Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Τα συνεργαζόμενα σωματεία των συνταξιούχων της Θεσσαλονίκης σας καλούν σε μαζικό ξεσηκωμό. Σας καλούν να συμμετέχετε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση των εργατικών σωματείων, στις 3 Ιούνη στις 10:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694 www.syntaxio.blogspot.com       -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ






Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι.

Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο του υπουργού εργασίας κ. Χατζηδάκη, που φέρνει σε λίγες μέρες για ψήφιση στη Βουλή, οργανώνει την τελική «επιχείρηση εκκαθάρισης», σε ότι έχει απομείνει από εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα, αναγνωρίζοντάς τα ως «βαρίδια», για την ανάπτυξη και τα κέρδη των επιχειρήσεων.

Με την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, σε εξάμηνη ή ετήσια βάση, καταργεί το 8ωρο, που οι εργαζόμενοι της χώρας μας  κατάκτησαν πριν από 101 χρόνια, καθιερώνει τη 10ωρη δουλειά  με απλήρωτες τις δύο ώρες, που θα δίνονται σε ρεπό, ……..όταν θα διευκολύνεται το αφεντικό.

Λέει ψέματα η κυβέρνηση ότι δεν καταργεί το 8ωρο, όταν η Ευρωπαϊκή οδηγία την οποία εφαρμόζει, αναγνωρίζει μόνο 11 ώρες ανάπαυση το 24ωρο, για τον εργαζόμενο.

Εμπαίζει τους εργαζόμενους όταν υποστηρίζει ότι με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας ισορροπεί τον εργάσιμο χρόνο με την οικογενειακή τους ζωή.

Λέει ψέματα όταν διαβεβαιώνει τους συνταξιούχους ότι δεν θα μειωθούν άλλο οι συντάξεις, όταν ρίχνει στο τζόγο τις εισφορές για τις επικουρικές συντάξεις, και αυτό είναι μόνο η αρχή για την κατάργησή τους.

Προκαλεί με τα επιχειρήματά της ότι η γενίκευση της τηλεργασίας είναι προς όφελος των εργαζομένων, όταν τα πλεονεκτήματα που δημιουργεί ωφελούν και μόνο τους εργοδότες.

Όλα αυτά και άλλα ακόμη φαιδρά υποστηρίζει η κυβέρνηση, για να κρύψει ότι το νομοσχέδιο Χατζηδάκη τον μοναδικό  στόχο που έχει, είναι να εντείνει ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζομένων και όλων των λαϊκών στρωμάτων.

 Συνάδελφοι.

Οι συνταξιούχοι που μια ζωή παλέψαμε για να έχουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας μια ζωή καλύτερη από τη δική μας, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να τα βλέπουμε, αύριο, δούλους των αφεντικών. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να τα μετατρέψει σε σκλάβους του 21ου αιώνα. Δεν μπορούμε να αφήσουμε αναπάντητα τα προκλητικά και προσβλητικά επιχειρήματα της κυβέρνησης. Δεν μπορούμε να της επιτρέψουμε να μας εμπαίζει.

Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, παλεύουμε μαζί τους για να μην κατατεθεί στη βουλή το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης.

Τα συνεργαζόμενα σωματεία των συνταξιούχων της Θεσσαλονίκης σας καλούν σε μαζικό ξεσηκωμό. Σας καλούν να συμμετέχετε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση των εργατικών σωματείων, στις 3 Ιούνη στις 10:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Το οφείλουμε στον εαυτό μας και στους αγώνες που δίνουμε, το οφείλουμε στα παιδία μας και τα εγγόνια μας, το οφείλουμε στην κοινωνία, που δεν πρέπει να την πισωγυρίσουν.

 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ (ΣΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου