Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Πρόκληση στον λαό οι φιέστες του δημάρχου Θεσσαλονίκης για την κρουαζιέρα

 


Την κακοστημένη φιέστα που έστησε το πρωί της Κυριακής ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβας, με «χορευτικά» και κεράσματα, με αφορμή το γεγονός ότι για πρώτη φορά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μπορεί να υποδέχεται ταυτόχρονα δύο κρουαζιερόπλοια χρησιμοποιώντας ως επιβατικό σταθμό και την ανακαινισμένη αποθήκη 8, σχολιάζει με δήλωσή του ο Βασίλης Τομπουλίδης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφιος Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με το ΚΚΕ.

Ο Β. Τομπουλίδης μιλά για «cringe» φιέστες που αποδεικνύουν ότι «η δημοτική αρχή της πόλης είναι πολύ μακριά και εκτός τόπου και χρόνου από τις πραγματικές ανάγκες και προβλήματα του λαού της Θεσσαλονίκης. Εδώ και χρόνια από τη μια ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και οι παρατάξεις τους αγωνιούν για την ενίσχυση του τουρισμού πολυτελείας, τη λειτουργία της πόλης προς το συμφέρον των κερδών, των μεγάλων tour operators και των ξενοδοχειακών ομίλων.

Από την άλλη, οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες της πόλης μας συνεχίζουν να βιώνουν μια βαρβαρότητα στην καθημερινότητά τους, με ευθύνη και της δημοτικής αρχής και των κυβερνήσεων σε αγαστή συνεργασία για την υλοποίηση της κοινής αντιλαϊκής πολιτικής τους.

Οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες του δήμου ακόμα και του κέντρου της πόλης δεν βλέπουν το εισόδημά τους να αυξάνεται από τους χιλιάδες τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων που κατευθύνονται κυρίως σε συγκεκριμένες αγορές και πολυκαταστήματα. Αντίθετα συνεχίζουν να γονατίζουν από την αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων, την εκτίναξη του κόστους λειτουργίας (ενοίκια, Ενέργεια κ.ά.), τη μείωση της κατανάλωσης από την πλειοψηφία των πολιτών.

Ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή, την ώρα που βρίσκουν χρόνο για να μοιράζουν κουλούρια, δεν βρίσκουν ούτε ένα λεπτό να αφιερώσουν για τα συνεχή εργατικά ατυχήματα στην καθαριότητα, λόγω της εντατικοποίησης της εργασίας και των ελλείψεων σε προσωπικό. Δεν βρίσκουν ούτε ένα ευρώ για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους του δήμου στην καθαριότητα για να μην σακατεύονται. Δεν θεωρούν σημαντικό να βρεθούν μαζί με τον λαό εκεί που χάνονται λαϊκές κατοικίες από πλειστηριασμούς».

Τονίζει επίσης ότι ο λαός της Θεσσαλονίκης «Απαιτεί και μπορεί να διεκδικήσει οργανωμένα, συλλογικά μαζί με την αύξηση και την προστασία των εισοδημάτων του και της περιουσίας του, να ζει και σε μια πιο ανθρώπινη πόλη, που θα μπορεί να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες του σε μόρφωση, υγεία, αθλητισμό, πολιτισμό και αναψυχή. Μονόδρομος σε αυτήν την κατεύθυνση είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις 25 Ιούνη και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Οκτώβρη».

 

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου