Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Δέκα μέρες!

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Δέκα μέρες μένουν μέχρι το άνοιγμα της κάλπης της 21ης Μάη και είναι μέρες που μπορούν να γίνουν πάρα πολλά ακόμα από τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ, για να φτάσει το Κόμμα όσο πιο ψηλά γίνεται.

Με τα ψηφοδέλτια από κάθε περιφέρεια στο χέρι που πλέον έχουν φτάσει σε όλες τις Κομματικές Οργανώσεις, τις μέρες που απομένουν, μέχρι την τελευταία στιγμή, οργανώνουμε ένα ακόμα πιο πλατύ άνοιγμα στον λαό και τη νεολαία.

Σπίτι το σπίτι στις συνοικίες, πόστο το πόστο στους χώρους δουλειάς, άνθρωπο τον άνθρωπο παντού, να μεταφέρουμε το κάλεσμα του Κόμματος, για ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, ώστε να είναι ο ίδιος ο λαός δυνατός την επόμενη μέρα των εκλογών.

Αναδεικνύουμε δηλαδή το βασικό που κρίνεται από το εκλογικό αποτέλεσμα. Το κατά πόσο θα βρεθούν οι εργαζόμενοι από καλύτερες θέσεις για να αντιπαλέψουν μια πολιτική αποδεδειγμένα αντιλαϊκή. Και πόσο αδύναμα θα είναι τα κόμματα του κεφαλαίου, και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ με τα «συμπληρώματά» τους. Τα κόμματα δηλαδή που με το «καλημέρα» μετά τις εκλογές, με όποια σύνθεση κι αν τα βρουν μεταξύ τους, θα παραλάβουν τη σκυτάλη του Ταμείου Ανάκαμψης για να περάσουν τα επόμενα προαπαιτούμενα σε βάρος των εργαζομένων. Θα στείλουν τον εκπρόσωπο της επόμενης κυβέρνησης στην επικείμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ, που αναμένεται να δώσει «σήμα» για περαιτέρω εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία. Η ίδια κυβέρνηση θα συνεχίσει τα επικίνδυνα παζάρια στα Ελληνοτουρκικά για τις διευθετήσεις που ρίχνουν λάδι στη φωτιά των ανταγωνισμών.

Τώρα, λοιπόν, χωρίς να «σκορπάει» στα «πολλά» η συζήτηση, χρειάζεται να φτάσει με ακόμα περισσότερους στο «διά ταύτα»: Στο «σ' αυτές τις εκλογές ΚΚΕ»! Να χρεοκοπήσει μέχρι και την τελευταία στιγμή κάθε ψευτοδίλημμα, κάθε εμπόδιο που βάζουν τα άλλα κόμματα στο κριτήριο του εργατόκοσμου, προσπαθώντας να τον στοιχίσουν στην αναζήτηση «σωτήρα».

Η συζήτηση άλλωστε που φουντώνει, τόσο σε περιοδείες και εξορμήσεις όσο και σε συσκέψεις, δείχνει ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες. Είναι μεγάλο το τμήμα του λαού που ακόμα δεν έχει κατασταλάξει, που δείχνει να συμφωνεί με αρκετά από όσα λέει το ΚΚΕ, άλλα τα ακούει με ενδιαφέρον και προβληματισμό. Σχεδόν οι πάντες σε χώρους δουλειάς και νεολαίας αναγνωρίζουν τον πρωτοπόρο ρόλο που έχει διαδραματίσει αλλά και που θα παίξει ένα δυνατό ΚΚΕ στους αγώνες των εργαζομένων, είναι περισσότεροι πλέον όσοι έχουν προσωπική πείρα π.χ. από τους πρόσφατους μεγαλειώδεις αγώνες, με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη. Είναι χιλιάδες εκείνοι που μαζί με τους κομμουνιστές φώναξαν το σύνθημα «`Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Είναι λοιπόν πολλοί εκείνοι που είναι έτοιμοι να κάνουν το βήμα, και χρειάζεται να βρεθούμε δίπλα τους, να συζητήσουμε με εμπιστοσύνη και ουσιαστικά. Να βρει πραγματική διέξοδο η αναζήτησή τους γύρω από το «τι και πώς πρέπει να αλλάξει», να μην επιτρέψουμε να εγκλωβιστεί και να πάει στράφι στην κυβερνητική εναλλαγή.

Σε αυτήν την προσπάθεια, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έχουν τα «όπλα» τους. Μαζί με τα ψηφοδέλτια, έχουν τον «Ριζοσπάστη», έχουν την οργάνωση των μεγάλων συγκεντρώσεων που είναι προγραμματισμένες τις επόμενες μέρες και πρέπει να μετατραπούν σε διαδηλώσεις στήριξης του Κόμματος, έχουν τις συσκέψεις και άλλες μορφές που υπηρετούν έναν τέτοιο σχεδιασμό.

Μέχρι το τελευταίο λεπτό κάνουμε τη νύχτα μέρα. Αξίζει τον κόπο να γίνει κάθε προσπάθεια, μπορούμε να κατανικήσουμε δυσκολίες και εμπόδια, να εμπνεύσουμε ακόμα περισσότερους, να μη χαριστούμε σε τίποτα μπροστά στην ανάγκη να πέσει στην κάλπη ακόμα και το «ένα παραπάνω ψηφοδέλτιο». Εξαντλούμε λοιπόν όλα τα περιθώρια, κανείς δεν περισσεύει από αυτήν τη μεγάλη μάχη. Ολοι τα δίνουμε όλα για την ενίσχυση του ΚΚΕ. Αυτό θα είναι και το πραγματικά διαφορετικό που μπορεί να προκύψει από την κάλπη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου