Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

"Δεν είναι αυτό που νομίζετε"...

 

 

Τις "ανθρωπιστικές ευαισθησίες" της ΕΕ απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες τις ξέρουμε καλά. Τις ξαναείδαμε όμως "ζωντανά" πριν από λίγες μέρες στη Θέουτα, τον έναν από τους δύο θύλακες της Ισπανίας στη Βόρεια Αφρική: Χιλιάδες "επαναπροωθήσεις" μεταναστών που πέρασαν από τα σύνορα με το Μαρόκο, "επαναπροωθήσεις" ανηλίκων που ξεσπούσαν σε λυγμούς, τεθωρακισμένα και πάνοπλοι Ισπανοί στρατιώτες και αστυνομικοί, πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα και κυνήγι με γκλομπ εναντίον εξουθενωμένων μεταναστών, που έγιναν "μπαλάκι" άλλης μιας αντιπαράθεσης μεταξύ καπιταλιστικών κρατών, αυτήν τη φορά μεταξύ Ισπανίας και Μαρόκου, για θέματα σχετικά με τη Δυτική Σαχάρα... Ας είναι καλά τα "πλυντήρια" όμως!

Όπως διαβάζουμε στην "Αυγή", μάλλον πρόκειται περί παρεξήγησης. Η "προοδευτική" κυβέρνηση της Ισπανίας (αποτελείται από το σοσιαλδμοκρατικό PSOE και το οπορτουνιστικό μόρφωμα Unidas Podemos) έστειλε, λέει, τα τεθωρακισμένα και το πεζικό στη Θέουτα "για να βοηθήσουν, ευτυχώς, τους μετανάστες να βγουν από τη θάλασσα"! Μάλιστα, ο Ισπανός πρωθυπουργός "απέσυρε μετά από μια μέρα" τον στρατό (γιατί, άραγε, δεν τον άφησε να "βοηθήσει" λίγο ακόμα;). Έστειλε, λέει, ακόμα γιατρούς και νοσηλευτές, αντί "να κάνει μία επίδειξη δύναμης με την αστυνομία και τον στρατό" και έτσι "κατάφερε να πείσει τους περισσότερους από αυτούς να επιστρέψουν εθελοντικά στο Μαρόκο". Και έχουν το θράσος να τα λένε αυτά ενώ οι εικόνες της καταστολής έκαναν τον γύρο του κόσμου! Ποιος ξέρει, αν δεν υπήρχαν οι φωτογραφίες και τα βίντεο μπορεί να μας έλεγαν ότι οι ανήλικοι πρόσφυγες έδειραν τους στρατιώτες...

Θέλουν, μάλιστα, να πούμε και μπράβο στην ισπανική κυβέρνηση, γιατί δεν άκουσε τις ακροδεξιές φωνές ρατσισμού και μίσους! Το επαγγελματικό "ξέπλυμα" δεν εκπλήσσει, βέβαια, καθώς περισσεύουν και στον ΣΥΡΙΖΑ τα "παράσημα" από τη δική του διακυβέρνηση, με την υλοποίηση της πολιτικής της ΕΕ για εγκλωβισμό μεταναστών και προσφύγων, με τη συμφωνία για την κάθοδο ΝΑΤΟικής αρμάδας στο Αιγαίο, τάχα για το Προσφυγικό, με την ενίσχυση της παρουσίας της Frontex και τόσα άλλα..."προοδευτικά" και "ευαίσθητα"!

Εμείς τους αφιερώνουμε το παρακάτω βίντεο που ανήρτησε Ισπανός δημοσιογράφος στο Twitter και δείχνει με ποιον ακριβώς τρόπο "βοήθησε" ο Ισπανικός στρατός τους μετανάστες "να βγουν από τη θάλασσα". Έτσι, για να είναι σαφές τι υπερασπίζεται ο καθένας... Και εις ανώτερα!

 

Images of Spanish soldiers beating migrants/refugees and throwing them into the sea on the Moroccan border. #EU #HumanRights
 

odigitis.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου