Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Αποπομπές από τη ΝΔ μετά από δημοσιοποίηση αισχρών τοποθετήσεων


ΚΚΕ: Οι κυνικοί υπουργοί αποπέμπονται, οι κυνικές πολιτικές ζουν και βασιλεύουν

 


 

Νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ορίστηκε χτες ο Γ. Γεωργαντάς, καθώς ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να παραιτήσει από τη θέση του τον Σπ. Λιβανό, ο οποίος μαζί με άλλα στελέχη της ΝΔ έκανε απαράδεκτους αστεϊσμούς για το πώς κέρδισαν τις εκλογές του 2007, πάνω στις καταστροφικές φωτιές και στους δεκάδες νεκρούς εκείνης της χρονιάς.

Συγκεκριμένα, σε σύσκεψη στις 2/2 στη Σπάρτη, για τις αποζημιώσεις στους πληγέντες από παγετό σε κηπευτικά και εσπεριδοειδή, παρουσία του τότε υπουργού Λιβανού, αλλά και του προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδ. Λυκουρέντζου (άλλο μεγαλοστέλεχος της ΝΔ), ο δήμαρχος της πόλης Π. Δούκας καυχιόταν κυνικά για το πώς διαχειρίστηκε η κυβέρνηση Καραμανλή τις φονικές πυρκαγιές του 2007 και όσα ακολούθησαν, δίνοντας σχετικά «μαθήματα» στον υπουργό.

«Οπως θυμάσαι, είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε», ακούγεται να λέει ο Δούκας σε βίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα. «Εχουν μείνει αξέχαστα τα χρόνια αυτά...», υπερθεματίζει κάποιος ανεκδιήγητος από τη σύσκεψη. «Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι. Εκεί που πέφταμε με 15%, θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι», συνεχίζει ο Δούκας, ο οποίος τότε ήταν υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών και χτες διεγράφη από τη ΝΔ.

«Αυτό πρέπει να το απαντήσουμε. Από τότε έχετε μείνει στην Ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί, και υπολειπόμεθα ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτήν την εποποιία», απαντά ξεδιάντροπα ο Λιβανός. Η στιχομυθία ολοκληρώνεται με τα τρανταχτά χυδαία γέλια όσων συμμετείχαν στη σύσκεψη.

Θυμίζουμε ότι στις πυρκαγιές του 2007 ο νομός Ηλείας είχε θρηνήσει 49 νεκρούς (συνολικά οι νεκροί ήταν 84), χώρια τις τεράστιες υλικές καταστροφές σε δάση, καλλιέργειες και σπίτια.

Αφού δημοσιοποιήθηκαν τα παραπάνω, πέντε μέρες μετά τη σύσκεψη, και έπειτα από την κατακραυγή, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Λιβανό και του ζήτησε «εξηγήσεις» για την αντίδρασή του «στην απαράδεκτη αναφορά του δημάρχου Σπάρτης», όπως διαχέεται από πλευράς Μαξίμου. «Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι θα έπρεπε να έχει αντιδράσει διαφορετικά και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού. Η παραίτηση του κ. Λιβανού έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, για να ακολουθήσει η υπουργοποίηση του Γεωργαντά.

Λίγα λεπτά αργότερα είδαν το φως της δημοσιότητας νέα βίντεο, που δείχνουν τον νέο υπουργό Γ. Γεωργαντά, σε προεκλογική σύσκεψη να παραδέχεται διάφορα ρουσφέτια από τη ΝΔ, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «...καθοριστικός θα είναι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην πίεση ή στην υπενθύμιση σε ανθρώπους που ωφελήθηκαν από την ΝΔ, σε ανθρώπους που βόλεψαν επί ΝΔ, σε ανθρώπους που πήραν συμβάσεις από τη ΝΔ, εννοώ συμβάσεις έργου, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, άλλοι που πήγανε στα στέιτζ...», προσθέτοντας ότι «αυτοί που τα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ ωφελήθηκαν από τη ΝΔ, σε αυτούς μπορούμε να υπενθυμίσουμε λίγο πιο φωναχτά ότι έχουν υποχρέωση να πάνε να ψηφίσουν».

Η ΝΔ ανακοίνωσε και τη διαγραφή του δημάρχου Σπάρτης, Π. Δούκα.

Στο μεταξύ χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, ερωτηθείς κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων για το θέμα των εκλογών, είπε ότι «θα γίνουν στην ώρα τους»...

Το ΚΚΕ

Σε σχόλιό του για την αποπομπή Λιβανού το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει πως «οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης της κυβέρνησης της ΝΔ είναι μνημείο κυνισμού που δείχνει πώς αντιλαμβάνονται οι κυβερνήσεις τα προβλήματα του λαού. Και μπορεί οι κυνικοί υπουργοί να αποπέμπονται, όταν "πιάνονται στα πράσα", οι κυνικές πολιτικές, όμως, ζουν και βασιλεύουν».

Ριζοσπάστης 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου