Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Κατεπείγουσα Ερώτηση σχετικά με την επικίνδυνη κλιμάκωση στη Μ. Ανατολή


Πηγή: Associated Press

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή είναι κρίσιμη και επανειλημμένα το ΚΚΕ έχει αναδείξει τους οξυμένους ανταγωνισμούς για τον έλεγχο της περιοχής και έχει καταδικάσει τον επικίνδυνο, επιθετικό ρόλο του κατοχικού κράτους του Ισραήλ, τονίζει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε κατ’ επείγουσα ερώτηση που κατέθεσαν οι ευρωβουλευτές του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  

Είναι γεγονός ότι η πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Τελ Αβίβ αποτελεί μια αναμενόμενη κίνηση αντιποίνων απέναντι στη βαρβαρότητα του κράτους του Ισραήλ που κλιμακώνει περαιτέρω την πολεμική αναμέτρηση. Το τελευταίο με τις πλάτες των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ συνεχίζει τη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, επεκτείνοντας την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη, πραγματοποιεί εισβολή στο ανεξάρτητο κράτος του Λιβάνου, συνεχίζει τις αλλεπάλληλες δολοφονίες πολιτικών ηγετών, τους ανελέητους βομβαρδισμούς, ενώ πριν λίγους μήνες είχε οργανώσει εγκληματική επίθεση στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό της Συρίας με νεκρούς Ιρανούς αξιωματούχους. Οι δίχως τέλος θηριωδίες του Ισραήλ με στόχο τον έλεγχο ενεργειακών κι εμπορικών διαδρομών οδηγούν τους λαούς της περιοχής σε οδυνηρές συνέπειες, ενώ θέτουν ως στόχο αντιποίνων και τον Ισραηλινό λαό. Επιβεβαιώνεται ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια γενικευμένη ανάφλεξη στην περιοχή με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς.  

Η πολιτική στήριξης του Ισραήλ από την ΕΕ και τα κράτη - μέλη της, όπως η Ελλάδα με την εμπλοκή «μέχρι το λαιμό» της κυβέρνησης της ΝΔ και τη στήριξη όλων των άλλων κομμάτων, τεκμηριώνει τις τεράστιες ευθύνες για αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις. Ειδικά η ΕΕ έχει συγκροτήσει την επικίνδυνη στρατιωτική επιχείρηση «Aspides» στην Ερυθρά Θάλασσα που συμμετέχει και η ελληνική κυβέρνηση στέλνοντας εκεί, στο “στόμα του λύκου”, πολεμικό πλοίο,  και διατηρώντας επίσης το κέντρο συντονισμού της όλης επιχείρησης στη Λάρισα. Ταυτόχρονα με ευρωενωσιακά προγράμματα επιδοτείται η κατασκευή όπλων από ισραηλινές εταιρίες. 

Με βάση τα παραπάνω, οι ευρωβουλευτές του Κόμματος υπέβαλαν τα εξής ερωτήματα:

«Πώς τοποθετείται ο Ύπατος Εκπρόσωπος/Αντιπρόεδρος της ΕΕ: 

- Στο γεγονός ότι η ευρωενωσιακή στρατιωτική επιχείρηση «Aspides» δίνει άλλοθι για την κλιμάκωση του δολοφονικού έργου του Ισραήλ, συμβάλει στην κλιμάκωση των πολεμικών ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής, καθιστά τους λαούς τόσο της περιοχής όσο και της Ευρώπης στόχους αντιποίνων με απρόβλεπτες συνέπειες; 

- Στο αίτημα για απόσυρση κάθε στήριξης στο κράτος του Ισραήλ, το σταμάτημα της ευρωενωσιακής επιχείρησης "Aspides", την απόσυρση  της ελληνικής φρεγάτας και των άλλων πλοίων της αποστολής, την απεμπλοκή από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή; 

- Στο γεγονός ότι η ΕΕ συνεχίζει να στηρίζει το Ισραήλ και επικαλείται μάλιστα "τη δέσμευσή της στην ασφάλειά του" στο όνομα "της σταθερότητας της Μέσης Ανατολής", ενώ η ίδια περιοχή φλέγεται ακριβώς εξαιτίας της επιθετικότητας του Ισραήλ και της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνησή του, τα σχέδια των οποίων στηρίζει αναφανδόν η ΕΕ;».

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου