Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Ποιος έχει την ευθύνη της ασφάλειας των παιδιών μας;

 



Μία κατάπτυστη διαδικασία ακολουθεί η διοίκηση του Δήμου με τους γονείς που θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους στα αθλητικά τμήματα της δημοτικής επιχείρησης.

Εκβιάζουν τους γονείς να υπογράψουν μία υπεύθυνη δήλωση με την οποία όχι μόνο αναγνωρίζουν ότι η συμμετοχή των παιδιών τους «εγκυμονεί κινδύνους προσωπικής και σωματικής υγείας», αλλά ταυτόχρονα αναγνωρίζουν ότι η δημοτική επιχείρηση (ΚΕΥΝΣ) δεν παίρνει καμιά ευθύνη «σχετικά με την καταλληλότητα, την κατάσταση ή την ασφάλεια των αθλητικών εγκαταστάσεων»!!!

Πως είναι δυνατό μια δημοτική επιχείρηση που οργανώνει αθλητικά τμήματα παιδιών και εφήβων μέσα στις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, να μην εγγυάται για την καταλληλότητα, την κατάσταση και την ασφάλεια αυτών των αθλητικών εγκαταστάσεων;

Πέρα από αυτό, αντί οι ίδιοι να δεσμεύονται για τα κατάλληλα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας, μεταφέρουν την ευθύνη στους ίδιους τους γονείς με μια «υπεύθυνη δήλωση»!

 




Ζητάμε να σταματήσει αμέσως ο εκβιασμός αυτός που γίνεται στους γονείς.

 

Απαιτούμε:

·         Να εγγυηθεί η διοίκηση του δήμου για την «καταλληλότητα, την άριστη κατάσταση και την πλήρη ασφάλεια» όλων των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων

·         Να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης στις αθλητικές εγκαταστάσεις που τυχών δεν πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις ώστε οι αθλούμενοι να βρίσκονται σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας, όσο αφορά τη σωματική τους ακεραιότητα.

·         Η προσωπική ευθύνη του κάθε αθλούμενου ξεχωριστά δεν μειώνει στο παραμικρό την κύρια ευθύνη από πλευρά διοίκησης ώστε να υπάρχουν όλα εκείνα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας, σε κάθε δημοτική δομή και τμήμα που στέλνουμε τα παιδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου