Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Να φτάσουμε παντού με την Απόφαση της ΚΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία

 

ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ»

Πυρετωδώς ετοιμάζονται οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ για την πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 12-13 Μάρτη, στον οποίο θα δημοσιευτεί η Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Είναι ένας σημαντικός σταθμός στην πλούσια δραστηριότητα που είναι σε εξέλιξη από τις ΚΟ, για να σημάνει συναγερμός ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας, ο λαός να μη διαλέξει στρατόπεδο ληστών, αλλά να χαράξει τη δική του αυτοτελή γραμμή πάλης, για αποδέσμευση απ' όλες τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, με τον ίδιο να έχει την εξουσία και την οικονομία στα χέρια του.

Οι δεκάδες εξορμήσεις και περιοδείες, οι μαζικές συσκέψεις και εκδηλώσεις που γίνονται αυτές τις μέρες, έχουν ήδη αναδείξει τον έντονο προβληματισμό που διακατέχει τα λαϊκά στρώματα για τις εξελίξεις στην Ανατ. Ευρώπη και όχι μόνο, την ανησυχία που υπάρχει γύρω από τους νέους κίνδυνους που γεννιούνται, αλλά και το διευρυμένο ενδιαφέρον που υπάρχει για τις θέσεις του ΚΚΕ, την ερμηνεία του για τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τη δράση του. Σε αυτό το γόνιμο έδαφος, η Απόφαση της ΚΕ μπορεί και πρέπει να φτάσει παντού, στους χιλιάδες με τους οποίους υπάρχουν ήδη ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας, αλλά και σε πολλούς περισσότερους που θέλουν να ενημερωθούν για την πρόταση του ΚΚΕ, θέλουν να συζητήσουν με τους κομμουνιστές την κρίσιμη αυτή περίοδο.


Ενώ η ένταση του αντικομμουνισμού, της διαστρέβλωσης των θέσεων του Κόμματος δίνει ακόμη έναν λόγο ώστε να κάνουμε τη νύχτα μέρα, για να πάμε την Απόφαση χέρι με χέρι σε χιλιάδες εργαζόμενους, να προβάλουμε ακόμη πιο θαρρετά τις θέσεις του Κόμματος, που στέκεται σταθερά στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, που είναι η πάλη των λαών και όχι οι πόλεμοι των ιμπεριαλιστών.

Υπάρχει σημαντική πείρα για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε η πανεξόρμηση να είναι πλήρως πετυχημένη. Το σχέδιο άνθρωπο τον άνθρωπο που έχει ξεκινήσει να καταστρώνεται, η μέριμνα για να ριχτούν όλες οι δυνάμεις στη μάχη, από κοινού με την πολλαπλασιαστική ισχύ των οπαδών, το μαζικό άνοιγμα σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, χώρους νεολαίας, είναι τα στοιχεία που θα δώσουν ώθηση στη διακίνηση και τη συζήτηση με διευρυμένο κομμάτι κόσμου.

1 σχόλιο: