Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Οι συνταξιούχοι καταγγέλλουμε την υποκρισία όλων των κυβερνήσεων που, κάθε χρόνο αυτή την ημέρα, εκφράζουν με ψεύτικα λόγια συμπάθειας το «ενδιαφέρον» τους για την τραγική πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά ως συνταξιούχοι, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες κάθε χρόνου η πολιτική που εφαρμόζουν μας θεωρεί κόστος και «βαρίδια» για την «ανάπτυξη» και για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της πολιτικής τους.

 

 ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: ΙΚΑ, OAEEOΤΑ, ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ, ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ.




1Η ΟΚΤΩΒΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Οι συνταξιούχοι καταγγέλλουμε την υποκρισία όλων των κυβερνήσεων που, κάθε χρόνο αυτή την ημέρα, εκφράζουν με ψεύτικα λόγια συμπάθειας το «ενδιαφέρον» τους για την τραγική πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά ως συνταξιούχοι, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες κάθε χρόνου η πολιτική που εφαρμόζουν μας θεωρεί κόστος και «βαρίδια» για την «ανάπτυξη» και για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της πολιτικής τους.

Μας ενοχοποιούν για την κατάσταση των ασφαλιστικών Ταμείων και για τα όσα δύσκολα βιώνουν τα παιδία και τα εγγόνια μας, αφού όπως λένε αυτά δουλεύουν για να «απολαμβάνουμε» εμείς οι αργόσχολοι τις «παχυλές» μας συντάξεις, που ωστόσο εξανεμίζονται από την ακρίβεια το πρώτο δεκαήμερο του κάθε μήνα.

Καταγγέλλουμε την κοροϊδία της σημερινής κυβέρνησης για τις δήθεν αυξήσεις στις συντάξεις μας και την προσπάθειά της να μας επιβάλλει μια εικονική πραγματικότητα, να δημιουργήσει μια πλασματική εικόνα, για να μας πείσει ότι οφείλουμε να αισθανόμαστε ευτυχισμένοι, μέσα στη φτώχεια και την εξαθλίωση που μας έχει οδηγήσει, με την  πολιτική που συνεχίζει να εφαρμόζει.

Όχι μόνο να αποδεχτούμε αναντίρρητα την «μαγική» εικόνα που μας παρουσιάζει ο υπουργός της υγείας, για την λειτουργία του Δημόσιου συστήματος Υγείας, την ώρα που αυτό καταρρέει από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση, αλλά να του λέμε και ευχαριστώ που «κοπιάζει» τόσο πολύ για να το παραχωρήσει ολόκληρο στους ιδιώτες εμπόρους της Υγείας.

Να αποδεχτούμε τη λογική ότι η τιμή του φθηνού φάρμακου πρέπει να αυξηθεί έως και 450%, γιατί αλλιώς δεν θα παράγεται, αφού τάχα δεν συμφέρει στις εταιρίες που το παράγουν, οι οποίες, με δικά τους στοιχεία, έχουν εκτοξεύσει την κερδοφορία τους σε δυσθεώρητα ύψη και σε  βάρος όλων των κοινωνικών ομάδων.

Την ώρα που:

ü Οι τράπεζες το πρώτο εξάμηνο του 2024 παρουσιάζουν κέρδη 2,3 δις ευρώ.

ü Οι εφοπλιστές προχώρησαν σε παραγγελίες νέων πλοίων αξίας 200 δις ευρώ,

ü Οι ενεργειακοί όμιλοι αύξησαν το πρώτο εξάμηνο φέτος τα κέρδη τους κατά24%, σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2023.

ü Οι  εισηγμένες εταιρίες στο χρηματιστήριο παρουσίασαν κέρδη 21 δις ευρώ το 2021-2022.

ü Η χώρα έχει δαπανήσει 21 δις ευρώ για Νατοϊκούς εξοπλισμούς τα τελευταία χρόνια και πληρώνει 500.000 ευρώ κάθε μέρα για τις φρεγάτες που στέλνει στην Ερυθρά θάλασσα.

ü Από το σύνολο των περικοπών στις συντάξεις κλέβουν από τους συνταξιούχους 8,5 περίπου δις ευρώ κάθε χρόνο, για να στηρίζονται οι τράπεζες, να επιδοτούνται οι «επενδυτές» και να πληρώνονται δανικά που δεν δανειστήκαμε και δεν χρωστάμε.

ü Που τα επόμενα χρόνια η κυβέρνηση στοχεύει, μέσα από τη φοροληστεία, σε πρωτογενή πλεονάσματα στο 2,5% του ΑΕΠ, δηλαδή σε πλεονάσματα πάνω από 5,5 δις ευρώ κάθε χρόνο και η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγορεύει να διατεθούν για τη βελτίωση της ζωής εργαζόμενων και συνταξιούχων.

Την ίδια ώρα

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να προσληφθούν γιατροί, νοσηλευτές, να αγοραστεί σύγχρονος εξοπλισμός για τα Κέντρα Υγείας και τα Νοσοκομεία, να παρέχονται δωρεάν υγειονομικές υπηρεσίες και δωρεάν φάρμακα, σε όσους τα έχουν ανάγκη.

Ότι δεν υπάρχουν χρήματα για αύξηση των συντάξεων, για καινούργια σχολεία, για έργα προστασίας των δασών, της ζωής και της περιουσίας των λαϊκών οικογενειών.

 ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 

Ø Αύξηση της χρηματοδότησης για την Υγεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, μαζικές μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.

Ø Απαγόρευση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των ιδιωτών στο χώρο της υγείας.

Ø Δωρεάν υπηρεσίες υγείας και δωρεάν φάρμακο. Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας.

Ø Πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις, κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού,

Ø Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στην καταβαλλόμενη σύνταξη.

Ø Η σύνταξη χηρείας να αποδίδεται εφόρου ζωής στο 70%.

Ø Νομοθέτηση της καταβολής της 13ης και 14ης σύνταξης.

Ø Κατάργηση της εισφοράς του 6% για την υγεία

Ø Απόδοση των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, χωρίς δικαστήρια και προαπαιτούμενα.

Ø Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης (ΑΚΑΓΕ)

 

 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ (ΣΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου