Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

ΚΑΤΕΡΙΝΗ Προφυλακίστηκαν τρεις για την αρπαγή του διευθυντή Γυμνασίου - Οι υπόλοιποι οκτώ αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

 

Μέλη της φασιστικής ομάδας «ποζάρουν» με όπλα 
Μέλη της φασιστικής ομάδας «ποζάρουν» με όπλα

 

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας, μετά από την πολύωρη διαδικασία των απολογιών, ενώπιον του ανακριτή Κατερίνης, τρεις από τους 11 που συμμετείχαν στην ομάδα των αυτοαποκαλούμενων «θεματοφυλάκων του Συντάγματος» που συνελήφθησαν για την αρπαγή του διευθυντή του Γυμνασίου του Αιγινίου Πιερίας.

Πρόκειται για τρεις άνδρες, έναν 66χρονο και δύο 41 ετών που πήραν το δρόμο προς τη φυλακή με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Οι υπόλοιποι οκτώ αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και, κατά περίπτωση, με χρηματική εγγυοδοσία. 

Οι κατηγορούμενοι την περασμένη Παρασκευή προπηλάκισαν, έδεσαν πισθάγκωνα με χειροπέδες και οδήγησαν τον διευθυντή του Γυμνασίου, Διονύση Χατζή, στο Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας - Κολινδρού. Επιβεβαίωσαν έτσι, για άλλη μια φορά, ότι το εν λόγω μόρφωμα και τα υπόλοιπα τέτοια λειτουργούν σαν σύγχρονα τάγματα εφόδου, προκειμένου να επιβάλουν τις φασιστικές αντιλήψεις που προσπαθούν να κρύψουν πίσω από την άρνηση της μάσκας και των εμβολίων.

Ολοι διώκονται για το κακούργημα της αρπαγής από κοινού, καθώς και για τα πλημμελήματα της συμμορίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών. Κατά περίπτωση, επίσης, διώκονται για απλή σωματική βλάβη, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων.

«Νέα» φασιστικά σχήματα

Οι συγκεκριμένες ομάδες αποτελούν μια νέα εκδοχή των φασιστικών ταγμάτων εφόδου. Η άρνηση της μάσκας και των εμβολίων, που επικαλούνται, είναι το όχημα μέσα από το οποίο προσπαθούν να περάσουν φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές, οι οποίες εκπορεύονται από συγκεκριμένα μορφώματα. Αυτό επιβεβαιώνεται και από άλλες τέτοιες κινήσεις από αντίστοιχες ομάδες, όπως τα ναζιστικά εμβατήρια στη συγκέντρωση έξω από την 3η και 4η ΥΠΕ ή τις φωτογραφίες του - γνωστού γι' αυτές τις απόψεις - προέδρου του σωματείου του ΑΧΕΠΑ με το μόρφωμα του Κασιδιάρη κ.λπ.

Φυσικά, ακολουθώντας την τακτική των χρυσαυγιτών, στις απολογίες τους έκρυψαν τη ιδεολογία τους και επιχείρησαν να συγκαλύψουν τον προσχεδιασμένο χαρακτήρα των κινήσεων τους. Για παράδειγμα, στην απολογία του, ο κατηγορούμενος απόστρατος αξιωματικός της Αστυνομίας (αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους) φέρεται να έκανε λόγο για «καλοπροαίρετη ειρηνική πρωτοβουλία» που όμως «είχε απροσδόκητη εξέλιξη». Στις απολογίες τους, όλοι τους αρνήθηκαν την κακουργηματική δίωξη της αρπαγής από κοινού, με την οποία βαρύνονται,  υποστηρίζοντας προκλητικά ότι δεν υπήρχε ούτε σχεδιασμός ούτε τέλεση της πράξης, από τη στιγμή που - όπως είπαν - οδήγησαν τον παθόντα στο αστυνομικό τμήμα.

Φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας (από την εφημερίδα «Real») δείχνουν μέλη της ομάδας να φορούν στολές παραλλαγής και να εκπαιδεύονται σε όπλα, ενώ δύο «εκπαιδευτές» φέρονται να έχουν σχέση και με το φασιστικό μόρφωμα στη Θεσσαλονίκη «Ιερός Λόχος». Αλλος ένας, απόστρατος αστυνομικός με τα αρχικά Θ.Μ., ήταν υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής και τώρα είναι στο ναζιστικό μόρφωμα Κασιδιάρη.

Διαμαρτυρία από εκπαιδευτικούς και γονείς

Ενταση επικράτησε έξω από τα Δικαστήρια της Κατερίνης, όταν μέλη των φασιστικών ομάδων επιτέθηκαν φραστικά σε γονείς και εκπαιδευτικούς που συγκεντρώθηκαν για να καταγγείλουν τη δράση των φασιστικών ταγμάτων εφόδου που σπέρνουν τον τρόμο στα σχολεία.

Εκεί βρέθηκαν εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ Πιερίας, της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Κατερίνης, αλλά και γονείς και εκπαιδευτικοί από την περιοχή, που διαμαρτύρονταν για την επίθεση στον γυμνασιάρχη Αιγινίου αλλά και για τις συγχωνεύσεις τμημάτων σχολείων που συνεχίζει να προωθεί η κυβέρνηση σε καιρό πανδημίας, ενισχύοντας τις ανορθολογικές αντιλήψεις.

Την επίθεση - απαγωγή και τον προπηλακισμό του διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου καταδίκασαν με αποφάσεις τους η Ενωση Συλλόγων Γονέων Δημοτικών Ενοτήτων Πιερίας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου, οι Σύλλογοι διδασκόντων όλων των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βόρειας Πιερίας κ.ά.

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πιερίας, μέλος του οποίου είναι ο γυμνασιάρχης, με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την τραμπούκικη ενέργεια σε βάρος του. Μεταξύ άλλων αναδεικνύει ότι «το επεισόδιο αυτό, παρά τον πρωτοφανή του χαρακτήρα, δεν μπορεί δυστυχώς να χαρακτηριστεί "κεραυνός εν αιθρία". Ενδεικτικά σημειώνουμε ότι η έλλειψη στα σχολεία ουσιαστικής και συντονισμένης ενημέρωσης για τον λοιμό, τον ιό, την πρόληψη και την προστασία, αλλά και ο ανορθολογισμός, ο οποίος δυστυχώς καλλιεργείται ακόμη και από τα σχολικά βιβλία και τα αναλυτικά προγράμματα, αποτελούν ορισμένα από τα αίτια που διαμορφώνουν το πεδίο όπου εκκολάπτονται απαράδεκτες αντιεπιστημονικές και ανόητες "απόψεις"». Και καλεί την πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση τέτοιων ελεεινών και απάνθρωπων αντιλήψεων και πρακτικών.

Να απομονώσουν τη νέα εκδοχή των ταγμάτων εφόδου που τώρα έβαλαν το προσωπείο της «συνταγματικής αστυνομίας» καλεί τον λαό του νομού Ημαθίας το Εργατικό Κέντρο Νάουσας.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου