Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Προδομένη... σύζυγος

 

«Ακούσαμε σήμερα με σεβασμό και αλληλεγγύη τον δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο της Ουκρανίας, κ. Ζελένσκι, ο οποίος αντιστέκεται στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, και δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας. Από εκεί και μετά, όμως, είναι απαράδεκτο ότι σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο απευθύνθηκε, μαζί με τον Πρόεδρο Ζελένσκι, μέλος του Τάγματος Αζόφ. Σε λίγη ώρα έχουμε Διάσκεψη των Προέδρων και θα ζητηθούν εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Τασούλα, αν ήταν ενήμερος, αν συμφώνησε. Διότι νομίζω ότι αυτό αποτελεί μεγάλο ατόπημα». Ετσι προσπάθησε να δικαιολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, διά της Ολγας Γεροβασίλη, το παθιασμένο χειροκρότημα στην ομιλία Ζελένσκι, αφού πρώτα οι βουλευτές του παρακολούθησαν τον Ελληνο-ουκρανό στρατιώτη της Μαριούπολης να καυχιέται για τα ανδραγαθήματά του ως μέλος του ναζιστικού τάγματος Αζόφ.

Αλήθεια όμως: Πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ο «δημοκρατικά εκλεγμένος Πρόεδρος της Ουκρανίας, κ. Ζελένσκι, ο οποίος αντιστέκεται στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», δεν ήξερε ποιον σύστηνε στην ελληνική Βουλή; Από τον σωρό τον μάζεψε τον στρατιώτη του Αζόφ, για να τον κάνει συμπρωταγωνιστή στο χτεσινό ευρωατλαντικό σόου που στήθηκε και με τη δική του συμβολή και συμμετοχή, χέρι χέρι με την κυβέρνηση της ΝΔ; Κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γνώριζε την «έκπληξη», δεν ξέρει τις σχέσεις της κυβέρνησης Ζελένσκι με την ακροδεξιά, που αποτελεί οργανικό τμήμα του ουκρανικού στρατού; Δεν άκουσε τις προάλλες τον Ζελένσκι να λέει ότι «το Αζόφ είναι αυτό που είναι και υπερασπίστηκαν την πατρίδα»; Ποιον νομίζει ότι μπορεί να κοροϊδέψει με το να το παίζει κατόπιν εορτής «προδομένη σύζυγος»; Οσοι βρέθηκαν χτες στη Βουλή για την ομιλία Ζελένσκι, ανάμεσά τους ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25, έγιναν πλυντήριο όχι μόνο του ευρωατλαντισμού και της άθλιας πολεμικής προπαγάνδας του, αλλά και των νεοναζιστών της Ουκρανίας, για τους οποίους οι ίδιοι οι κάτοικοι της Μαριούπολης, ανάμεσά τους και Ελληνες, έχουν καταγγείλει ότι τους εμπόδιζαν με τη βία να εγκαταλείψουν την πόλη, μέχρι και σκότωναν όσους το επιχειρούσαν. Η ντροπή και η ευθύνη είναι όλη δική τους.


Σάλια

Το χτύπημα στους απεργούς και νεολαίους της Θεσσαλονίκης, που διαδήλωναν ενάντια στη μετατροπή του λιμανιού της πόλης σε ΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο, έδειξε με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο τη δέσμευση της κυβέρνησης στον ευρωατλαντικό σχεδιασμό με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία. Οι συλλήψεις και η αναίτια καταστολή είναι «διαπιστευτήρια» και προς την πρεσβεία, η οποία δεν έχει κρύψει την ανησυχία της για τα αντιπολεμικά - αντιΝΑΤΟικά συναισθήματα του ελληνικού λαού και δεν σηκώνει παρεκκλίσεις από την ευρωατλαντική ομοφωνία που προσπαθούν να επιβάλουν όλες οι αστικές δυνάμεις και τα κόμματα της χώρας. Απορίες πάντως γεννά και το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίστηκε μόνο σε μια τοπική (και τυπική) ανακοίνωση καταγγελίας, που «εξαφανίστηκε» ακόμα και από την «Αυγή», η οποία δεν ασχολήθηκε καν με το γεγονός την επόμενη μέρα. Τους καταλαβαίνουμε. Δεν είχε περάσει άλλωστε ούτε μια μέρα απ' όταν ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ συναντιόταν με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Β. Νούλαντ, που βρέθηκε στην Ελλάδα, δίνοντας τον «οδικό χάρτη» για τα επόμενα βήματα της εμπλοκής και των «διευθετήσεων». Σ' αυτήν τη συνάντηση τα «σάλια» του ΣΥΡΙΖΑ έτρεξαν ποτάμι, όταν εκθείαζε στο αμερικανοΝΑΤΟικό γεράκι την «ενίσχυση της ελληνοαμερικάνικης στρατηγικής σχέσης» και δήλωνε τη στήριξή του στις πολεμικές κυρώσεις...


Εχουν γνώση

Ταυτόχρονα με την απαράδεκτη σύλληψη των απεργών στη Θεσσαλονίκη, δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο προβοκατόρικο κείμενο που επικαλούνταν «αστυνομικές πηγές» και ανέφερε ότι στην κατοχή τους βρέθηκαν αντικείμενα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για το στήσιμο κατηγοριών σε βάρος τους. Ομως, και στη γειτονική Ιταλία, του «κεντρώου» Ντράγκι, έγινε έφοδος της αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία του Συνδικάτου USB με την επίκληση... «ανώνυμων», αλλά λεπτομερέστατων καταγγελιών περί κρυμμένου όπλου, το οποίο «ανακαλύφθηκε» τελικά βυθισμένο στο νερό μέσα σε καζανάκι τουαλέτας! Θυμίζουμε ότι η ιταλική συνδικαλιστική οργάνωση πρωτοστάτησε τις προηγούμενες μέρες σε κινητοποιήσεις ενάντια στην εμπλοκή της χώρας τους στον πόλεμο. Τέτοιες βρώμικες μεθοδεύσεις μόνο τυχαίες δεν είναι. Στο στόχαστρο των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών μπαίνουν σωματεία, φορείς και αγωνιστές που εναντιώνονται στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή, αναπτύσσοντας δράση για να την εμποδίσουν και να κινητοποιήσουν τους εργαζόμενους και τον λαό. Ταυτόχρονα, κρατάνε ψηλά τη σημαία των διεκδικήσεων για τους μισθούς, τα δικαιώματα των εργαζομένων και για να μην φορτωθούν αυτοί τα νέα βάρη των ιμπεριαλιστικών συγκρούσεων. Το μήνυμα που στέλνουν αυτές οι δυνάμεις στην Ελλάδα, στην Ιταλία και παντού, είναι πως «έχουν γνώση οι φύλακες». Κι ότι δεν πρόκειται με τέτοιες άθλιες μεθοδεύσεις να κάμψουν το φρόνημα των εργαζομένων που διαλέγουν τη σωστή πλευρά της Ιστορίας και δεν νομιμοποιούν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για τα συμφέροντα μιας χούφτας μονοπωλίων.

Ριζοσπάστης 

1 σχόλιο:

  1. ΜΙΑ ΖΩΗ "ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ"!!!

    ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ!!!

    ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ κοινά ΣΙΓΑΣΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟ ΕΑΜ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΑΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΛΑΡΑ/ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ!)

    ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΜΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΑ ΒΟΘΡΟΛΑΚΕΔΟΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ/ ΕΞΟΥΣΙΑΣ/ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ ΤΟΥΣ ..... ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΖΟΥΜΕ για μάμ-κακά και νάνι;;;

    Το ότι ΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ ΚΛΑΣΙΚΑ ΝΑΖΙ ΓΑΥΓΙΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΗΣ ΒΟΘΡΟΑΠΟΙΚΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ!!!!!

    Το ότι ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΑ ΝΑΖΙ ΓΑΥΓΙΣΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ/ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ..... ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ!!!!

    ΞΕΚΑΘΑΡΑ: ΕΙΜΕΘΑ ΜΙΑ ΒΟΘΡΟΑΠΟΙΚΙΑ ΜΕ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΒΟΘΡΟΛΑΚΕΔΟΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ/ ΕΞΟΥΣΙΑ/ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ ΤΟΥΣ!!! ΕΝΑΣ ΒΟΘΡΟΝΤΕΝΕΚΕΔΟΜΑΧΑΛΑΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΌΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ!!!

    ΌΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΛΑΚΑΔΟΡΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΙΗΤΕΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΗΣ ΒΟΘΡΟΑΠΟΙΚΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟ ΌΤΙ ΕΙΜΕΘΑ ΒΟΘΡΟΝΤΕΝΕΚΕΔΟΜΑΧΑΛΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΩΝ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ (ΔΕΝ ΞΕΧΝΆΜΕ ΤΗΝ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΠΟΥ "ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ" ΤΟΥ ΣΚΑΤΟΕΘΝΑΡΧΗ ΣΑΣ!!!)!!!

    ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΛΗ ΚΑΤΟΧΗ (ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΪΤΑΛΙΚΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ) ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΩΝ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΝ!!! ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΕΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2109 ΕΙΜΕΘΑ ΣΕ .... ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΟΧΗ!!!!

    ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΟΒΕΤΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ "ΜΕΣΑ"!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή