Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Οι λαοί της Ευρώπης δεν πρέπει να αφήσουν να περάσει καμία πράξη αλλοίωσης της Ιστορίας

 

ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ανακοίνωση για τον βανδαλισμό του αντιφασιστικού μνημείου του Σοβιετικού Στρατιώτη - Απελευθερωτή στο Βερολίνο

 

Κύμα καταδίκης έχει προκαλέσει η πράξη θρασύδειλων φασιστοειδών να βεβηλώσουν πριν λίγες μέρες με φασιστικά σύμβολα και ρατσιστικά συνθήματα το μεγαλειώδες μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη - Απελευθερωτή στο Τρέπτοουερ Παρκ του Βερολίνου.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω μνημείο αποτελεί ένα συγκρότημα που εγκαινιάστηκε 4 χρόνια μετά τη συνθηκολόγηση της Γερμανίας και αποτελεί τόπο ταφής για 7.000 στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού, από διαφορετικά έθνη και εθνότητες της Σοβιετικής Ενωσης, που έδωσαν τη ζωή τους στις μάχες για την απελευθέρωση του Βερολίνου το 1945.

Σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει τα εξής:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τις αποτρόπαιες πράξεις βανδαλισμού του αντιφασιστικού μνημείου του Σοβιετικού Στρατιώτη - Απελευθερωτή στο Τρέπτοουερ Παρκ στο Βερολίνο.

Τεράστιες ευθύνες για αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες έχουν όχι μόνο όσοι προχώρησαν σε αυτές, αλλά και οι ηθικοί αυτουργοί, όλοι όσοι καλλιεργούν την ανιστόρητη ταύτιση του πρώτου εργατικού κράτους - της Σοβιετικής Ενωσης - με τη σημερινή καπιταλιστική Ρωσία του Πούτιν, που είναι δικό τους πολιτικό "τέκνο". Αλλά και όσοι ταυτίζουν τον ηρωικό Κόκκινο Στρατό, που απελευθέρωσε την ανθρωπότητα από τον φασισμό, που είναι "σάρκα από τη σάρκα" του καπιταλισμού, με εκείνο τον προσχηματικό "αντιφασισμό" που αξιοποιεί η αστική τάξη της Ρωσίας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ, που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία.

Τεράστιες ευθύνες για τον βανδαλισμό έχουν όχι μόνο όσοι τον έκαναν, αλλά και οι ηθικοί αυτουργοί που διαστρεβλώνουν την Ιστορία
Τεράστιες ευθύνες για τον βανδαλισμό έχουν όχι μόνο όσοι τον έκαναν, αλλά και οι ηθικοί αυτουργοί που διαστρεβλώνουν την Ιστορία
Η εργατική τάξη, οι λαοί της Ευρώπης και όλου του κόσμου δεν πρέπει να αφήσουν να περάσει καμία επιχείρηση αλλοίωσης της Ιστορίας, από οποιαδήποτε ιμπεριαλιστική δύναμη και αστικό κέντρο.

Οι χιλιάδες στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού, Ρώσοι, Ουκρανοί, Καζάχοι, Γεωργιανοί, Αρμένιοι, από όλες τις δεκάδες άλλες εθνότητες της Σοβιετικής Ενωσης, που θυσιάστηκαν για να συντριβεί η φασιστική πανούκλα στο Βερολίνο τον Μάη του 1945, έγραψαν έναν από τους μεγαλύτερους άθλους της παγκόσμιας εργατικής τάξης, ολοκληρώνοντας την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

Εμπνεόμαστε από τη θυσία τους και συνεχίζουμε την πάλη για μια κοινωνία χωρίς ταξική εκμετάλλευση και ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό».

  • Ανακοινώσεις καταδίκης του βανδαλισμού του σοβιετικού μνημείου έχουν εκδώσει επίσης η Τομεακή Επιτροπή Γερμανίας του ΚΚΕ, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και η Διεθνής Ομοσπονδία Αντιστασιακών - Αντιφασιστών (FIR).
Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου