Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Με χαφιέ - «φάντασμα» δικάζουν στέλεχος του ΚΚΕ για αφισοκόλληση!

 

Σε δίκη στέλεχος του ΚΚΕ, με βάση... μάρτυρα - «φάντασμα»!
 
  • Με ανώνυμο χαφιεδίστικο email παραπέμπουν σε δίκη στέλεχος του ΚΚΕ για αφισοκόλληση!
  • Τεράστιες οι ευθύνες κυβέρνησης και δημοτικής αρχής που έχουν ενοχληθεί από τη δράση για να μη μετατραπεί η περιοχή σε βάση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ
 
Σε δίκη παραπέμπεται στέλεχος της Οργάνωσης του ΚΚΕ στον Εβρο ως αποτέλεσμα της επιχείρησης φίμωσης του ΚΚΕ και ευθείας στοχοποίησης της πολιτικής δράσης από τη δημοτική αρχή και την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, με τεράστιες τις ευθύνες της κυβέρνησης.

Θυμίζουμε πως η επιχείρηση στοχοποίησης μελών και στελεχών της τοπικής Οργάνωσης του ΚΚΕ ξεκίνησε με αφορμή ορισμένες αφίσες οι οποίες γνωστοποιούσαν πολιτική εκδήλωση του Κόμματος που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 17 Ιούνη του 2020 με κεντρικό ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και με θέμα τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή. Τελευταία εξέλιξη αποτελεί η παραπομπή στελέχους του Κόμματος ως κατηγορουμένου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης.

Ολη η έρευνα της Εισαγγελίας, σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές και το δήμο Αλεξανδρούπολης, φέρεται να ξεκίνησε από ένα email γεμάτο ανακρίβειες, ασάφειες και χωρίς κανένα συγκεκριμένο στοιχείο.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι θεωρήθηκαν δεδομένες οι κατηγορίες όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί σε ένα email και μάλιστα ανυπόγραφο, ενώ δεν καλείται καν ως μάρτυρας ο άνθρωπος που φαίνεται (από την ηλεκτρονική διεύθυνση) ότι έστειλε το «επίμαχο» χαφιεδίστικο email στις αστυνομικές αρχές. Στο συγκεκριμένο email, ο άγνωστος άνδρας κατήγγειλε τότε πως «δύο τύποι κάνουν αφισοκόλληση» και πως οι αφίσες «(...) υποβαθμίζουν την αισθητική εικόνα της Αλεξανδρούπολης κι απειλούν την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών μας», στέλνοντας μαζί μερικές φωτογραφίες αφισών και πανό του ΚΚΕ όπως και τα στοιχεία της πινακίδας του αυτοκινήτου που ο ίδιος είδε με τα μάτια του να χρησιμοποιείται στην αφισοκόλληση.

Φωτογραφία που περιλαμβάνεται στο χαφιέδικο mail: Οι αφίσες που ...ενόχλησαν αστυνομία και δημοτική αρχή
Φωτογραφία που περιλαμβάνεται στο χαφιέδικο mail: Οι αφίσες που ...ενόχλησαν αστυνομία και δημοτική αρχή
Με ανυπόστατες κατηγορίες λοιπόν παραπέμπεται να δικαστεί ένα στέλεχος της Τομεακής Επιτροπής Εβρου του ΚΚΕ διότι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «(...) προέβη (...) σε ανάρτηση διαφημιστικών αφισών και πινακίδων, οι οποίες γνωστοποιούσαν και διαφήμιζαν συγκέντρωση πολιτικού φορέα (...)», και μάλιστα σε όλο το μήκος και πλάτος της πόλης, γεγονός αδύνατο να συμβεί, από τις οποίες «(...) δημιουργήθηκαν συνθήκες επικινδυνότητας για την κυκλοφορία και την οδική ασφάλεια (...)».

Θυμίζουμε πως τον ίδιο δήθεν «κίνδυνο για την ασφαλή κυκλοφορία οχημάτων» είχε επικαλεστεί σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης, όταν σε συνεργασία με την αστυνομία προχώρησε στην απομάκρυνση όλων των προπαγανδιστικών υλικών του Κόμματος για την παραπάνω εκδήλωση, ενώ δύο μήνες μετά, η δημοτική αρχή της Αλεξανδρούπολης κάλεσε την ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ σε υποβολή επεξηγήσεων λόγω δήθεν διενέργειας διαφήμισης σε δημόσιο χώρο.

«Τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ δεν τρομοκρατούνται!»

Σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Εβρου καλεί τον λαό της Αλεξανδρούπολης να αναρωτηθεί «τι πραγματικά θέλουν το αστικό κράτος και τα όργανά του να προστατέψουν» καθώς σημειώνει πως «δεν είναι μερικές αφίσες το πρόβλημα».

Και προσθέτει: «Το πρόβλημά τους είναι ότι δεν έχουν καταφέρει όλο αυτό το διάστημα να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στην πόλη έτσι ώστε να υλοποιούνται ανενόχλητα οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, σχεδιασμοί άκρως επικίνδυνοι για τον λαό της περιοχής και τα συμφέροντά του. Το παραπάνω φαίνεται και από την άρνηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Αλεξανδρούπολης να παραχωρήσει χώρο για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης των Επιτροπών Ειρήνης, άλλων σωματείων και φορέων της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Ως ΚΚΕ θέλουμε να τονίσουμε για ακόμη μία φορά ότι ο επικίνδυνος χαρακτήρας της εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς φαίνεται καθαρά μεταξύ άλλων και από την ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα και στην πόλη μας.

Φαίνεται από τη συνεχή χρήση του λιμανιού, του σιδηροδρομικού σταθμού και των οδικών αξόνων της Αλεξανδρούπολης από τους ΝΑΤΟικούς για τη διεκπεραίωση μονάδων τους στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία. Πρόσφατα άλλωστε έδεσε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το θηριώδες φορτηγό πλοίο "LIBERTY PROMISE", το οποίο ξεκίνησε να ξεφορτώνει στρατιωτικό υλικό και να αποβιβάζει προσωπικό, με αφορμή την αλυσίδα ασκήσεων "Defender Europe 21", η οποία εστιάζοντας στη Μαύρη Θάλασσα και τα Βαλκάνια, φέρνει χιλιάδες επιπλέον Αμερικανούς στρατιώτες στην περιοχή.

Την υλοποίηση αυτών των σχεδιασμών άλλωστε έρχεται συνεχώς να επιθεωρήσει από κοντά και ο Αμερικανός πρέσβης, Τζ. Πάιατ, ο οποίος μάλιστα πρόσφατα δήλωσε και εντυπωσιασμένος λέγοντας ότι "δεν πίστευα πόσο γρήγορα και θετικά θα εξελίσσονταν τα πράγματα", μιλώντας στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Η μεγαλύτερη εμπλοκή της περιοχής μας, συνολικά της χώρας, με ευθύνη των κυβερνήσεων, της Τοπικής Διοίκησης για λογαριασμό των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, μετατρέπει την περιοχή μας σε ορμητήριο φονιάδων και στόχο των αντιπάλων τους».

«Τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ δεν τρομοκρατούνται!», τονίζει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Δυναμώνουμε τη δράση μας χωρίς να υπολογίζουμε κανένα κόστος και θυσία, όπως για πάνω από 100 χρόνια κάνει το Κόμμα μας, ενάντια στο σύστημά τους που γεννά κρίση, πολέμους, προσφυγιά, μετανάστευση και τόσα άλλα δεινά για τους εργαζόμενους και τον λαό».

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου