Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

ΤΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Κοινός παρονομαστής όσων συνέβησαν στη Κασσάνδρα οι εγκληματικές ευθύνες κυβέρνησης και δημοτικής αρχής

 

 

«Μέσα σε μόλις λίγες μέρες, η Χαλκιδική και πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Κασσάνδρας βρέθηκε "στο μάτι του κυκλώνα", με σειρά τεράστιων ελλείψεων σε υποδομές και ελέγχους από τον κρατικό μηχανισμό, που οδήγησαν σε τραγικά συμβάντα συγκλονίζοντας το πανελλήνιο» σημειώνει η ΤΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ. 

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Τον Ιούλιο ένας 48χρονος εργαζόμενος στην καθαριότητα έχασε τη ζωή του την ώρα της μάχης για το μεροκάματο, στον δρόμο Χανιώτη-Πευκοχώρι, όταν τον παρέσυρε αυτοκίνητο αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τις ελλείψεις μέτρων ασφάλειας της ζωής των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Ο θάνατος του 8χρονου κοριτσιού από πνιγμό σε πισίνα σε γνωστή κατασκήνωση στην Κρυοπηγή, καθώς και του 19χρονου σε λούνα παρκ σε κεντρικό σημείο στο Πευκοχώρι που συγκλόνισαν και γέμισαν οργή τη χώρα, φανερώνουν την παντελή έλλειψη ελέγχων από το κράτος και τα Όργανά του, μεταξύ των οποίων και του Δήμου Κασσάνδρας.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε ξανά, σε χώρο απόθεσης απορριμάτων - πραγματικά στο έλεος της "μοίρας" του και στα χέρια ιδιωτών- σε υπαίθριο χώρο στη Χανιώτη αναδεικνύει την έλλειψη και σε αυτήν την γωνιά της χώρας μέτρων πρόληψης πυρκαγιών.

Οι πυροβολισμοί σε γνωστό beach bar στη Χανιώτη, πριν λίγες μέρες, είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ανθρώπων και το πανικό των κατοίκων της γύρω περιοχής και όχι μόνο. Για άλλη μια φορά έρχεται στην επιφάνεια η ασυδοσία των διαφόρων επιχειρηματιών και η απουσία της προστασίας και της ασφάλειας των κατοίκων και τουριστών.

Τα παραπάνω δεν προέκυψαν από το πουθενά, ούτε έφταιγε η "κακιά η ώρα". Έχουν έναν κοινό παρονομαστή: Τις εγκληματικές ευθύνες του αστικού κράτους, της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής που με την πολιτική τους δίνουν τα πάντα για την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των touroperators, των μεγαλοξενοδόχων και την ίδια στιγμή κάνουν περικοπές και οικονομία για ό,τι έχει να κάνει με τις ανάγκες του λαού.

Να σταματήσει τώρα το παιχνίδι επίρριψης ευθυνών μεταξύ των αρμόδιων φορέων και να αποδοθούν άμεσα σε όσους είναι υπεύθυνοι. Έχουν τεράστιες ευθύνες οι διάφορες κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια γιατί έχουν μειώσει τη χρηματοδότηση, κάνουν περικοπές σε εργαζόμενους τόσο στο Δήμο όσο και σε άλλους φορείς όπως ο ΕΦΚΑ, νομοθέτησαν ώστε ο κάθε επιχειρηματίας να μπορεί άμεσα, ουσιαστικά χωρίς έλεγχο, να προχωρά την δραστηριότητα του. Είναι τεράστιες όμως και οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής που συναινεί σε αυτήν την πολιτική και την υλοποιεί κατά γράμμα, δεν αντέδρασε για τις περικοπές, για τις ελλείψεις σε προσωπικό, δεν οργάνωσε το λαό απέναντι σε όλα αυτά. Έχει επίσης ευθύνη που εφόσον γνώριζε ότι το Λούνα παρκ δεν πληρούσε τα κριτήρια λειτουργίας, δεν προχώρησε άμεσα στο κλείσιμό του.

Ήρθε η ώρα να μπει τέλος στην ασυδοσία.

Ο λαός της Χαλκιδικής οργανωμένα και συλλογικά να διεκδικήσει:

  • Αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού που δίνεται στους Δήμους ώστε να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της Χαλκιδικής με τα εκατομμύρια επισκέπτες τους μήνες του καλοκαιριού. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίες και να καλυφθούν όλα τα κενά σε Δήμους, ΕΦΚΑ, Δημόσιες υπηρεσίες του νομού.

  • Να ενισχυθούν με το αναγκαίο προσωπικό, υποδομές και υλικά τα Κέντρα Υγείας, το νοσοκομείο Πολυγύρου, το ΕΚΑΒ, που διαθέτει μόλις ένα (!!!) ασθενοφόρο στην περιοχή, καθώς και η πυροσβεστική υπηρεσία.

  • Να σταματήσει η ανεξέλεγκτη επιχειρηματική δραστηριότητα. Να αυξηθούν οι έλεγχοι. Να διασφαλιστεί η ασφάλεια χρηστών θαλάσσιων και άλλων παιχνιδιών. Να επιβληθούν άμεσα κυρώσεις (πρόστιμα, αφαιρέσεις αδειών, διαδικασία απόσυρσης ομπρελοκαθισμάτων κτλ) σε όσους επιχειρηματίες καταπατούν ελεύθερους χώρους».

     

    902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου