Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να αποδεχθεί να φιμώσουν τον λαό (VIDEO)

 

 
 

Τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας ανέδειξε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, μιλώντας το μεσημέρι του Σαββάτου στην εκπομπή «Επτά» της ΕΡΤ1 και τη δημοσιογράφο Β. Πετούρη.

Υπογράμμισε πως αν η κυβέρνηση άκουγε τα αιτήματα του ΚΚΕ, των υγειονομικών και των συνδικάτων για μέτρα στους χώρους δουλειάς, για μαζικά και δωρεάν τεστ, για επίταξη ιδιωτικών κλινικών, κ.ά. «δεν θα ήμασταν σε αυτή την κατάσταση». Όμως, αρνείται να τα αποδεχθεί «γιατί θεωρεί κόστος την Υγεία».

Σε σχέση με το επιχείρημα που ακούγεται από την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα πως δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα», ο Θ. Παφίλης υπενθύμισε πως «δισεκατομμύρια σκορπίζουν στους επιχειρηματικούς ομίλους». Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η απόφαση για τη χρηματοδότηση των καναλιών, προκειμένου να μεταδίδουν μηνύματα που σχετίζονται με την πανδημία, αντί να αποδεχθούν την πρόταση του ΚΚΕ για τη δωρεάν μετάδοση τέτοιων μηνυμάτων. 

Αναφερόμενος στην κλιμάκωση της καταστολής, υπογράμμισε πως «η αντιλαϊκή πολιτική φέρνει τη βία και την καταστολή». Όπως είπε, η αστυνομική βία δεν είναι ζήτημα συγκεκριμένων αστυνομικών, αλλά «είναι πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης», ενώ «αυτή την πολιτική ακολούθησε και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε πως το ΚΚΕ δεν θα σταματήσει να διαδηλώνει και να καλεί τον λαό να αγωνιστεί. «Δεν πρόκειται να φιμώσουν τον κόσμο, ούτε πρόκειται να τον σταματήσουν», ανέφερε.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου