Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Ισχυρίζονται ότι «στηρίζουν τους ευάλωτους» ενώ φοροληστεύουν τον λαό και οι επιχειρηματικοί όμιλοι απογειώνουν τα κέρδη τους

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Αναδιανομή «ψίχουλων» για ανθρώπους που παλεύουν με τη φτώχεια και την εξαθλίωση την ίδια στιγμή που με διάφορους τρόπους ακόμα και υποτιθέμενες «φιλολαϊκές» εξαγγελίες ουσιαστικά οδηγούν σε εξασφαλισμένα κέρδη για το κεφάλαιο είναι το ρεζουμέ των ανακοινώσεων της διυπουργικής συνέντευξης Τύπου που δόθηκε σήμερα στο πλαίσιο της «εξειδίκευσης» των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Παίρνοντας την σκυτάλη της λαϊκής εξαπάτησης από τον πρωθυπουργό και επιχειρώντας να παρουσιάσουν μια μαγική εικόνα σε σχέση με την βάρβαρη πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα από την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική οι συμμετέχοντας υπουργοί επιδόθηκαν σε ένα ρεσιτάλ αποπροσανατολισμού ανακοινώνοντας μέτρα που ουσιαστικά ευνοούν απόλυτα το κεφάλαιο.

Μέτρα που χυδαία παρουσιάζονται ως «το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε» στα πλαίσια των «αντοχών» της καπιταλιστικής οικονομίας την ίδια στιγμή που οι επιχειρηματικοί όμιλοι «ταΐζονται» με δισ. ευρώ και δίνονται 500εκ ευρώ την μέρα για να πλέει ελληνική φρεγάτα στο «στόμα του λύκου» στην Ερυθρά Θάλασσα! 

Μέτρα που η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως «τα δίνει στα πλαίσια στήριξης των ευάλωτων» την ίδια στιγμή που τα παίρνει και από αυτούς τους «ευάλωτους» και από όλο τον λαό με την άγρια φοροληστεία για να εξασφαλίζονται τα ματωμένα πλεονάσματα και οι «δημοσιονομικοί στόχοι» που αποτελούν δεσμεύσεις της ΕΕ. 

Σε αυτή την κατεύθυνση η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως, έκανε λόγο για νέα αύξηση του κατώτερου μισθού από τον Απρίλιο του 2025, για αυξήσεις των συντάξεων και στήριξη των ανέργων. Σχετικά με την αύξηση των μισθών η υπουργός απέφυγε να πει ότι διατηρείται στο ακέραιο ο κατάπτυστος νόμος «Βρούτση - Αχτσιόγλου» με τον οποίο ενταφιάζονται οι ΣΣΕ, ότι ή ακρίβεια και οι ανατιμήσεις έχουν εξανεμίσει τις αυξήσεις «ψίχουλα» πριν καν δοθούν, ενώ διατηρείται η κλοπή των εργαζόμενων από τις τριετίες που έγιναν ουσιαστικά «γαργάρα», με τους μισθούς να είναι στα τάρταρα, καθώς η αγοραστική τους δύναμη διαρκώς περιορίζεται.

Σε σχέση με τις αυξήσεις στις συντάξεις, οι λεγόμενες αυξήσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από 2,2 έως 2,5% στη ΔΕΘ, αυτές είναι κάτω και από τον επίσημο τιμάριθμο και δεν θα δώσουν πάλι καμιά αύξηση στο σύνολο των συνταξιούχων, ενώ σε 700.000 συνταξιούχους που έχουν "προσωπική διαφορά", με βάση τον Ν.4387/16 του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστό ως νόμο Κατρούγκαλου, που κατά τ' άλλα θα καταργούσε η ΝΔ, θα δοθεί εφάπαξ το επίδομα - κοροϊδία των 100 - 200 ευρώ αντί για τη 13ηκαι 14η σύνταξή τους, που έχει για πολλά χρόνια περικοπεί από όλες τις κυβερνήσεις. Επίσης, η "αύξηση" μόνο των κύριων συντάξεων αντιστοιχεί στο ποσό - ψίχουλο των 17 - 20 ευρώ στη μέση κύρια σύνταξη των 817 ευρώ, δηλαδή των 0,56 ή 0,66 ευρώ τη μέρα! 

Ωστόσο όσες από τις πενιχρές συντάξεις δεν υπερβαίνουν το ποσό 9.200 ευρώ τον χρόνο, το οποίο είναι αφορολόγητο, και με τις λεγόμενες αυξήσεις το υπερβούν, με την πενιχρή αύξηση που θα λάβουν, αμέσως θα φορολογηθούν και θα πληρώσουν περισσότερα από την αύξηση που θα λάβουν!

Σχετικά με την ενίσχυση των ανέργων που ισχυρίστηκε η υπουργός Εργασίας, εκτός από τις αλλεπάλληλες περικοπές που έχουν υποστεί τα επιδόματα ανεργίας, τα ίδια τα στοιχεία της ΔΥΠΑ (Μάιος του 2024) δείχνουν ότι πρακτικά πάνω από 700.000 εγγεγραμμένοι άνεργοι δεν έχουν την παραμικρή στήριξη από το κράτος. Για τέτοια «στήριξη» μιλάμε την ώρα που η κυβέρνηση μειώνει την συμμετοχή της στον προϋπολογισμό της ΔΥΠΑ και επιχειρεί να μετατρέψει το επίδομα ανεργίας σε όχημα γενναίας επιδότησης της εργοδοσίας. Η κυβέρνηση επιτίθεται στους ανέργους και «χρεώνει» στους ίδιους τα βάσανα τους λέγοντας τους ουσιαστικά πως είναι τεμπέληδες και δεν θέλουν να βρούν δουλειά. Η κυβέρνηση προχωρά σε νέες αντιδραστικές αλλαγές σχετικά με το επίδομα ανεργίας ώστε, ουσιαστικά να εκβιάσει ανθρώπους να δέχονται χωρίς όρους να δουλεύουν σαν δούλοι στο «θαύμα του τουρισμού» και σε άλλες εποχικές εργασίες. 

Πηγή: Eurokinissi

Συνεχίζοντας το ρεσιτάλ εξαπάτησης η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, αναφερόμενη στα μέτρα κοινωνικής πολιτικής του υπουργείου έκανε λόγο για ένα πλέγμα επιδομάτων που δημιουργούν ένα δίχτυ κοινωνικής ασφαλείας και προστασίας των πλέον «ευάλωτων.

Είναι ενδεικτικό πως στα πλαίσια της «στήριξης» των οικογενειών ανακοίνωσαν την κατάργηση του φόρου 15% στις ιδιωτικές ασφάλειες υγείας για παιδιά μέχρι 18 ετών, εξασφαλίζοντας έτσι περισσότερη πελατεία και κέρδη για τα κοράκια της ιδιωτικής υγείας! 

Αντίστοιχα η πολυδιαφημισμένη αύξηση που δίνει η κυβέρνηση στο επίδομα στέγασης κάτω και από την γενικευμένη οργή που επικρατεί για το οξυμένο πρόβλημα της λαϊκής στέγης στα πλαίσια της «ελεύθερης αγοράς» του εμπορεύματος στέγη ουσιαστικά θα οδηγήσει σε νέα αύξηση των ενοικίων! Είναι ενδεικτικό πως με το που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση το περιβόητο «Σπίτι μου» σπρώχνοντας τις οικογένειες στα νύχια των τραπεζών (την ίδια στιγμή που το «χαμηλό επιτόκιο» εξασφαλίστηκε με τα χρήματα που δίνει η κυβέρνηση στις τράπεζες ενώ πριν για περίπου 10 χρόνια κατακρατούσε εισφορές εργαζομένων υπέρ ΟΕΚ!) οι τιμές των ακινήτων προς πώληση ανέβηκαν μέσα σε μια μέρα!

Τέλος, σε αυτό το πλαίσιο ανακοίνωσε μεταξύ άλλων την αναγνώριση της τριτεκνικής ιδιότητας θα διατηρείται εφ’ όρου ζωής, την ενίσχυση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε 250 ευρώ κ.λπ

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου