Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Ο «ορισμός» της βαρβαρότητας: Η ισραηλινή αστυνομία επιτέθηκε σε Παλαιστίνιους που μετέφεραν το φέρετρο της δολοφονημένης δημοσιογράφου από ισραηλινά πυρά!

 

 

Η ισραηλινή αστυνομία επιτέθηκε σήμερα στη νεκρική αυτοκινητοπομπή της δολοφονημένης από ισραηλινά πυρά δημοσιογράφου του «Al Jazeera», Σιρίν Αμπού Ακλέχ,..

 

 

Η ισραηλινή αστυνομία επιτέθηκε σήμερα στη νεκρική αυτοκινητοπομπή της δολοφονημένης από ισραηλινά πυρά δημοσιογράφου του «Al Jazeera», Σιρίν Αμπού Ακλέχ, την ώρα που οι Παλαιστίνιοι μετέφεραν το φέρετρο προς την εκκλησία όπου θα γινόταν η νεκρώσιμη ακολουθία!

 

 

Ισχυρή αστυνομική δύναμη απέκλεισε το Νοσοκομείο «Άγιος Ιωσήφ», όπου φυλασσόταν η σορός της Αμπού Ακλέχ, στήνοντας οδοφράγματα στις εισόδους του και κατά μήκος των δρόμων όπου διέρχεται η νεκρική πομπή της, μη επιτρέποντας τη διέλευση παλαιστινιακών οχημάτων ή πεζών.

Έφιπποι αστυνομικοί και δεκάδες άλλοι βαριά οπλισμένοι εισέβαλαν στη συνέχεια στους χώρους του νοσοκομείου και επιτέθηκαν σε δεκάδες πενθούντες που φώναζαν συνθήματα και ύψωσαν παλαιστινιακές σημαίες καταδικάζοντας την ισραηλινή κατοχή. Η αστυνομία επιτέθηκε με ρόπαλα στους νεαρούς που κουβαλούσαν το φέρετρο, ντυμένο με παλαιστινιακή σημαία, προς στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Παλιά Πόλη, όπου πρόκειται να γίνει η κηδεία της, χτυπώντας τους ανελέητα, πριν επιτρέψουν τελικά σε ένα νεκρικό όχημα να μεταφέρει το φέρετρο χωρίς να συνοδεύεται από τον κόσμο που πενθούσε. 

Η αστυνομία, που έκανε και χρήση δακρυγόνων, εμπόδισε επίσης νεαρούς άνδρες να κρεμάσουν τη φωτογραφία της Αμπού Ακλέχ μαζί με ένα πανό που καταδίκαζε τη δολοφονία της, στους εξωτερικούς τοίχους της εκκλησίας.

Τις επόμενες ώρες, η Αμπού Ακλέχ θα μεταφερθεί στο νεκροταφείο Mount Zion, όπου θα ταφεί μαζί με τους νεκρούς γονείς της. Aπό 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου