Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤ Μαζική αγωνιστική «υποδοχή» σε κυβέρνηση και «χορηγούς»


Αποδομώντας το κυβερνητικό αφήγημα της «ενίσχυσης», οι εργαζόμενοι ανέδειξαν τις ελλείψεις, διεκδικώντας μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

 

Από τη μαζική χτεσινή «υποδοχή» του πρωθυπουργού στο ΚΑΤ
Από τη μαζική χτεσινή «υποδοχή» του πρωθυπουργού στο ΚΑΤ
Με μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας απάντησε το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου ΚΑΤ στην κυβερνητική φιέστα που πραγματοποίησαν ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Υγείας και εκπρόσωποι του ιδρύματος «Στ. Νιάρχος». Οι εργαζόμενοι «υποδέχτηκαν» την κυβέρνηση με το κεντρικό σύνθημα: «Τις ΜΕΘ ανοίγουν οι υγειονομικοί και όχι οι "δωρεές" και οι "χορηγοί"», αναδεικνύοντας μαχητικά τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και συνολικά ένα δημόσιο σύστημα Υγείας αντάξιο των σύγχρονων αναγκών.

Η κυβερνητική φιέστα που στήθηκε χτες εξάλλου δεν μπορεί να κρύψει τις τεράστιες ελλείψεις: Χαρακτηριστικό είναι πως η «δωρεά» αφορά 30 κρεβάτια ΜΕΘ, εκ των οποίων λόγω της έλλειψης προσωπικού αναμένεται να ανοίξουν μόλις τα 5. Αυτό την ώρα που, όπως υπογραμμίζει η Βούλα Πάκου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΚΑΤ, μιλώντας στον «Ριζοσπάστη»: «Τα κενά στο νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου ξεπερνούν τα 300. Για να λειτουργήσουν τα 30 κρεβάτια ΜΕΘ πρέπει να προσληφθούν τουλάχιστον 120 νοσηλευτές. Το μόνο που έχει γίνει μέχρι στιγμής είναι η πρόσληψη 16 νοσηλευτών με σύμβαση ...ενός έτους, χωρίς προϋπηρεσία και εμπειρία σε ΜΕΘ, ενώ γίνεται λόγος για μετακινήσεις προσωπικού από την ήδη υποστελεχωμένη ΜΕΘ covid του νοσοκομείου. Χαρακτηριστικό της κοροϊδίας περί "αναβάθμισης του ΕΣΥ" είναι ότι ενώ χρειάζονται 120 νοσηλευτές, η διοίκηση του νοσοκομείου ζήτησε ...70 και ήρθαν 16!»

Και μπορεί η κυβέρνηση να εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στους «ήρωές μας, τους υγειονομικούς» στα λόγια, αλλά στην πράξη και χτες «δεκάδες αστυνομικοί κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τους "ήρωες" της πρώτης γραμμής, που διαμαρτυρήθηκαν γιατί κυβέρνηση, υπουργείο και διοίκηση επιλέγουν να μην κάνουν μόνιμες προσλήψεις, αλλά ανοίγουν ΜΕΘ με μετακινούμενους νοσηλευτές από τις υποστελεχωμένες ΜΕΘ του νοσοκομείου και ελάχιστους συμβασιούχους εργαζομένους», όπως κατήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων του ΚΑΤ, το οποίο τονίζει πως:

«Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για την τεράστια έλλειψη προσωπικού, για την υποχρηματοδότηση, για την εντατικοποίηση της εργασίας και την "τρομοκρατία" της βιντεοεπιτήρησης, ζητώντας ένταξη τώρα στα ΒΑΕ όσων εργάζονται στις αντίστοιχες συνθήκες (...) Η προσπάθεια φίμωσης των δίκαιων διεκδικήσεών μας, έπεσε στο κενό.

Τους λέμε πως ξέρουμε καλά ότι οι υποσχέσεις και η φιέστα της κυβέρνησης, της διοίκησης του νοσοκομείου και του εφοπλιστικού ομίλου, μας φαίνονται προπέτασμα καπνού για την επίθεση που εξελίσσεται και πρόκειται να ακολουθήσει.

Θα μας βρουν απέναντί τους!».

Το Σωματείο καλεί στην απεργία στις 16 Φλεβάρη, συνεχίζοντας τον αγώνα «για ένα σύστημα Υγείας που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και θα έχει τις κατάλληλες υποδομές και το επαρκές προσωπικό, προκειμένου να είναι πάντα έτοιμο να ανταποκριθεί».

 Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου