Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

«Κτυπούμε τον σοσιαλισμό στην ρίζα του, από την βρεφική ηλικία»…



Ο Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων με αφορμή το άνοιγμα των νηπιαγωγείων καλεί σε…εκπαίδευση των παιδιών στο να μην μοιράζονται παιχνίδια, γραφική ύλη και οτιδήποτε μπορεί να μοιράζονται τα νήπια, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση ιού όπου ενδεχόμενα μπορεί να βρίσκεται…

Με…ιδιαίτερο τρόπο αποφάσισε ο Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων, Μιχάλης Αντωνίου, να εκφράσει τις ιδεολογικές του αγκυλώσεις, με αφορμή την επιστροφή των παιδιών στα νηπιαγωγεία
Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Αντωνίου, ανέβασε ένα tweet με αφορμή το άνοιγμα των νηπιαγωγείων στο οποίο καλεί σε…εκπαίδευση των παιδιών στο να μην μοιράζονται παιχνίδια, γραφική ύλη και οτιδήποτε μπορεί να μοιράζονται τα νήπια, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση ιού όπου ενδεχόμενα μπορεί να βρίσκεται.


Ο Μιχάλης Αντωνίου ωστόσο, δεν έμεινε εκεί και χρησιμοποιώντας τις ανησυχίες χιλιάδων γονέων που θα στείλουν τα παιδιά τους στα νηπιαγωγεία, αποφάσισε να εκφράσει τις καπιταλιστικές και δεξιές του καταβολές αναφέροντας πως με αφορμή αυτή την εκπαίδευση των παιδιών, «χτυπούμε το σοσιαλισμό στη ρίζα του».


Με την επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων τα παιδιά θα εκπαιδευτούν να ΜΗΝ μοιράζονται μεταξύ τους παιγνίδια, ούτε γραφική ύλη, ούτε ποτήρια/πιάτα/κουτάλια/κρεββάτια... Κτυπούμε τον σοσιαλισμό στην ρίζα του, από την βρεφική ηλικία 😎😊😇
79 people are talking about this
 
Η αναφορά του κ. Αντωνίου, προκάλεσε κύμα αντιδράσεων από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, για τον τρόπο που βρήκε ο Δ/ντης της ΟΕΒ να εκφράσει τις απόψεις του, χρησιμοποιώντας παιδιά.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα δημιουργήθηκε σάλος, όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε άνοιγμα των σχολείων μετά από παρέμβαση της ΟΕΒ παρά του ότι δεν συμπεριλαμβανόταν στις τέσσερις φάσης χαλάρωσης των μέτρων που εξήγγειλε  ο ΠτΔ στο διάγγελμα του και παρά τις αντίθετες απόψεις μελών της επιδημιολογικής ομάδας.

Στο μίσος του κ. Αντωνίου για τον σοσιαλισμό και οτιδήποτε που αντιτίθεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου, δεν απαντάμε εμείς, αλλά ο Φιντέλ Κάστρο.

Γίνεται λόγος για την αποτυχία του Σοσιαλισμού, αλλά που είναι η επιτυχία του Καπιταλισμού στην Αφρική, την Ασία, τη Λατινική Αμερική; [..] Ο Καπιταλισμός έχει αποτύχει σε περισσότερες από 100 χώρες οι οποίες βρίσκονται σε μια πραγματικά απελπιστική κατάσταση. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί αυτό δεν αναφέρεται, την στιγμή που υπάρχει τόση συζήτηση για την αποτυχία του σοσιαλισμού με αφορμή τα γεγονότα στην ανατολική Ευρώπη. […] Ο Καπιταλισμός έχει καταστρέψει τον κόσμο- έχει δηλητηριάσει τα ποτάμια, τις θάλασσες, την ατμόσφαιρα, καταστρέφει το περιβάλλον και προκαλεί μη ανατρέψιμη αλλαγή του κλίματος παγκοσμίως”.
“Αυτό το εγωιστικό και ανηλεές καθεστώς- ο καπιταλισμός- είναι προορισμένο να εξαφανιστεί. Πραγματικά το πιστεύω αυτό διότι έχω πίστη στην ανθρωπότητα και πιστεύω στο ανθρώπινο είδος και στην δυνατότητα του να παλέψει για δικαιοσύνη και ελευθερία”.
(Συνέντευξη στο μεξικάνικο περιοδικό SIEMPRE, 30 Μαϊου 1991.)

Τάσος Αναστάση

dialogos.com.cy

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου