Σάββατο 1 Μαΐου 2021

Με καταθέσεις στεφάνων στην Καισαριανή τίμησαν τους νεκρούς της εργατικής τάξης (VIDEO - ΦΩΤΟ)



 
 

«Κόκκινη Πρωτομαγιά, πρωτοπόρα εργατιά»: Με το σύνθημα αυτό να δονεί τους δρόμους της Καισαριανής, Σωματεία και φορείς τίμησαν ανήμερα της εργατικής Πρωτομαγιάς τους νεκρούς της εργατικής τάξης, τους νεκρούς του Σικάγο, της πρώτης Πρωτομαγιάς το 1924, του Μάη του '36, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής καταθέτοντας στεφάνια στο Σκοπευτήριο.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία δίπλα στο ξενοδοχείο «Κάραβελ» και με πορεία κατευθύνθηκαν στο χώρο του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής. Στην κεφαλή της πορείας οι εργαζόμενοι κρατούσαν τα στεφάνια με τα κόκκινα γαρύφαλλα.

«Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική»,  «Χρέος στο Σικάγο και στην Καισαριανή, είναι ο αγώνας για την ανατροπή», φώναζαν οι εργαζόμενοι. «Πρόοδος δεν είναι η σκλαβιά, καμία θυσία για τα αφεντικά», διαμήνυσαν τα σωματεία.

Φτάνοντας στον τόπο της θυσίας των 200 κομμουνιστών, οι συγκεντρωμένοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή.

Στεφάνια στο Σκοπευτήριο κατέθεσαν η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικες Οργανώσεις.

Επίσης ο ΣΦΕΑ και η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων από δεκάδες Ομοσπονδίες, Σωματεία και φορείς.

Οι καταθέσεις ολοκληρώθηκαν με τις γροθιές υψωμένες και τους ήχους του πένθιμου εμβατηρίου ενώ το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για την απεργία στις 6 Μάη. 










902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου