Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Το βιολί τους
Το βιολί τους

 

 
 
Υπάρχει κάτι χειρότερο από το ψέμα; Ναι. Να συνηθίσεις το ψέμα. Να αρχίσεις να θεωρείς, αποκαμωμένος και απογοητευμένος από την ανθεκτικότητα του ψεύδους – πάνω στο οποίο πορεύονται οι αρχιτέκτονες και οι υπαίτιοι της δυστυχίας των άλλων – ότι η συμβίωση με το ψέμα συνιστά μια «κανονικότητα».
Ας έρθουμε, τώρα, στην τρέχουσα επικαιρότητα:

Ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του με τον καρκινοπαθή συνταξιούχο στη Θεσσαλονίκη φρόντισε να τονίσει ότι οι άλλοι ήταν, οι προηγούμενοι από αυτόν, που έκοψαν τις συντάξεις και όχι η δική του κυβέρνηση.


Το γεγονός ότι οι προηγούμενοι  σφαγίασαν τις συντάξεις είναι δεδομένο. Τις κατακρεούργησαν. Αλλά αυτή είναι η μισή αλήθεια. Και οι μισές αλήθειες αποτελούν πάντα τον αρμό για να συγκολληθούν μεταξύ τους τα πελώρια ψεύδη.

 Τουτέστιν (και χωρίς να υπολογίζουμε τι έρχεται με το 4ο Μνημόνιο που το βαφτίσανε «τεχνική συμφωνία») από το 2015 που έχουν επιβληθεί 13 – τουλάχιστον – νέες ρυθμίσεις νέων περικοπών συντάξεων, με χαρακτηριστική την κατάργηση του ΕΚΑΣ που μόνο αυτή αφαιρεί από τους χαμηλοσυνταξιούχους 8,2 δισ. ευρώ (!), δεν κυβερνούν «οι άλλοι». Κυβερνά ο κ.Τσίπρας. Που, φυσικά, κάνει ό,τι και οι άλλοι…

Αυτό το βιολί συνεχίζεται επί δεκαετίες. Κανονικά. Ο κάθε επόμενος και ο κάθε προηγούμενος κατηγορούν αλλήλους για τα όσα – ίδια – πράττουν. Και τούμπαλιν. Συμπέρασμα (ασφαλές): Όσο διατηρείται η ανοχή στους βιολιτζήδες αυτής της «κανονικότητας» κι όσο συνηθίζει να ζει κανείς με αυτήν, τίποτα δεν θα γίνει κανονικό.

Πηγή: Real News 14/5/2017

1 σχόλιο:


 1. Κάτι μου θυμίζει αυτό από άλλες εποχές της ... διαμάχης SS με SA!
  Μόνο που σήμερα άλλαξε ο αριθμητής αλλά ο παρανομαστής είναι ο ίδιος όπως και τότε!

  Υποθέτουμε και Υπολογίζουμε ότι η Χ.Α. επειδή δεν πείρε την "πολιτική στροφή" μάλλον είναι η SA του "τότε" με τα γνωστά αποτελέσματα της! Πάντως τα SS συν τοις άλλοις είχαν και κομψώτατες οπτικά στολές (σύμπτωση άραγε; παραλληλισμός με το οπτικό/εικονικό/ψεύτικο πολιτικό ΣΗΜΕΡΑ!) της περίφημης από τότε φίρμας ... BOSS (ξανά δύο ... SS)!
  Πάντα ο Ναζιζοφασισμός είχε τέτοια στοιχεία σε όλες της εκφάνσεις της Ζωής που βλέπουμε καρμπτόν Σήμερα είναι α)....

  Αστα! θα τα πούμε άλλη φορά πολλές φορές σιχαινοβαριέμαι με την αηδία της άγνοιας όλων Σας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή