Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Αποσύρθηκε μετά από πιέσεις η συνδικαλιστική δίωξη της προέδρου των εργαζομένων

 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»

Παρέμβαση στη διοίκηση πραγματοποίησε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Στολτίδης

 

Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας
Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας
Παρέμβαση στη διοίκηση και πιο συγκεκριμένα στον υποδιοικητή του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» πραγματοποίησε χτες το πρωί ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, ζητώντας την ακύρωση της συνδικαλιστικής δίωξης σε βάρος της προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου. Από την πλευρά του ο υποδιοικητής δεσμεύτηκε ότι η διαδικασία της ΕΔΕ θα σταματήσει, παίρνοντας πίσω τη συνδικαλιστική δίωξη.

Θυμίζουμε ότι η διοίκηση του νοσοκομείου είχε καλέσει σε ΕΔΕ τη συνδικαλίστρια με αφορμή τις καταγγελίες του Σωματείου και την Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ προς τον υπουργό Υγείας «για μετακινήσεις εργαζομένων σε Τμήματα στα οποία για λόγους υγείας δεν μπορούν να ανταποκριθούν ή είναι επικίνδυνο να εργάζονται, καθώς και για παραβιάσεις ωραρίων των νοσηλευτικών βαρδιών, αυθαίρετες προφορικές εντολές και πολλά άλλα». Ανάμεσα σε αυτές είναι και η περίπτωση εργαζόμενης με πολύ σοβαρά χρόνια προβλήματα υγείας, η οποία παρά τις νομοθετικές κατευθύνσεις μετακινήθηκε σε Τμήμα με τεράστια έκθεση σε ασθενείς και με μεγάλο φόρτο εργασίας με εντολή της διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, την οποία εντολή προσυπέγραψε και η διοίκηση του νοσοκομείου.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε πως η διοίκηση του νοσοκομείου, με τη στήριξη της κυβέρνησης, ενισχύει με αυτόν τον τρόπο τον αυταρχισμό απέναντι στους εργαζόμενους, θέλοντας να περάσουν όλες οι αντιδραστικές αλλαγές που αφορούν το «νοσοκομείο ΑΕ», το οποίο θα έχει ασθενείς - πελάτες και εργαζόμενους - δούλους.

Παράσταση διαμαρτυρίας από το Σωματείο Εργαζομένων

Στη συνέχεια το Σωματείο Εργαζομένων πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου, απαιτώντας την άμεση απόσυρση της κλήσης του Σωματείου, διά της προέδρου του, στην ΕΔΕ.

Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, η παρέμβαση των εργαζομένων, σε συνδυασμό με την αλληλεγγύη που εκφράστηκε από όλα τα σωματεία των νοσοκομείων της πόλης και όχι μόνο, αλλά και από άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ανάγκασε τη διοίκηση σε αναδίπλωση και ο υποδιοικητής, παρουσία όλων αυτών των εκπροσώπων, δήλωσε ότι δεν υφίσταται θέμα ΕΔΕ και ότι σταματάει η διαδικασία.

Το Σωματείο σημειώνει πως η προσπάθεια ποινικοποίησης του συνδικαλισμού, που λαμβάνει χώρα και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας, δεν πέρασε, και πως αυτό είναι μια πρώτη νίκη, αλλά τα προβλήματα των εργαζομένων περιμένουν τη λύση τους. «Είμαστε όλοι εδώ για να παλέψουμε για την επίλυσή τους και να αποτρέψουμε κάθε τρομοκρατία και εκφοβισμό», προσθέτει η ανακοίνωση.

Σήμερα Τετάρτη στις 11 μ.μ. το Σωματείο έχει προγραμματίσει νέα παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στον αυταρχισμό και στην καταστολή, όπως και για τα επιτακτικά προβλήματα του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου