Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Όταν η αλληλεγγύη λογοκρίνεται και ο βασανισμός ΑμεΑ επιτρέπεται!

 

 

Δεν είναι λίγες οι φορές που είτε το 902.gr, είτε άλλα ΜΜΕ, φορείς και χρήστες των social media έχουν καταγγείλει περιπτώσεις λογοκρισίας στο διαδίκτυο και τις διάφορες πλατφόρμες.

Ενδεικτικά καταγράφουμε μόνο ορισμένα παραδείγματα, με κίνδυνο να ξεχάσουμε και κάποια:

- Στο κανάλι του 902.gr έχουν κατέβει από το youtube χωρίς καμία προειδοποίηση 2 βίντεο. Και τα δύο σε περιόδους πολέμων.

- Άλλα βίντεο του 902.gr έχουν κριθεί ως «ακατάλληλα» για ανηλίκους, με τον χρήστη να μπορεί να τα δει μόνο εάν συνδεθεί και διαπιστωθεί ότι είναι άνω των 18 ετών. Μάλιστα κρίθηκαν ακατάλληλα γιατί έχουν σκηνές βίας, με το πιο πρόσφατο παράδειγμα να αφορά τη σφαγή στη Γάζα! Αντίστοιχα το ΠΑΜΕ ανάρτησε χτες πρωτοβουλία καλλιτεχνών για τη Γάζα, βίντεο που κρίθηκε πάλι ακατάλληλο για κάτω των 18 από το youtube γιατί έχει στιγμιότυπα από τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού!

- Πριν λίγες ημέρες η πλατφόρμα Χ κλείδωσε για κάποιες ώρες τον λογαριασμό του «Οδηγητή» για ανάρτησή του που καλούσε σε αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

- Το facebook έφτασε να λογοκρίνει ακόμα και διαφήμιση πολιτιστικής ομάδας γιατί η εκδήλωσή της αφορούσε την Παλαιστίνη και το Πολυτεχνείο.

- Πριν ένα χρόνο περίπου πάλι το youtube κατάργησε όλο το κανάλι της δημοσιογράφου και βουλευτή του ΚΚΕ Σεμίνας Διγενή επειδή δήθεν το κανάλι «έχει σκοπό να υποκινήσει τη βία ή να ενθαρρύνει επικίνδυνες, παράνομες δραστηριότητες που ενέχουν εγγενή κίνδυνο σοβαρών σωματικών βλαβών ή θάνατο»!

- Τραγούδια πολλών προοδευτικών καλλιτεχνών λογοκρίνονται πριν ακόμη ανέβουν, κρίνονται ακατάλληλα επειδή μιλάνε για τους αγώνες του λαού, για την Παλαιστίνη, την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών κ.ά. τη στιγμή που στις «τάσεις» του youtube βασιλεύει ό,τι πιο σάπιο υπάρχει!

Γιατί τα αναφέρουμε τα παραδείγματα;

Οι ευαισθησίες του youtube αυτές τις ημέρες αποδεικνύονται και επιλεκτικές και σάπιες. Την ίδια στιγμή που κάποιος πριν ανεβάσει ένα βίντεο ελέγχει ένα σωρό παραμέτρους για να μην τον πιάσει κάποια από τις απαγορεύσεις του youtube -μάλιστα πολλές φορές καλλιτέχνες αυτολογοκρίνονται προληπτικά προκειμένου να μην «κοπούν»- το youtube δεν είχε κανένα πρόβλημα, από ό,τι φαίνεται, με τα 554 βίντεο της ομάδας από το Κερατσίνι που βασάνιζε και κακοποιούσε ΑμεΑ σε ζωντανή μετάδοση, έχοντας στήσει ένα βρωμερό δίκτυο και με τη συνδρομή θεατών της φρίκης...

Ακόμα και τώρα μάλιστα πολλά από αυτά είναι ανεβασμένα στην πλατφόρμα!

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου