Κυριακή 23 Μαΐου 2021

Χανιά: Οι επιχειρήσεις κόβουν με μηνύσεις και ο εισαγγελέας ράβει με διώξεις κατά συνδικαλιστών





Το «έγκλημα» των συνδικαλιστών ήταν ότι έκαναν το αυτονόητο, να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, ώστε να καταβληθούν δεδουλευμένα και να μπει φρένο στην προσπάθεια της εργοδοσίας για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας. Η μήνυση αρχειοθετήθηκε ως αβάσιμη αλλά ο εισαγγελέας παρέπεμψε τον Πρόεδρο του Σωματείου για το αδίκημα της παραβίασης της οικιακής ειρήνης!

Ανακοίνωση του Σωματείου Επισιτισμού-Τουρισμού στα Χανιά.

“Το «έγκλημα» των συνδικαλιστών ήταν ότι έκαναν το αυτονόητο, να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, ώστε να καταβληθούν δεδουλευμένα και να μπει φρένο στην προσπάθεια της εργοδοσίας για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας. Η συγκεκριμένη ατομική σύμβαση μάλιστα κρίθηκε παράνομη, μετά από προσφυγή των σωματείων στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους.

Η μήνυση της εταιρείας αρχειοθετήθηκε ως αβάσιμη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης. Παρόλα αυτά ο εισαγγελέας έκρινε ότι ο πρόεδρος του Σωματείου μας πρέπει να παραπεμθεί και να δικαστεί για το αδίκημα της παραβίασης της οικιακής ειρήνης!!!

Η παραπομπή σε δίκη από την εισαγγελία μας δείχνει ότι η ενημέρωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς χωρίς να ζητήσουν την άδεια του εργοδότη (που δεν θα την δώσει ποτέ) θεωρείται έγκλημα.

Για ακόμα μία φορά η δικαιοσύνη ζυγίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και των εργοδοτών, γέρνοντας την πλάστιγγα στους εργοδότες.

Η απαράδεκτη και προκλητική αυτή δίωξη, που βάλει ευθέως κατά των συνδικαλιστικών ελευθεριών και αγώνων των εργαζομένων θα απαντηθεί από τους εργαζόμενους, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και θα ακυρωθεί στην πράξη.

Οι αγώνες των εργαζομένων θα ακυρώσουν αντίστοιχα και το νέο αντεργατικό τερατούργημα που ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση στην Βουλή, που με αντίστοιχες διατάξεις θέλει να βάλει στον πάγο το ταξικά προσανατολισμένο συνδικαλιστικό κίνημα.

Το νομοσχέδιο είναι μια σαρωτική επίθεση σε κατακτημένες συνδικαλιστικές ελευθερίες με τον Υπουργό Εργασίας να παρουσιάζει την δράση των συνδικάτων περίπου ως εγκληματική ενέργεια, μην μπορώντας να κρύψει το μίσος εργοδοτών και κυβερνήσεων απέναντι στην οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση.

Το τερατούργημα που φέρνει η κυβέρνηση στοχοποιεί την δράση των σωματείων και των εκλεγμένων συνδικαλιστών, πατάει πάνω και επεκτείνει τον «απεργοκτόνο» νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ανοίγει τον δρόμο στην εργοδοσία ώστε να μπορεί πλέον να ξεφορτώνεται τις όποιες «ενοχλητικές φωνές» στους χώρους δουλειάς.

Καλούμε όλα τα σωματεία του Νομού Χανίων, τους φοιτητικούς συλλόγους και τους φορείς του λαϊκού κινήματος να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Να παρθεί πίσω κάθε δίωξη!

Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν κάνουμε πίσω από το δίκιο της τάξης μας! Η συνδικαλιστική δράση και οι αγώνες της εργατικής τάξης για την ζωή και τα δικαιώματα μας δεν μπαίνουν στον γύψο, δεν απαγορεύονται, δεν καταστέλλονται.»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου