Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Μονταζιέρα



Με την τακτική του κόψε-ράψε ακόμα και της πλήρους διαστρέβλωσης τουρκικά αστικά ΜΜΕ αναπαράγουν πρόσφατη τοποθέτηση της Λ. Κανέλλη, βουλευτή του ΚΚΕ, σε τηλεοπτική συνέντευξη. Μάλιστα, σε άρθρο που συνοδεύει το βίντεο στο «CNN Turk», η φράση «ο Ερντογάν είναι ένα στρατηγικό μυαλό το οποίο στέκεται 20 χρόνια για το συμφέρον της πάρτης τους, της αστικής τάξης που εκπροσωπεί στην Τουρκία» παρουσιάζεται ως «ο Ερντογάν είναι ένα στρατηγικό μυαλό το οποίο στέκεται 20 χρόνια με τις κινήσεις που έκανε για τη χώρα του, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό».

Παράλληλα, για να τη φέρουν στα μέτρα της τουρκικής προπαγάνδας εννοείται ότι έχουν θάψει τα σημεία της τοποθέτησης όπου η βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρεται στον ρόλο των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ στον εξοπλισμό της Τουρκίας, στην ενθάρρυνση της επιθετικότητας της τουρκικής αστικής τάξης σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και στην προώθηση του οδυνηρού συμβιβασμού για τη συνεκμετάλλευση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Αντίστοιχη «τύχη» στο μονταρισμένο βίντεο είχαν και οι θέσεις του ΚΚΕ με αιχμή την εναντίωση στην αλλαγή συνόρων στην περιοχή, ζήτημα στο οποίο στάθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ.

Το γεγονός ότι την τουρκική μονταζιέρα έσπευσαν να υιοθετήσουν εν ριπή οφθαλμού διάφοροι ακροδεξιοί ελληνόφωνοι λογαριασμοί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (που έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους για τους «συμμάχους» της κυβέρνησης και τη στάση τους...) επιβεβαιώνει ότι τέτοιες κινήσεις λειτουργούν προβοκατόρικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου