Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Καταγγέλλει τη νέα απαράδεκτη απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου σε βάρος της Κούβας και του λαού της

 

 

Τη νέα απαράδεκτη απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου σε βάρος της Κούβας και του λαού της καταγγέλλει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Σε μήνυμά της που έστειλε στην Ομοσπονδία Γυναικών Κούβας όπως και στις Οργανώσεις της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδία Γυναικών (ΠΔΟΓ) σημειώνει:

«Καταδικάζουμε την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) που υπονομεύει τις κατακτήσεις του κουβανικού λαού, όπως αποδεικνύεται και από αυτό το τελευταίο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, το οποίο απαιτεί πρόσθετες κυρώσεις σε βάρος της Κούβας.

Αποδεικνύεται ακόμα μία φορά ότι η πολιτική της ΕΕ σιγοντάρει τον δολοφονικό αποκλεισμό των ΗΠΑ και συνεχίζει τη συκοφαντία "περί καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

Η ΟΓΕ είναι στο πλάι του κουβανικού λαού, στις περήφανες γυναίκες της Κούβας και εκφράζει τη διαχρονική της αλληλεγγύη στις συναγωνίστριες της Ομοσπονδίας Γυναικών Κούβας που είναι αντιμέτωπες με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΕΕ και ΗΠΑ. Δυναμώνουμε την πάλη για άμεση άρση του αποκλεισμού και όλων των μέτρων και των κυρώσεων σε βάρος της Κούβας. Στηρίζουμε το δικαίωμα του κουβανικού λαού να καθορίζει μόνος του το παρόν και το μέλλον του χωρίς καμία επέμβαση».

ΣΧΕΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου