Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΠΑΦΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΚΟΥΑΡΤΕΤΟΥ «Πολύ ευχαριστημένη» η κυβέρνηση που συμφώνησε στην επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων




Πηγή: Eurokinissi

«Πολύ ευχαριστημένος», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών για την πρώτη μέρα των επαφών με τους επικεφαλής των κλιμακίων των δανειστών, όπου καταγράφηκε συμφωνία για τις ιδιωτικοποιήσεις. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε πως υπάρχουν και «4 - 5 δύσκολα σημεία».

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση στέλνει μήνυμα πως είναι πρόθυμη να εφαρμόσει πλήρως τα προαπαιτούμενα της 4ης «αξιολόγησης». Χαρακτηριστικές και οι δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, που επέρριψε ευθύνες στο ΤΑΙΠΕΔ για καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς για την «Εγνατία Οδό» και το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος». Ανάλογο μήνυμα και από τον υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, που έκανε γνωστό όλα τα μέτρα για την απελευθέρωση της αγοράς στον τομέα της Ενέργειας θα νομοθετηθούν στις αρχές Ιούνη.


Σήμερα Τετάρτη, στο επίκεντρο ήταν οι ιδιωτικοποιήσεις και από αύριο Πέμπτη θα συζητηθούν τα δημοσιονομικά και η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2018. Θα συζητηθεί το θέμα των αλλαγών στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων όπως επίσης θέματα των υπουργείων Υγείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τα χρηματοπιστωτικά.

Σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις της «Εγνατίας Οδού» και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών, ο υπουργός Μεταφορών και προφανώς μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε εξαπέλυσε κατηγορίες σε βάρος του ΤΑΙΠΕΔ, δηλώνοντας πως «εάν τον έκανε τον διαγωνισμό το υπουργείο θα είχαμε τελειώσει και θα είχαμε πετύχει τριπλάσιο τίμημα» και κατηγόρησε τους συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ για «τεχνοκρατική ανεπάρκεια». Ρωτήθηκε για το αν θα εφαρμοστούν οι νομοθετημένες μειώσεις στις συντάξεις και στο αφορολόγητο και απάντησε πως «πιστεύω ότι πάει τόσο καλά η οικονομία, που μπορεί να μας πουν να τα αφήσουμε».


Πηγή: Eurokinissi

Πάντως, το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά τις ιδιωτικοποιήσεις και σήμερα προεπέλεξε τα επενδυτικά σχήματα που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στη Β’ φάση των διαγωνισμών για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της «Εγνατίας Οδού» και της μαρίνας Αλίμου.

Ειδικά για την «Εγνατία Οδό» αποφάσισε ότι επτά επενδυτικά σχήματα πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού και αυτά είναι:

1. ANAS International Enterprise S.p.A.
2. FREYJA HOLDINGS SARL [Macquarie European Infrastructure Fund 5 L.P. / Macquarie European Infrastructure Fund 5 SCSp]
3. ROADIS Transportation Holding S.L.U. - ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.
4. SICHUAN COMMUNICATIONS INVESTMENT GROUP CO., LTD – DAMCO ENERGY S.A.
5. VINCI HIGHWAYS S.A.S - VINCI CONCESSIONS S.A.S - MYTILINEOS HOLDINGS S.A.
6. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ-0,97% Α.Ε. - EGIS PROJECTS S.A.
7. ΔΙΟΛΚΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕ.

Όσον αφορά στη μαρίνα Αλίμου, το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε ότι οκτώ επενδυτικά σχήματα πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού και είναι:

1. LAMDA DOGUS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ
2. PORT ADHOC SAS -DREAM YACHT MEDITERANEE - J&P ΑΒΑΞ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ
3. ΑΒΙΑΡΕΠΣ ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΩΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΟΣΜΟΣ ΕΛΛΑΣ
4. ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - TEK ART KALAMIS VE FENERBAHCE MARMARA TURIZM TELESISLERI A.S.
5. Α.Τ.Ε.Σ.Ε. ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
6. ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
7. ΚΑΣΟΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
8. ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ

1 σχόλιο:

  1. Εσείς... "Χαρτιά" υπογράφεται με ξένα μολύβια!

    ΌΤΑΝ ΕΡΘΟΥΜΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ "ΚΡΑΤΟΣ" (Σας Της Υποταγής Της Υποδούλωσης Της Υποτελειας) ΔΕΝ ΘΑ ΈΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ "ΑΥΤΑ" ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ όπως Είναι μέσα στους Ντοσέδες θα πεταχθούν μέσα στης Χαβούζες ούτε για Ανακύκλωση θα πάνε! Μόνο τα μολύβια που γράφτεικαν Αυτά θα γίνουν Μολύβια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή