Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝIΚΗΣ Με νέο συλλαλητήριο συνέχισαν τον αγώνα για ανοιχτές σχολές και ενάντια στο νόμο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη (VIDEO-ΦΩΤΟ)

 

 

Με ένα δυναμικό συλλαλητήριο, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ, συνέχισαν την πολύμορφη αγωνιστική τους δράση, για να ανοίξουν οι σχολές, τα εργαστήρια, οι κλινικές τους με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, αλλά και για να μην εφαρμοστεί καμία πτυχή του απαράδεκτου νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη.

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ στο συλλαλητήριο συμμετείχαν και τα σωματεία των Υγειονομικών, που έφτασαν στο χώρο της συγκέντρωσης με πορεία, στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους.

Στην ομιλία της η Αθηνά Τηλικίδου, εκπρόσωπος των φοιτητικών συλλόγων, μεταξύ άλλων τόνισε ότι η κυβέρνηση κρατά κλειστές τις σχολές εδώ και πάνω από ένα χρόνο, καθώς δεν παίρνει μέτρα προστασίας, αντίθετα εκμεταλλεύτηκε την πανδημία για να περάσει μία σειρά αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Σημείωσε πάντως ότι ο αγώνας των φοιτητών και των εργαζομένων είχε αποτέλεσμα και τόνισε ότι τώρα είναι ώρα για μεγαλύτερο συντονισμό του αγώνα.


Στη συνέχεια πορεύτηκαν δυναμικά στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. «Εμείς δεν παρατάμε τις σπουδές μας, πάρτε μέτρα να ανοίξουν οι σχολές μας» και «ΜΑΤ, βία, αυταρχισμός, ανθρώπινος δεν γίνεται ο καπιταλισμός», «κάτω τα χέρια από τους φοιτητές, έξω τα ΜΑΤ απ' όλες τις σχολές» και «η καταστολή δεν θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει», ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναξαν οι διαδηλωτές.

Πηγή: Eurokinissi/Motionteam

Η πορεία ολοκληρώθηκε στην Πρυτανεία του ΑΠΘ. Με το σημερινό συλλαλητήριο, ολοκληρώθηκε και ο διήμερος αποκλεισμός του ΑΠΘ.

 







902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου