Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Δυναμική κινητοποίηση για ενίσχυση της ΠΦΥ και του Κέντρου Υγείας της Νέας Μηχανιώνας

 

Από την κινητοποίηση 
Από την κινητοποίηση

 

Με το σύνθημα: «Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις, κάντε τώρα μαζικές προσλήψεις», απαίτησαν ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ενίσχυση του Κέντρου Υγείας της Νέας Μηχανιώνας, με δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν σήμερα στους δρόμους της Περαίας της Θεσσαλονίκης, Σωματεία, Φορείς, Σύλλογοι Γυναικών της ΟΓΕ της περιοχής.

«Στελέχωση και εξοπλισμό στα Κέντρα Υγείας, ενίσχυση εδώ και τώρα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» έγραφε το πανό της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης στην κορυφή της πορείας.

Όπως σημείωσαν, με χειροκροτήματα δεν βγαίνει η πανδημία και  διατράνωσαν την απαίτησή τους εδώ και τώρα να στελεχωθεί και το Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας που χρόνια τώρα όπως και η υπόλοιπη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας υποβαθμίζεται μέρα με τη μέρα.

Υπενθυμίζεται ότι την απόφαση για την κινητοποίηση πήραν ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Γυναικών Θερμαϊκού (μέλος της ΟΓΕ), το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), μετά τη διαδικτυακή σύσκεψη στις 4 Απρίλη.

Στο μεταξύ, καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός υπογραφών που μαζεύουν οι φορείς στο οποίο τονίζουν ότι «μας ανησυχεί η κατάσταση στην ΠΦΥ (ΚΥ Μηχανιώνας) που βρίσκεται μόνιμα στο στόχαστρο όλων των κυβερνήσεων επειδή θεωρούν την προληπτική αντιμετώπιση της ασθένειας, δηλαδή πριν αυτή εμφανιστεί, σπατάλη δίχως αντίκρισμα. Στη φάση της πανδημίας, τα ΚΥ θα έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης. Αυτές οι δομές θα μπορούσαν να είχαν αναλάβει τα μαζικά τεστ που θα έπρεπε να γίνουν κατά περιοχές και κατά μεγάλους χώρους δουλειάς. Αν ήταν στελεχωμένα με το απαραίτητο προσωπικό, θα μπορούσαν να αναλάβουν αποφασιστικότερα τη διάγνωση περιστατικών, συμβάλλοντας σημαντικά στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων. Τίποτα από αυτά δεν έγινε επειδή η κυβέρνηση, τιμώντας το έργο που παρέλαβε, αντί να προσλάβει προσωπικό στα ΚΥ, το μετέφερε για να μπαλώσει τρύπες στα νοσοκομεία».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου