Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Ακατάλληλο


 

«Το παρακάτω περιεχόμενο έχει χαρακτηριστεί από την κοινότητα του Youtube ως ακατάλληλο ή προσβλητικό για κάποια είδη κοινού».

Αυτό το μήνυμα εμφανίζεται όλο και πιο συχνά σε μια σειρά από βίντεο που αφορούν τη Μεγάλη Αντιφασιστική νίκη των λαών, που βρίσκονται στην πλατφόρμα της Google. Οι μηχανισμοί των επιχειρηματικών ομίλων, που εδώ και χρόνια λογοκρίνουν ανοιχτά, που προσπαθούν σαν κοινοί παραχαράκτες να κόψουν και να ράψουν την Ιστορία που έγραψαν οι λαοί στα μέτρα της τάξης τους, βαράνε «διπλοβάρδιες» τις μέρες του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Η Google,το Facebook, οι λοιποί όμιλοι του ευρωατλαντικού στρατοπέδου, αυτοί που προ ημερών άφησαν τα προσχήματα στην μπάντα κι έδωσαν ανοιχτά την άδεια ώστε στις πλατφόρμες τους να επαινούνται τα φασιστικά τάγματα του Αζόφ, του «Δεξιού τομέα» και τα λοιπά φυντάνια, είναι λογικό να βρίσκουν «προσβλητικό» κι «ακατάλληλο» το περιεχόμενο που αφορά το πώς οι λαοί, με την καθοριστική συμβολή της ΕΣΣΔ συνέτριψαν τον ναζισμό-φασισμό, παιδί του σάπιου συστήματος τους.

«Ακατάλληλο» όμως είναι το περιεχόμενο και για το πρώην «φιλαράκι» τους και νυν «εχθρό» τους, τον Πούτιν και την αστική τάξη της Ρωσίας που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ιστορική μνήμη και τα αντιφασιστικά αισθήματα του ρώσικου λαού, για να τον στρατεύσουν κάτω από τις ξένες για εκείνον σημαίες των συμφερόντων τους με δήθεν «αντιφασιστικές» κορώνες.

Έτσι κι αλλιώς κι απ' τις δυο μεριές ο εχθρός τους είναι κοινός: «προσβλητικό και ακατάλληλο» είναι ό,τι θυμίζει πως οι λαοί έχουν τη δύναμη να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις, να δώσουν διέξοδο από το σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων, τσακίζοντας το σάπιο σύστημα, παίρνοντας την εξουσία στα χέρια τους. Κι όσους λογοκριτές κι αν επιστρατεύσουν, η αλήθεια αυτή δεν σβήνει.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου