Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Λύσσαξαν τα παπαγαλάκια...


Δορυφορική φωτογραφία από την αεροπορική βάση Νεβατίμ που δείχνει να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τους ιρανικούς πυραύλους
Δορυφορική φωτογραφία από την αεροπορική βάση Νεβατίμ που δείχνει να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τους ιρανικούς πυραύλους
Πηγή: Associated Press

 

Έχουν λυσσάξει τα παπαγαλάκια του ευρωατλαντισμού να μας λένε ότι το Ισραήλ «δεν φοβάται κανέναν στην περιοχή», ότι είναι ο ...τιμωρός κάθε «τρομοκράτη» και ότι όποιος τα βάζει μαζί του έχει κακά ξεμπερδέματα. Το προφίλ του «άτρωτου Ισραήλ» κατασκευάζεται από εκείνους που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους λαούς ότι το «δίκιο» του ισχυρού (στρατιωτικά και οικονομικά) είναι πάνω από κάθε αμφισβήτηση και ότι όποιος τολμήσει να το θίξει, το πληρώνει ακριβά.

Το «δίδαγμα» αυτό δεν περιορίζεται στο Ισραήλ και στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, αλλά επεκτείνεται σε όλα τα μήκη και πλάτη, όπου ο ευρωατλαντικός συνασπισμός σπέρνει ανέμους πολέμου.

Η πραγματικότητα βέβαια τους διαψεύδει... Το «άτρωτο» Ισραήλ χρειάστηκε το βράδυ της Τρίτης τη βοήθεια τριών από τους μεγαλύτερους στρατούς παγκοσμίως (ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας) για να αντιμετωπίσει την (περιορισμένη) πυραυλική επίθεση του Ιράν, που του προκάλεσε σοβαρά πλήγματα και έκανε θρύψαλα τη βιτρίνα του «Σιδερένιου Θόλου». Η ίδια πάνοπλη ιμπεριαλιστική μηχανή πολεμάει εδώ και έναν χρόνο τους Παλαιστίνιους στη Γάζα, αλλά δεν τολμάει να ισχυριστεί ότι τους νίκησε, παρά τους τόνους βομβών που έχει ρίξει και τη γενοκτονία που έχει διαπράξει.

Γι' αυτό άλλωστε θέλουν να επιβάλουν και νέα κατοχή. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα που τους ανησυχεί, μπροστά στην κλιμάκωση του πολέμου: Το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που εκδηλώνεται παγκόσμια υπέρ του Παλαιστινιακού λαού και κατά του κράτους - δολοφόνου και των ΝΑΤΟικών συμμάχων του, φέρνοντας αντιμέτωπες τις «δυτικές» κυβερνήσεις με σφοδρές αντιδράσεις για την εμπλοκή τους στον βρώμικο πόλεμο, στο πλευρό του Ισραήλ.

(Αναδημοσίευση από τον «Ριζοσπάστη»)

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου