Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ Να σταματήσει τώρα η προσπάθεια τρομοκράτησης των στρατευμένων που εκφράζονται ενάντια στη συμμετοχή της χώρας στους πολέμους


Πηγή: Eurokinissi

 

Να σταματήσει τώρα η προσπάθεια τρομοκράτησης των στρατευμένων που εκφράζονται ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στους πολέμους, απαιτεί η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τα Δικαιώματα των Στρατευμένων. Συγκεκριμένα, σημειώνει: 

«Αποτελεί αναφέρετο δικαίωμα των στρατευμένων η πολιτική τους έκφραση και η συμμετοχή τους στις λαϊκές και φιλειρηνικές εκδηλώσεις ενάντια στους πολέμους και τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τα δικαιώματα των νέων στρατευμένων καλεί τα Εργατικά Σωματεία, τους Φοιτητικούς και Σπουδαστικούς Συλλόγους, τους Συλλόγους Γυναικών, Συνταξιούχων, Αποστράτων, κάθε μαζικό φορέα να καταδικάσουν τη προσπάθεια τρομοκράτησης από τη κυβέρνηση των φαντάρων που εναντιώνονται σε όλη τη χώρα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους πολέμους.

Με διάφορα δημοσιεύματα και αναρτήσεις στο διαδίκτυο, τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, και τηλεοπτικά πάνελ άλλοι “επίσημοι” και άλλοι “ανεπίσημοι” ακροδεξιοί, o βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θ. Πλεύρης και του ΣΥΡΙΖΑ Π. Παππάς στοχοποιούν φαντάρους στους αντιδραστικούς κύκλους τους και ζητούν την τιμωρία κληρωτού στρατευμένου επειδή εξέφρασε δημόσια την αντίθεσή του στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους και την αλληλεγγύη του στους λαούς της περιοχής.

Οι νέοι στρατευμένοι έδωσαν όρκο υπεράσπισης των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων του λαού και της χώρας μας και όχι της συμμετοχής τους στη σφαγή άλλων λαών. Ορκίστηκαν στη σημαία της πατρίδας μας και όχι στη σημαία του ΝΑΤΟ, ούτε του Ισραήλ, ούτε των ΗΠΑ που στάζουν από το αθώο αίμα των λαών. Δεν ορκίστηκαν να στέλνουν οπλισμό στην Ουκρανία, ούτε να κουβαλάνε καραβιές των Αμερικάνων, φρεγάτες στην Ερυθρά Θάλασσα με την ευρωενωσιακή επιχείρηση Aspides και στο εμπάργκο όπλων του ΝΑΤΟ στο Λίβανο και της ΕΕ στη Λιβύη με τις αποστολές UNIFIL και IRINI, αντίστοιχα.

Είναι υπόλογη η κυβέρνηση και τα κόμματα του ΝΑΤΟϊκού τόξου ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και λοιποί, απέναντι στο λαό για τη συμμετοχή τη χώρα μας στους πολέμους διατάσσοντας Έλληνες αξιωματικούς και υπαξιωματικούς να συμμετέχουν σε δεκάδες πολεμικές αποστολές και επιχειρήσεις εκτός συνόρων κάτω από τη σημαία του ΝΑΤΟ που βάζει μπαρούτι από όπου έχει περάσει.

Η ελευθερία έκφρασης και διαμαρτυρίας, η έκφραση αγωνίας για την ειρήνη είναι δικαίωμα των φαντάρων που δεν καταργείται, ούτε αναστέλλεται όσο υπηρετούν τη θητεία τους και δεν μπορεί να τιμωρηθεί.

Στα πλαίσια αυτά οι στρατευμένοι μας έχουν κάθε δικαίωμα να συμμετέχουν στις φιλειρηνικές εκδηλώσεις και διαμαρτυρίες του λαού μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να εκφράζουν και μέσα από αυτές τις σκέψεις τους, τα φιλειρηνικά τους συναισθήματα και να καταδικάζουν τους πολέμους και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς. Το δικαίωμά τους αυτό είναι αναφέρετο σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους και δεν πρέπει να παρεμποδίζεται, να αμφισβητείται και να απειλείται από κανέναν.

Είναι όσο ποτέ κρίσιμο σήμερα, όπως και τα γεγονότα μαρτυρούν, να δυναμώσει ακόμα πιο πολύ η διεκδίκηση μέσα και έξω από τα στρατόπεδα για να επιστρέψει όλο το στρατιωτικό προσωπικό που βρίσκεται εκτός συνόρων, να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και να απεμπλακεί πλήρως η χώρα μας από τους πολέμους για τους οποίους καμιά εξουσιοδότηση δεν έχει δώσει ο λαός στη κυβέρνηση». 

 902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου