Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ 14η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ





ΔΗΛΩΣΗ

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ 14η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ 27-8-2020

            Κα Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου.

            Από τη μέχρι τώρα εμπειρία μας έχουμε διαπιστώσει ότι η δημοτική αρχή εξυπηρετείται στους στόχους της από τα έκτακτα μέτρα των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχόμενου που αφορούν τις συνεδριάσεις και τις αποφάσεις των οργάνων και κυρίως του Δημοτικού Συμβουλίου. Αξιοποιεί τις δια περιφοράς συνεδριάσεις και αποφάσεις οι οποίες παρεμποδίζουν τη συζήτηση και την δυνατότητα των συμβούλων να καταθέτουν εναλλακτικές προτάσεις προς ψήφιση που μπορούν να προκύπτουν ως αποτέλεσμα της ζωντανής αντιπαράθεσης των επιχειρημάτων. Το ίδιο γίνεται και με τις τηλεδιασκέψεις, η έλλειψη ζωντανού διαλόγου διευκολύνει το να παίρνονται αποφάσεις χωρίς τον αναγκαίο προβληματισμό και την πίεση της όποιας δημοσιότητας. 


            Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό, όταν μπροστά μας έχουμε ζητήματα όπως η ψήφιση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος, των Απολογισμών, ζητήματα λειτουργίας των σχολείων και των Παιδικών Σταθμών, επαπειλούμενες απολύσεις εργαζόμενων σε Παιδικούς Σταθμούς, ανάγκες τήρησης όρων υγιεινής και καθαριότητας σε όλες τις δημοτικές και σχολικές υπηρεσίες κλπ.
            Το έκτακτο θεσμικό πλαίσιο αφορούσε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, στη φάση της λεγόμενης καραντίνας. Ενώ σήμερα, οι δημοτικές υπηρεσίες δουλεύουν, οι εργαζόμενοι μετακινούνται μέσα στο συνωστισμό, ετοιμάζεται το άνοιγμα των σχολείων και η Βουλή συνεδριάζει με μέτρα μεν αλλά ζωντανά. Κατά συνέπεια, δεν μπορούμε να δεχτούμε παρόμοια μέτρα λειτουργίας των οργάνων του Δήμου που ακυρώνουν κάθε δημοκρατική επικάλυψη. Επιπλέον, χρειάζεται και η παρουσία φορέων, πάντοτε με την τήρηση ΟΛΩΝ των μέτρων προστασίας.

            Σε συνάφεια με τα παραπάνω, δηλώνουμε την αποχή μας από την αναφερόμενη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αιτούμαστε την αναβολή και άμεση δια ζώσης συνεδρίασή του την Δευτέρα 31/8/2020.-


Ωραιόκαστρο25-8-2020

  Ο δημοτικός σύμβουλο  
 
Της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΘεμελήςΑγγελος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου