Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Δεν τους λείπουν εργατικά χέρια αλλά τζάμπα εργάτες!


Διαμαρτυρία στην εταιρεία που διαφήμιζε «φτηνούς εργάτες»

 

Eurokinissi

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της εταιρείας BCLA, στη λεωφόρο Συγγρού, απάντησαν την Παρασκευή συνδικάτα και εργαζόμενοι στην αισχρή προσπάθεια της συγκεκριμένης επιχείρησης να στήσει ένα σύγχρονο σκλαβοπάζαρο. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για δικηγορική εταιρεία που πιάστηκε στα πράσα να διαφημίζει σε εργοδότες πως μπορεί να τους εξασφαλίσει μετανάστες εργάτες σε ...τιμή ευκαιρίας, «πακέτο» με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

«Δεν τους λείπουν εργατικά χέρια αλλά τζάμπα εργάτες»: Τις εργοδοτικές αξιώσεις που βρίσκονται πίσω από τα ...παράπονα των κατασκευαστικών ομίλων και της κυβέρνησης για την έλλειψη εργατικών χεριών και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες εταιρειών όπως η BCLA, ανέδειξε με το πανό που άνοιξε στην είσοδο του κτιρίου το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων, εκπρόσωποι άλλων εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων.

«Τα "νομιμοποιητικά έγγραφα" για τα "φτηνά εργατικά χέρια" που διαφήμιζε ως βιτρίνα η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου λάθους, αλλά ένα επιχειρούμενο συνειδητό αλισβερίσι με τους μεγαλοεργολάβους και τις εταιρείες που θέλουν τζάμπα εργασία και δουλειά ήλιο ήλιο για να βγαίνουν τα πλάνα τους. Θα τους κόψουμε τον βήχα!», τονίζει στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων, οι καταγγελίες του οποίου προκάλεσαν και την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Ενδεικτικό για τη φάμπρικα που έχει στηθεί είναι το γεγονός ότι η εταιρεία παρουσιάζει τμήμα της να λειτουργεί ως ...Οργανισμός Υποστήριξης Μεταναστών (!), για την παροχή «υποστηρικτικών υπηρεσιών» σε μετανάστες.

Τα πράγματα με το όνομά τους είπαν τα σωματεία φροντίζοντας να αποκτήσει η εταιρεία την επιγραφή που της πρέπει: «Δουλεμπορικό γραφείο» έγραψαν μπροστά στην είσοδο με κόκκινη μπογιά.

Το άθλιο αυτό καθεστώς κατήγγειλαν τόσο ο Βασίλης Διονυσόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων, όσο και ο Παναγιώτης Γάκιας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, με τον ίδιο να σημειώνει: «Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μας θεωρεί ένα κομμάτι κρέας και να μας πουλά στην αγορά των αφεντικών. Είναι δουλέμποροι και θα πάρουν απάντηση και στην πανοικοδομικη απεργία στις 31 Γενάρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου