Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

ΗΠΑ Δάσκαλοι κυλιούνται στο πάτωμα για να μαζέψουν λεφτά για τα σχολεία τους (VIDEO)

 

 
 

Σαν ζητιάνοι, δάσκαλοι στις ΗΠΑ κυλιούνται στο πάτωμα για λίγα δολάρια για να καλύψουν τις ανάγκες των σχολείων τους!

Συγκεκριμένα, δέκα δάσκαλοι στη Νότια Ντακότα των ΗΠΑ κυλίστηκαν στην αρένα ενός γηπέδου για να μαζέψουν όσα δολάρια μπορούσαν από μια δωρεά 5.000 δολαρίων για τις ανάγκες των σχολείων τους.

Η συγκεκριμένη «φιλανθρωπική» δράση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Δεκέμβρη στο ημίχρονο ενός αγώνα χόκεϊ με 5.000 δολάρια που «δώρισε» η εταιρεία στεγαστικών δανείων «CU Mortgage Direct» με τίτλο «Dash for Cash», που μεταφράζεται «Άρπαξε το χρήμα».

ΠΑΜΕ: Η σαπίλα και ο εξευτελισμός δεν έχουν πάτο

«Να πού καταλήγουν τα μέτρα που προωθούνται στα σχολεία μας, στα παιδιά μας, ως δήθεν εκσυγχρονιστικά και καινοτόμα, η πολιτική μετατροπής των σχολείων σε ΑΕ, με αναζήτηση "ευεργετών", "χορηγών" κλπ.», τονίζει το ΠΑΜΕ. Σημειώνει ότι «η σαπίλα και ο εξευτελισμός που ακολουθεί την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης δεν έχει πάτο!». 

Επισημαίνει ότι «αυτή η πολιτική που έχει πλήρως εφαρμοστεί στις ΗΠΑ και έχει οδηγήσει στην πλήρη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, σε κατηγοριοποίηση των σχολείων, σε χρεοκοπίες και κλεισίματα σχολικών μονάδων, έχει να "υπερηφανεύεται" για το παράδειγμα που ακολουθεί» και προσθέτει:

«Αυτό είναι το παράδειγμα για τους νέους ανθρώπους; Για τα παιδιά μας; Η απόλυτη γελοιοποίηση του εκπαιδευτικού που για τις ανάγκες των μαθητών του θα γίνει ανέκδοτο και θα εξευτελιστεί για χρήματα που έπρεπε να παρέχονται στα σχολεία!

Αυτό το μέλλον δεν θα το επιτρέψουμε για τα σχολεία των παιδιών μας. 

Το επάγγελμα του εκπαιδευτικού είναι λειτούργημα και έχει αξίες και ιδανικά που δεν μπορούν να λερώνονται στις αρένες των δολαρίων.

Όχι στα σχολεία επιχειρήσεις - Όχι Δάσκαλοι Ζητιάνοι.

Τώρα γενναία χρηματοδότηση και στήριξη της δημόσιας παιδείας, προσλήψεις εκπαιδευτικών».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου