούν μια πατρίδα με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του. Ελεύθεροι σκοπευτές των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας βάζουν στο στόχαστρο αμάχους, μεταξύ των οποίων παιδιά, ενώ Παλαιστίνιοι και άλλοι πολιτικοί κρατούμενοι σαπίζουν στις ισραηλινές φυλακές. Προπαντός να κρυφτεί ότι η Ελλάδα, ως κράτος φιλικό για την Παλαιστίνη και τον λαό, δεν αναγνωρίζει το παλαιστινιακό κράτος με βάση την ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής τον Δεκέμβρη 2015.

Όμως, το βιτριόλι, όπου και αν ριχτεί, δεν φτάνει να τυφλώσει την πλούσια πείρα που έχουν οι εργαζόμενοι και θα μετατραπεί σε ενεργή συμμετοχή, συνειδητή δράση για τη διεκδίκηση σύγχρονων όρων δουλειάς και αμοιβής, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου