Τετάρτη 1 Απριλίου 2026

Θεσσαλονίκη: Σύσκεψη από τη ΣΕΑΑΝ και την Ομοσπονδία Γονέων Κ. Μακεδονίας για τον συντονισμό της δράσης

 

Από παλαιότερη κινητοποίηση
Από παλαιότερη κινητοποίηση

 

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) Θεσσαλονίκης και η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας καλούν ανθρώπους με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις, γονείς, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους στην Ειδική Αγωγή και εργατικά σωματεία να συμμετάσχουν στη σύσκεψη που οργανώνουν την Πέμπτη 2 Απρίλη στις 7 μ.μ., στην ΕΔΟΘ.

Σκοπός της σύσκεψης είναι ο συντονισμός της δράσης και η οργάνωση αγωνιστικών πρωτοβουλιών για Πρόληψη, Υγεία, Πρόνοια, Αποκατάσταση και Ειδική Αγωγή στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 2 Απρίλη, Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού και στο κάλεσμά τους τονίζουν πως η φετινή σχολική χρονιά επιβεβαιώνει τη λαϊκή ρήση «κάθε πέρυσι και καλύτερα». «Εκεί που πιστεύαμε πως τα πράγματα στην Ειδική Αγωγή δεν θα μπορούσαν να είναι χειρότερα, τελικά γίνονται. Το ίδιο ισχύει και για τις δημόσιες δομές Υγείας, Πρόνοιας και Αποκατάστασης όπου ελλείψεις σε υποδομές, προσωπικό και εξοπλισμό οδηγούν στη διάλυσή τους και ανοίγουν όλο και περισσότερο τον δρόμο για την εκμετάλλευση από ιδιώτες.

(...) Τα ΚΕΠΑ αρνούνται επιδόματα αναπηρίας σε χιλιάδες ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Οι παροχές σε υλικά και εξοπλισμό που θα βελτίωνε την υγεία και την ποιότητα ζωής αφαιρούνται από αυτούς που τα έχουν ανάγκη. Παιδιά με αναπηρία στερούνται ακόμα και το στοιχειώδες, την πρόσβαση στη μόρφωση αφού κλείνουν Ειδικά Σχολεία, δεν εξασφαλίζεται η μεταφορά μαθητών με βαριές αναπηρίες στα σχολεία τους και περιορίζεται στο ελάχιστο η Παράλληλη Στήριξη στα Γενικά Σχολεία.

Απέναντι σε αυτή την προσπάθεια εξαθλίωσης δεν χωρά καμία αναμονή. Η απάντηση βρίσκεται στην οργάνωση και τον συντονισμό πάλης», αναφέρουν.

 

902gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου