Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

«Η αναζήτηση της χαμένης κάλπης και οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιά με την Αστυνομία σε νέες περιπέτειες»

 


Οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και πάλι μας …εξέπληξαν με το ταλέντο και το πλούσιο ρεπερτόριό τους…

«Θεατρική παράσταση: “Η αναζήτηση της χαμένης κάλπης και οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιά με την Αστυνομία σε νέες περιπέτειες”. Μια σπονδυλωτή παρωδία – υπερπαραγωγή (τίτλος πρωτότυπου: Εκλογές Σωματείου Χειριστών και Βοηθών Μηχανημάτων Νομού Εύβοιας). Πράξη Τρίτη (Κάρυστος – Αλιβέρι)», τονίζουν οι εκλεγμένοι με την «Ταξική Ενότητα» στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, καθώς όπως σημειώνουν, «η χθεσινή ημέρα (5/12/21) προσέθεσε νέα επεισόδια στο εξελισσόμενο θέατρο του παραλόγου που εκτυλίσσεται με αφορμή τις εκλογές του Σωματείου Χειριστών Εύβοιας. Στην ανακοίνωση που εκδώσαμε εχθές πιστεύαμε ότι τα είχαμε δει και πει όλα. Όμως οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και πάλι μας …εξέπληξαν με το ταλέντο τους».

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Το πλούσιο ρεπερτόριό τους -μεταξύ άλλων- περιελάμβανε:

  • Αναζήτηση κάλπης: Μετά το τέλος της διαδικασίας στην Κάρυστο η κάλπη φορτώθηκε σε αμάξι μαζί με τη δικαστικό αντιπρόσωπο και ακολούθησε μια τρελή πορεία κάνοντας κύκλους και αναστροφές σε στενά, παράδρομους και χωματόδρομους με σκοπό να χαθούν τα ίχνη της. Σε κάποια φάση μάλιστα μεταφορτώθηκε σε δεύτερο αυτοκίνητο έτσι ώστε να γίνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο του εντοπισμού της.
  • Εμφάνιση εξαφανισμένης κάλπης: Μετά την προαναφερθείσα περιπέτεια, η κάλπη εμφανίστηκε στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου στο Αλιβέρι μετά από δύο (2!) ώρες!
  • Ρεσιτάλ αντιδημοκρατικής – αντισυνδικαλιστικής στάσης: Πρωταγωνίστρια η δικαστικός αντιπρόσωπος Σοφία Λιονάκη και συμπρωταγωνιστής ο συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Μπασινάς οι οποίοι απαιτούσαν ουρλιάζοντας να μην παρακολουθήσουν τις αρχαιρεσίες η οργανωτική γραμματέας, ο ταμίας και άλλα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ του ΕΚΕ.
  • Εκλογική διαδικασία μυστηρίου και επιστημονικής φαντασίας: Η εν λόγω δικαστικός αντιπρόσωπος αρνήθηκε να γνωστοποιήσει από ποιο νούμερο συνεχίζει η λίστα ψηφισάντων, έβγαλε μια λευκή κόλλα χαρτί (!!!) και ξεκίνησε να σημειώνει ψηφίσαντες!!!
  • Αστυνομικό θρίλερ: Μετά από κλήση της δικαστικού αντιπροσώπου εμφανίστηκαν αστυνομικές δυνάμεις που με απαράδεκτο τρόπο απαίτησαν από τα μέλη του ΔΣ του ΕΚΕ να αποχωρήσουν από τη διαδικασία.
  • GUEST STARΣε αυτό το σημείο εμφανίστηκε ακόμα ένας συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας Δημήτρης Μούντριχας, ο οποίος -σαν σε χορωδία με τη δικαστικό Σοφία Λιονάκη, τον Στέφανο Μπασινά και τους αστυνομικούς- απαίτησε και αυτός με τη σειρά του να αποχωρήσουν τα μέλη του ΔΣ του ΕΚΕ.
  • Εντυπωσιακό φινάλε! Φυγάδευση της κάλπης από όλους τους συντελεστές (συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, δικαστικό αντιπρόσωπο) με τη συνοδεία των αστυνομικών δυνάμεων, χωρίς καν να κλείσει το πρακτικό ψηφοφορίας!!!

Ορισμένα σοβαρά ερωτήματα που ίσως μας απαντήσουν οι συντελεστές της παρωδίας στο επόμενο επεισόδιο:

  1. Από πού και ως πού νομιμοποιείται ο πρόεδρος του ΕΚΕ να παίρνει την κάλπη ενός Σωματείου που δεν είναι καν μέλος και να φεύγει ενώ άλλα μέλη του ΔΣ του ΕΚΕ δεν μπορούν να παρακολουθήσουν καν τη διαδικασία;
  2. Αντίστοιχα, από πού και ως πού νομιμοποιείται ο Στέφανος Παπαθεοχάρης (στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος του Σωματείου της ΦΑΜΑΡ), ο οποίος δεν είναι ούτε μέλος του Σωματείου ούτε μέλος του ΔΣ του ΕΚΕ, να συμμετέχει στη διενέργεια των εκλογών του εν λόγω Σωματείου, παίζοντας μάλιστα χωρίς να έχει εκλεγεί το ρόλο της εφορευτικής επιτροπής στο Προκόπι Εύβοιας το Σάββατο 4/12;
  3. Αλήθεια, αν δεν υπάρχει ούτε σχεδιάζεται καμία παρατυπία στις αρχαιρεσίες, γιατί αυτές γίνονται εν κρυπτώ; Γιατί αρνούνται σε μέλη της Διοίκησης του υπερκείμενου οργάνου να παρακολουθήσουν τις αρχαιρεσίες;

Χωρίς να θέλουμε να κάνουμε spoiler, η όλη υπόθεση βγάζει μάτι:

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν καμία σχέση με το Σωματείο, μαζί με τη δικηγόρο που διεξάγει τις εκλογές, μαγειρεύουν πάνω από την κάλπη το αποτέλεσμα για να εξασφαλίσουν την αντιπροσώπευση στα δευτεροβάθμια όργανα του εργοδοτικού μηχανισμού.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το θέμα της υπεράσπισης της ζωντανής λειτουργίας των Συνδικάτων, με πραγματικές διαδικασίες, μαζική και ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων είναι θέμα ουσίας που αφορά όλη την εργατική τάξη της Εύβοιας. Ειδικότερα οι εκλογές των Συνδικάτων πρέπει να εκφράζουν τη γνήσια βούληση των εργαζομένων που εκλέγουν τις διοικήσεις και τους αντιπροσώπους τους στις δευτεροβάθμιες οργανώσεις (Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες).

Όταν αυτή η γνήσια βούληση επιδιώκεται να αλλοιωθεί (είτε με νοθεία, είτε με αποκλεισμούς αντιπροσώπων που έχουν εκλεγεί μέσα από πραγματικές διαδικασίες), τότε πρέπει να βρίσκει τείχος αντίστασης και καταδίκης από κάθε τίμιο εργαζόμενο και συνδικαλιστή, ανεξάρτητα από ποια συνδικαλιστική δύναμη στηρίζει ο καθένας και η καθεμιά.

Οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στο Εργατικό Κέντρο της Εύβοιας αποδεικνύουν για πολλοστή φορά ότι έχουν πάρει διαζύγιο από αυτή τη λογική. Επιδιώκουν πάση θυσία να διαμορφώσουν πλαστούς συσχετισμούς ενόψει του Συνεδρίου του ΕΚΕ σε βάρος όλων των υπόλοιπων συνδυασμών, με σκοπό να συνεχίσουν από ευνοϊκότερες θέσεις και στη νέα θητεία να υπερασπίζονται την πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα και τη ζωή της εργατικής τάξης, να μην κάνουν τίποτα για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων απέναντι σε αυτή την πολιτική. Θέλουν να συνεχίσουν επί της ουσίας να σπέρνουν την απογοήτευση ότι “δεν βγαίνει τίποτα με τους αγώνες”, να συσκοτίζουν τις αιτίες των προβλημάτων καλλιεργώντας τον εφησυχασμό και την αναμονή ότι μια διαφορετική κυβέρνηση θα είναι καλύτερη για τους εργαζόμενους.

Για να εκπληρώσουν αυτόν το στόχο γίνονται αδίστακτοι, πρωταγωνιστούν σε κωμικοτραγικές καταστάσεις που είναι τελείως ξένες στο υγιές εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά και τόσο μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Κάθε συνδικαλιστής και εργαζόμενος που νοιάζεται για την πορεία του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, ανεξάρτητα αν συμφωνούμε σε όλα μεταξύ μας, πρέπει να κάνει δικιά του υπόθεση το επικείμενο Συνέδριο του ΕΚΕ.

Οι εκπρόσωποι της “Ταξικής Ενότητας” δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε να παιχτεί καμία άλλη τέτοια κακόγουστη παράσταση.Το Συνέδριο θα γίνει και θα είναι πραγματικό, γνήσιο, εργατικό, χωρίς νοθείες και αποκλεισμούς ζωντανών σωματείων και συνδικαλιστών.

Οι εκλεγμένοι με την “Ταξική Ενότητα” στο ΔΣ του ΕΚΕ: Καραμπέτσου Ασημίνα, Ντούλτσα Πελαγία, Ντούρμας Κώστας, Σλακώνης Κώστας, Τζαβάρας Γιάννης».

1 σχόλιο:

  1. ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ" ΚΑΙ "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ" ΚΑΙ "ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ" ΤΟ ΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΜΠΕΚΙ!!!!

    ΜΙΛΟΥΝ ΓΕΝΙΚΑ ΑΟΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΟΜΙΧΛΩΔΕΣ ΓΙΑ .... "ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ" ασχέτως ότι "ΑΥΡΙΟ" ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΈΝΑ ΛΟΥΜΠΕΝ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ (ΜΑΡΞ)!!!

    Ο ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΛΙΤΟΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝΑΖΙΣΜΟΣ ΈΧΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΚΑΘΙΣΕΙ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ "ΝΟΜΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣ" ΟΠΩΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2109 ...... ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ "ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΒΟΘΡΟΑΠΟΙΚΙΑ" ΓΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΕΑΝ ΔΕΝ .... "ΣΤΕΛΝΟΥΝ" ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ/ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΙΤΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΙΚΟΥ ΒΟΘΡΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΒΟΘΡΟΛΑΚΕΔΟΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ/ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!!!

    Εδώ ταιριάζει το τραγούδι των Πίνκ Φλόϊντ (ΑΚΟΜΗ ΈΝΑ ΤΟΥΒΛΟ ΣΤΟΝ ΤΟΊΧΟ.... ΓΚΡΕΜΙΣΤΑΙ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ!!!)!!!

    ...... και η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΑ" .... ΠΕΡΊ ΤΩΝ ΜΥΛΩΝ ΤΟΥ ΔΟΝ ΚΙΧΙΏΤΗ ΤΥΡΒΑΖΟΥΝ... και μπλά μπλά μπλά μπλά μπλά.....!!!

    Εγώ περιμένω "ΜΑΧΕΣ" ΚΑΙ ΜΑΚΕΛΕΜΑΤΑ.... ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ .... ΤΟΥ ΣΟΛΩΜΟΝΤΑ/ΜΩΫΣΗ/ΒΟΘΡΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ ΤΩΝ ΒΟΘΡΟΛΑΚΕΔΟΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ/ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!!!

    ΈΝΑ "ΟΧΙ" ΣΤΗΝ "ΒΟΥΛΗ" ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΕΩΝ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ "ΣΧΟΛΕΙΑ" ΤΟΥΣ π.χ. ένεκα ΕΜΒΟΛΟΥ SS-19 και άλλα..... ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ!!!! ΤΟ "ΟΧΙ" ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΎΕΤΑΙ ΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΛΑΪΚΉ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ-ΠΡΑΞΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή