Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΜΝΗΣΙΑ-ΑΠΡΑΞΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΑΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ.


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

(ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ, ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ)

Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,    Τ.Κ. 546 31,    Ε.Κ.Θ.    Τηλ: 2310 237694

www.syntaxio.blogspot.com          ---------         e-mail:suntax.ika@gmail.com

 

 

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2021

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ 

 




Συνάδελφοι συνταξιούχοι.

 

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις που, σε πανελλαδικό επίπεδο, συγκροτούν την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ), με βάση τις εξελίξεις σε οικονομία και υγεία, κήρυξαν την Τρίτη 14 του Δεκέμβρη ημέρα για συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων μας, με συγκεντρώσεις των συνταξιούχων σε όλους τους νομούς της χώρας μας.

 

Με βάση την απόφαση αυτή,

ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΚΗ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ.

 

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΔΟΘΕΙ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.

 

(ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΑΘΟΔΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΗ 2021 ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ).

 

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΟΣΑ ΑΔΙΚΩΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ, ΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

 

Απαιτούμε άμεσες λύσεις:

·         Προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών, δημιουργία ΜΕΘ, να ανοίξουν τώρα τα κλειστά νοσοκομεία (Παναγία και Λιμωδών),  επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας

·         Να αποδοθεί σε όλους τους συνταξιούχους η 13η και 14η σύνταξη, με αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με ταυτόχρονη μείωση των τιμών στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης  

·         Να μας αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020-2021.

·         Να μας αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες, επικουρικές συντάξεις και για την 13η και 14η σύνταξη αφορολόγητα, αφού αυτά αποδίδονται  μετά από χρόνια άτοκα.

 

Συνάδελφοι συναδέλφισσες.  ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ! 

 

v  Ετοιμάζουν νέα αντιλαϊκά μέτρα για εμάς για τα παιδιά μας, που τα ντύνουν με ωραία λόγια. Ήδη έχουμε γίνει μάρτυρες των αντεργατικών, αντιλαϊκών νόμων που ψηφίσθηκαν μέσα στην πανδημία από την κυβέρνηση για να προστεθούν σε αυτούς που είχαν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

v  Οι εντολές των επιχειρηματικών ομίλων είναι να συνεχίσουν σε αυτή την πορεία και δεν θα σταματήσουν αν εμείς δεν τους σταματήσουμε. Γι΄ αυτό με κάθε τρόπο προσπαθούν να εμποδίσουν και να πνίξουν κάθε διεκδικητική  και αγωνιστική φωνή.

v  Θεωρούμε επίσης απαράδεκτο το γεγονός την στιγμή που όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή  που  έφθασαν την μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων να παίρνει συντάξεις που δεν φθάνουν για τις 15ημέρες του μήνα, να έρχονται και να πετούν στην χάση και την φέξη κάποιο αντίδωρο όπως αυτό  των 250 Ευρώ που πρόσφατα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός. Κάνουμε καθαρό στους πάντες ότι με φιλοδωρήματα δεν μας κοροϊδεύεται,  αγωνιζόμαστε απαιτούμε και διεκδικούμε ότι άδικα μας έχετε αφαιρέσει.

v  Θα πάρουν όμως τις απαντήσεις που τους αξίζουν από τους συνταξιούχους όπως τις πήραν και από τους αγώνες που έδωσαν τα παιδιά μας, η νέα βάρδια της εργατικής τάξης απέναντι σε επιχειρηματικούς κολοσσούς παγκοσμίου μεγέθους με θετικό αποτέλεσμα.

v  Οι απόμαχοι της δουλειάς, αλλά όχι της ζωής και του αγώνα, δίνουμε για μια ακόμη φορά το αγωνιστικό μας παρόν και θα συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο, αφού γνωρίζουμε πως ό,τι μέχρι σήμερα καταφέραμε να αποκρούσουμε, να καθυστερήσουμε, αλλά και να κερδίσουμε, είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας.

v  Θα κερδίσουμε  και θα λύσουμε προβλήματα μόνο με μαζική συμμετοχή και την πύκνωση των γραμμών μας στους αγώνες.

 

Συνάδελφοι Συνταξιούχοι!  

 

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΜΝΗΣΙΑ-ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, ΟΥΤΕ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ ΠΕΔΙΟ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

 

ΠΑΛΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ, Με αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας για την μετακίνησή μας, με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), δίνουμε το αγωνιστικό μας παρόν και συμμετέχουμε μαζικά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας  που οργανώνουν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις της πόλης μας, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

 

 

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΠΟΛΛΑ.

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΑΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ.

                                  

   ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου