Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Μαχητική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ημέρας πανελλαδικής δράσης.


Δυναμική κινητοποίηση συνταξιούχων (VIDEO - ΦΩΤΟ)


 
 

Μαχητική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ημέρας πανελλαδικής δράσης.

Συμμετείχαν μαζικά στη συγκέντρωση που οργάνωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης στο Άγαλμα Βενιζέλου και στην πορεία που ακολούθησε μέχρι το υφυπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και αντιπροσωπεία του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πολυγύρου.

Έστειλαν μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι «πανδημία δεν σημαίνει αμνησία, ούτε απραξία». Με αγώνα διεκδικούν όλα όσα άδικα τους έχουν αφαιρεθεί. Ότι το μέρισμα των 250 ευρώ δεν είναι γομολάστιχα για να σβήσουν όσα διεκδικούν. Ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Γιώργος Κουτουνίδης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος της ΠΟΣ - ΟΑΕΕ. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Βασίλης Ρέβας, πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος της ΠΟΣ - ΙΚΑ. Το ψήφισμα με τις διεκδικήσεις τους διάβασε η Άννα Βουδούρη, αντιπρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ. (Διαβάστε εδώ).

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης. Οι συνταξιούχοι, με συνθήματα όπως «Ανθρώπινες συντάξεις και δωρεάν Υγεία την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Μ' αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Με ψίχουλα και ψέματα δεν θα συμβιβαστούμε, όλα τα κλεμμένα τα διεκδικούμε», κατευθύνθηκαν μέχρι το ΥΜΑΘ. Εκεί αντιπροσωπεία τους μετέφερε το ψήφισμα με τις διεκδικήσεις στους εκπροσώπους της κυβέρνησης.

Ολοκληρώνοντας την κινητοποίηση διαμήνυσαν ότι «Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή με μέτωπο κι αγώνα θα ανατραπεί» και κάλεσαν «Όλοι στους δρόμους, ξεσηκωμός, να μην πεινάσει ο λαός». Ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για την Πέμπτη 16 Δεκέμβρη, στο συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό.









Πηγή: 902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου