Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Προκαλεί ο Χρυσοχοΐδης: “Η δήθεν αριστερή ευαισθησία εξαντλήθηκε στην ανθοδέσμη. Είναι πλέον αντικοινωνική”

 


“Είναι μεγάλη ντροπή, είτε το Πολυτεχνείο είτε η 6η Δεκεμβρίου να έχουν εξελιχθεί εθιμικά σε γιορτές μίσους κατά της Αστυνομίας και του πολιτικού συστήματος. Αυτό τελείωσε. Η λογική επανέρχεται. Η δημοκρατία επανέρχεται.”

Η σημερινή παρέμβαση του Υπουργού Προ-Πο στη Βουλή είναι μνημείο αλαζονείας και προκλητικότητας, αντιπροσωπευτικό δείγμα της κυβερνητικής πολιτικής.

Ο Χρυσοχοΐδης πανηγυρίζει γιατί δεν κάηκε η Αθήνα, για δεύτερη συνεχή χρονιά -ενώ υπήρχαν απλώς συμβολικές κινητοποιήσεις- και για τους 4.999 αστυνομικούς, που “έκαναν τη δουλειά τους”. Στοχοποιεί τους “1.000 κακομαθημένους” που “καίνε τις πόλεις” και την “ασυλία κάποιων φωνακλάδων επώνυμων” (!;), μπλέκει την “υψηλή κοινωνία” που δεν εξαιρείται από τον νόμο. Χαρακτηρίζει αντικοινωνική την “δήθεν αριστερή ευαισθησία” και λέει πως αυτή εξαντλείται στην ανθοδέσμη! Αναρωτιέται γιατί το Πολυτεχνείο κι η 6η Δεκέμβρη έχουν εξελιχθεί σε “γιορτές μίσους κατά της αστυνομίας και του πολιτικού συστήματος”! Κάνει συνειδητά το άσπρο-μαύρο για τους εκατοντάδες προσαχθέντες που στοιβάχτηκαν στη ΓΑΔΑ και την Π. Ράλλη. Και μας απειλεί πως η λογική και η δημοκρατία επανέρχεται -άρα κάπου θα είχαν παραπέσει.

Αλήθεια, κ. Χρυσοχοΐδη, θα μπορούσατε να προσδιορίσετε χρονικά αυτό το σημείο; Σε ποια ιστορική περίοδο θεωρείτε πως είχαμε λογική και δημοκρατία και πότε ακριβώς τις χάσαμε;

Περιμένοντας με ενδιαφέρον, και με ανοιχτά τα παράθυρα, την απάντηση, παραθέτουμε το κείμενο της παρέμβασης του Χρυσοχοΐδη, όπως αναρτήθηκε στη σελίδα του Υπουργείου Προ-Πο.

«Η δήθεν αριστερή ευαισθησία, είναι μια τυφλή αδιαλλαξία και η στάση αυτή είναι πλέον αντικοινωνική»

Θέλω να κάνω μερικά σχόλια για την χθεσινή ημέρα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

1. Για δεύτερη χρονιά, η Αθήνα δεν κάηκε. Με εξαίρεση τα επεισόδια στο ΑΤ Κολωνού δεν υπήρξαν συγκρούσεις. Παρεμπιπτόντως στον Κολωνό τραυματίστηκαν 4 αστυνομικοί με σοβαρά κατάγματα και ούτε σχόλιο δεν ακούστηκε από τους λαλίστατους βιαιολόγους των κοινωνικών μέσων και τους αντίστοιχους γυρολόγους των καναλιών. Η ευαισθησία τους εξαντλήθηκε στην ανθοδέσμη αλλά σε αυτό θα αναφερθώ αργότερα

2. Είναι μεγάλη ντροπή, είτε το Πολυτεχνείο είτε η 6η Δεκεμβρίου να έχουν εξελιχθεί εθιμικά σε γιορτές μίσους κατά της Αστυνομίας και του πολιτικού συστήματος. Είναι άγονο και κοστοβόρο, να χρειάζονται 5.000 αστυνομικοί για να τιμηθεί υποτίθεται μια επέτειος. Τόσα χρόνια κάποιοι ανέχθηκαν τους 500-1000 που καίνε τις πόλεις. Αυτό τελείωσε, θα πάρει ίσως λίγο χρόνο και πολύ κόπο ακόμη, αλλά τελείωσε.

3. Η τεράστια πλειοψηφία των συμπολιτών μας δεν ασχολήθηκε καν με τη χθεσινή ημέρα. Απομένουν οι 1000 κακομαθημένοι που προανέφερα και όσοι εκπροσωπούσαν μια ευπώλητη στο παρελθόν υπεραισθησία δικαιωμάτων. Το λέω και τους το ξαναλέω. Η λογική επανέρχεται. Η δημοκρατία επανέρχεται. Η ασυλία των παιδιών με τις μολότοφ και κάποιων φωνακλάδων επώνυμων δεν υπάρχει. Ο νόμος είναι ένας, η νομιμότητα μία, κάποια  καλή κοινωνία της Αθήνας δεν εξαιρείται, όσοι φωνάζουν δεν εξαιρούνται, αυτό επιτάσσει το δίκαιο, αυτό είναι δημοκρατία.

4. Η δήθεν αριστερή ευαισθησία, είναι μια τυφλή αδιαλλαξία. Αδιαλλαξία της εχθροπάθειας, αδυναμία της κατανόησης, φτηνή εκμετάλλευση της οργής. Η καταγγελία έχει γίνει συνήθεια και επάγγελμα. Γι αυτό και η κοινωνία σας έχει γυρίσει την πλάτη.

5. Η στάση αυτή είναι πλέον αντικοινωνική. Ναι αντικοινωνική. Μέσα στον κορωνοϊό, σε 374 προσαγωγές που έγιναν χθες, 6 μόνο δέχθηκαν να κάνουν τεστ που τους προτάθηκε και προσφέρθηκε διότι βρέθηκαν σε συνθήκες αυξημένου συγχρωτισμού. Οι υπόλοιποι, αρνήθηκαν αγέρωχα, το μίσος στον «εχθρό», κυριάρχησε της ευθύνης. Ναι, η πιθανότητα να κολλήσουν συμπολίτες τους υποχωρεί μπροστά στο φανατισμό της καταγγελίας, μπροστά στην αδιαλλαξία της εχθροπάθειας.  Κι αυτοί που αρνήθηκαν το τεστ έκαναν και μήνυση στον Αττικάρχη γιατί τάχα οι αστυνομικοί δεν άλλαζαν γάντια. Ο παραλογισμός δεν έχει πια όρια.

6. Οι μεγάλες κουβέντες που εκστομίζονται περί δημοκρατίας κρύβουν μια παρακμιακή, βαρετή  και ανυπόληπτη στάση. Ένας αστυνομικός ασχημόνησε με την ανθοδέσμη. Οι 4999 έκαναν τη δουλειά τους. Η ηγεσία της αστυνομίας αντέδρασε αμέσως, ελέγχει τον ένα, με αίτημα διαθεσιμότητας και ΕΔΕ που θα ολοκληρωθεί σε 15 ημέρες. Είναι όμως καθαρή πολιτική επιλογή, να διαλέγει κάποιος την αναφορά στον ένα και όχι στους 4999. Και να ξεχνά επίσης τους 4 τραυματίες στον Κολωνό.

7. Χθες, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έφεραν κάμερες για πρώτη φορά. Και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι. Δεν ακούστηκε  μια κουβέντα για αυτό. Για το κατά παγκόσμια ομολογία, πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της αυθαιρεσίας αστυνομίας και πολιτών. Ούτε ένα σχόλιο από τους εξεγερμένους καταγγέλλοντες.

Προειδοποιώ λοιπόν και ενημερώνω.

Θα  συνεχίσουμε, είμαστε ακάθεκτοι στον δρόμο της νομιμότητας, της διεύρυνσης της δημοκρατίας, της ισονομίας, του περιορισμού της αυθαιρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου