Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Γ. Δελής: Θα λειτουργεί ως κανονική εμπορική επιχείρηση με πελάτες τις λαϊκές οικογένειες (VIDEO)

 


Η ανάγκη για την κατασκευή και λειτουργία ενός παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη που σήμερα δεν υπάρχει, διαστρεβλώνεται και εμπορευματοποιείται, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή για την Κύρωση της Σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος». Η σύμβαση, που προβλέπει την κατασκευή παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, είχε ψηφιστεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ήρθε για κύρωση η εξειδίκευσή της. 

Ο Γιάννης Δελής επισήμανε πως το παιδιατρικό νοσοκομείο μετατρέπεται σε επιχείρηση που θα έχει τη μορφή Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού δικαίου και τελικά θα λειτουργεί ως κανονική εμπορική επιχείρηση με πελάτες τις λαϊκές οικογένειες της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής.

Δηλαδή θα πρόκειται για μια επιχείρηση του Δημοσίου, όπως και το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» που -με βάση τη σύμβαση- θα εξαρτάται από τις δημόσιες έμμεσες πληρωμές, δηλαδή από τα ασφαλιστικά ταμεία και τις άμεσες πληρωμές από τον λαό. Στη σύμβαση προβλέπεται ακόμα πως η πλήρης κατοχή και δικαιώματα δεν θα ανήκουν στο υπ. Υγείας, αλλά στη διοίκηση του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου και θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικούς όρους, όπως οικονομικά αποδοτικότερη λειτουργία, εφαρμογή βέλτιστων διεθνών πρακτικών κ.ά. 

Ο κομμουνιστής βουλευτής κατήγγειλε πως την πολιτική συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα Υγείας την υπηρετούν διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις, που τα τελευταία χρόνια έκλεισαν περίπου δέκα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, όπως το Νοσοκομείο «Παναγιά» στην Καλαμαριά, τα «Λοιμωδών» σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, με την απίστευτη δικαιολογία ότι τα λοιμώδη νοσήματα ανήκουν στο παρελθόν και δεν χρειάζονται τα αντίστοιχα νοσοκομεία, για να έρθει η πανδημία και να τους διαψεύσει κατηγορηματικά.

Σημείωσε πως αυτά τα δέκα νοσοκομεία παρέμειναν κλειστά και επί διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σήμερα εμφανίζεται να διαφωνεί, όταν ως κυβέρνηση είχε βάλει τα θεμέλια της σύμβασης, αλλά και είχε εντάξει στην ανώνυμη εταιρεία μονάδων Υγείας το δημόσιο Νοσοκομείο της Σαντορίνης, καταγγέλλοντας τον καιροσκοπισμό που επιδεικνύει για άλλη μία φορά η αξιωματική αντιπολίτευση. 

Οι ευεργέτες κόβουν τα κουβαρντιλίκια όταν οι εργάτες διεκδικούν

Όσον αφορά τις «ευεργεσίες» των καπιταλιστών, ο Γ. Δελής σημείωσε πως αυτά τα κουβαρντιλίκια κόβονται όταν οι εργάτες διεκδικούν καλύτερα μεροκάματα και όρους εργασίας, με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα τους εφοπλιστές και τους ναυτεργάτες.

Πρόσθεσε πως τέτοιου είδους «δωρεές» λειτουργούν ως προσπάθεια χειραγώγησης της κοινωνικής πλειοψηφίας για τα ευρύτερα συμφέροντα της κυρίαρχης αστικής τάξης, ενώ οι «ευεργέτες» καπιταλιστές απολαμβάνουν μία σειρά φορολογικά προνόμια και ζεστό χρήμα από τις κυβερνήσεις. 

Καταλήγοντας σημείωσε πως όταν η Υγεία παραμένει εμπόρευμα, αυτή η κοινωνία δεν μπορεί να είναι ανθρώπινη. Ανθρώπινη είναι μόνο η σοσιαλιστική όπου η Υγεία αποτελεί πραγματικό κοινωνικό αγαθό, προσφέρεται ισότιμα και δωρεάν για όλους, κάτι που σήμερα είναι απολύτως αναγκαίο αλλά και εφικτό.

902gr 

 

 Δες ακόμα

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 

Γ. Λαμπρούλης: Οι δωρεές των «ευεργετών» βαθαίνουν την εμπορευματοποίηση της Υγείας (VIDEO)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου