Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Ομιλία της Δ. Μανωλάκου στη συζήτηση για κυρώσεις Συμφωνιών για Κούβα και Αλβανία (VIDEO)





Στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών στην Ολομέλεια της Βουλής, για κύρωση της Συμφωνιών μεταξύ ΕΕ - Κούβας και Ελλάδας - Αλβανίας, παρενέβη η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Η Δ. Μανωλάκου επισήμανε ότι το ΚΚΕ διαχρονικά έχει στηρίξει αποφασιστικά την κουβανική επανάσταση, έχει σταθεί στο πλευρό του κουβανέζικου λαού για την ανάπτυξη της σοσιαλιστικής κοινωνίας και τη διεύρυνση των σοσιαλιστικών κατακτήσεων. Καταδικάζει κάθε λογής αντικομμουνιστικές επιθέσεις, αλλά και την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, καταδικάζει τον πολύχρονο αποκλεισμό του νησιού από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, την απαράδεκτη κοινή θέση της ΕΕ και τις συστηματικές επεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Κούβας.


Η ΕΕ -επισήμανε η Δ. Μανωλάκου- είναι μια διακρατική ιμπεριαλιστική ένωση, μεγάλων οικονομικών ομίλων και μονοπωλίων και στρέφεται κατά των λαών. Στο πλαίσιο της ΕΕ, όλα τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των λαών προσφέρονται βορά στο κεφάλαιο για την κερδοφορία του, ενώ εμπλέκεται ανοιχτά στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους αιματοκυλώντας τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας, της Συρίας και μόλις χθες της Παλαιστίνης.

Στο κείμενο της Συμφωνίας ΕΕ - Κούβας, η Δ. Μανωλάκου επισήμανε πως γίνεται αναφορά σε «ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα, λέξεις που στη γλώσσα του κεφαλαίου σημαίνουν επέμβαση στα εσωτερικά των κρατών, στις εσωτερικές υποθέσεις της Κούβας και διαμόρφωση εδάφους για την επέμβαση των μονοπωλιακών επιχειρηματικών συμφερόντων στην Κούβα με κριτήριο το κέρδος». «Σημαίνουν», συνέχισε, «υπονομευτικές ενέργειες σε βάρος των κατακτήσεων της κουβανικής επανάστασης και του κουβανικού λαού και σε αυτή την κατεύθυνση αξιοποιούνται υποκριτικές αναφορές περί προβλημάτων στα ανθρώπινα δικαιώματα όταν στο καπιταλιστικό σύστημα τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατώνται καθημερινά».

Το ΚΚΕ θα καταψηφίσει τη συγκεκριμένη συμφωνία και θα συνεχίσει να εκφράζει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στο λαό της Κούβας, να υπερασπίζεται την κουβανική επανάσταση και τις κατακτήσεις της, να απαιτεί να σταματήσει ο αποκλεισμός των ΗΠΑ και κάθε παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της.

Όσον αφορά τη συμφωνία Ελλάδας - Αλβανίας, η Δ. Μανωλάκου επισήμανε ότι αυτή ικανοποιεί τους στόχους της ελληνικής αστικής τάξης για γεωστρατηγική αναβάθμιση του ρόλου της στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Κατήγγειλε την κυβέρνηση που «έχει αναδειχθεί σε σημαιοφόρο των θέσεων του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού με στόχο τη διαμόρφωση του εδάφους για την επίσπευση των διαδικασιών ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ και το ΚΚΕ έχει εκφράσει την αντίθεσή του». Πρόσθεσε ότι «οι αναφορές στα Δυτικά Βαλκάνια και τη FYROM αποκρύπτουν αυτό ακριβώς το ζήτημα, την ένταξή τους σε ΝΑΤΟ και ΕΕ», ενώ η κινητικότητα αυτών των ημερών, επισήμανε, δείχνει πως μέσα από τον οδικό χάρτη δεν αντιμετωπίζονται ζητήματα που αφορούν αλυτρωτισμό και εθνικισμό και προϋποθέτουν την αλλαγή του Συντάγματος της γείτονος. 
ΣΧΕΤΙΚΑ 
 
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ

Τα Δυτικά Βαλκάνια είναι μπαρουταποθήκη έτοιμη να εκραγεί ενάντια στους λαούς (VIDEO)

902.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου