Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΗ ΖΩΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ του ΠΑΜΕ





ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
   ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αριστοτέλους 32  & Ολύμπου  77      ----       Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694
www.syntaxio.blogspot.com       ----     e-mail: suntax.ika@gmail.com


Συνάδελφοι συνταξιούχοι!

Το επιχείρημα που προβάλει η Κυβέρνηση για έξοδο από τα μνημόνια, είναι ένα μεγάλο και θρασύτατο ψέμα, που σερβίρει για κατανάλωση  στους εργατοϋπάλληλους και τους συνταξιούχους. Η περιβόητη «έξοδος από τα μνημόνια» και το σόου από την Ιθάκη, με πρωταγωνιστή τον κ. πρωθυπουργό, είναι η καινούργια της προσπάθεια  να συσκοτίσει την πραγματικότητα.

 Μας λένε ο κ. Τσίπρας, τα στελέχη του κόμματος και της Κυβέρνησής του, ότι μετά από τις 20 Αυγούστου, θα έχουν πια λυμένα τα χέρια τους, για να μοιράσουν τα οφέλη της ανάπτυξης σε ολόκληρη  την κοινωνία και να επαναφέρουν τη χώρα στην «ευρωπαϊκή κανονικότητα», αφού κατάφεραν να μας βγάλουν πλέον από τα μνημόνια.

Δεν μας λένε όμως ότι η δήθεν αυτοτέλεια της οικονομικής τους πολιτικής, περιορίζεται μέσα στους ειδικούς όρους για τη χώρα μας, που αφορούν συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν το επόμενο διάστημα και μάλιστα κάτω από τον αυστηρότατο έλεγχο των «θεσμών», κάθε τρείς μήνες.

Εξ άλλου η συμφωνία του Γιούρογκρούπ αναφέρει ρητά ότι, στην κατά τα άλλα μεταμνημονιακή εποχή, πρέπει να εφαρμοστεί η περικοπή των συντάξεων από 1-1-2019 και η μείωση του αφορολόγητου από 1-1-2020, προβλέποντας μάλιστα ποινές (αυτόματος κόφτης και οριζόντιες περικοπές) σε περίπτωση μη εφαρμογής τους.

Συνάδελφοι συνταξιούχοι!

Τα μνημόνια δεν εφαρμόσθηκαν για να επανέλθει η χώρα μας στην «Ευρωπαϊκή κανονικότητα». Τα μνημόνια, είναι ακριβώς η εφαρμογή της «Ευρωπαϊκής κανονικότητας» στη χώρα μας, γι΄αυτό η έξοδος από αυτά είναι παραμύθι για αφελείς.

Είναι λοιπόν περισσότερο από βέβαιο ότι και στα εγκαίνια της ΔΕΘ, ο κ. Πρωθυπουργός θα επαναλάβει, το προπαγανδιστικό αφήγημα της κυβέρνησης, ότι θα δώσει μάχη με τους δανειστές- εταίρους του, για να μην μειωθούν οι συντάξεις, από το Γενάρη του επόμενου χρόνου, όπως προβλέπει ο Νόμος Κατρούγκαλου, χωρίς όμως να δεσμεύεται ότι θα τον καταργήσει, όπως απαιτούν οι συνταξιούχοι της χώρας.

Όμως οι συνταξιούχοι θα χάσουν στο σύνολό τους, στην τριετία 2016- 2019, από το νόμο Κατρούγκαλου, 8,2 δις ευρώ. Πάνω σε αυτές τις απώλειες, θα προστεθούν  νέες περικοπές ύψους 7,8 δις ευρώ, τη  περίοδο 2019-2021 (Ν.4472/2017), νέες περικοπές που το τελευταίο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο 2018-2021, που ψήφισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον περασμένο Ιούνη, τις ανεβάζει στα 9 και πλέον δις ευρώ.

Το ότι το αφήγημα της Κυβέρνησης αποτελεί το άκρον-άωτον της εξαπάτησης,  που αυτή επιχειρεί εναντίον μας, αποδεικνύεται ΚΑΙ από τα παραπάνω στοιχεία, αλλά κυρίως από τους πανηγυρισμούς της ότι με το δικό της «αναπτυξιακό σχέδιο», οι δαπάνες για τις συντάξεις αναμένεται να μειωθούν από το 17,3%  του ΑΕΠ το 2016, στο 13,4% του ΑΕΠ το 2020 και ακόμα ότι από το 2025 και μετά, το κράτος θα πληρώνει μόνο το 4,8% του ΑΕΠ, χρηματοδοτώντας μόνο την εθνική σύνταξη, δηλαδή την σύνταξη- φιλοδώρημα των 360 ευρώ.

Συνάδελφοι!

Οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα των ψεύτικων υποσχέσεων της Κυβέρνησης, ούτε στην παγίδα του όψιμου ενδιαφέροντος που εκδηλώνουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μόνο και μόνο για να δημιουργούν ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές από αυτήν. Όλοι αυτοί είναι οι «εργολάβοι» της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου, σε βάρος των δικών μας δικαιωμάτων. Είναι οι ιδιοκτήτες και συνιδιοκτήτες των μνημονίων και των μνημονιακών νόμων, που μας τσακίζουν.

Αντίβαρο, στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, που θα ακούσουμε και από τον πρωθυπουργό στα εγκαίνια της ΔΕΘ στις 8 του Σεπτέμβρη, να αποτελέσει η μαζική μας παρουσία στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας εκείνης της μέρας και η αποφασιστικότητά μας να αποκρούσουμε την προπαγάνδα της Κυβέρνησης και να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για:

Καμία μείωση των συντάξεων. Κατάργηση τώρα του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντισυνταξιουχικών νόμων. Επιστροφή των συντάξεών μας στο ύψος πριν από το 2009.
ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΗ ΖΩΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ του ΠΑΜΕ
στην Πλατεία Αριστοτέλους
Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στις 6:00μ.μ.

1 σχόλιο:

  1. --- ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΓΙΑ ΕΜΠΕΔΩΣΗ ---


    ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ:

    Ο "ΣΥΡΙΖΑ" ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΚΟ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ ΜΕ ΒΑΘΙΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΙΤΟΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝΑΖΙΣΜΟ!!! ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ/ΧΙΤΛΕΡ ΑΝΤΟΛΦ/Χ.Α." ΩΣ ΠΡΟΠΕΤΑΣΜΑ/ΚΑΜΟΥΦΛΑΖ ΏΣ ΝΕΑΝΤΑΡΤΑΛ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΣΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

    ΔΙΟΤΙ Ο ΕΛΙΤΟΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝΑΖΙΣΜΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ/ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ [ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ Η Τροπή {Φυσικής Ορος} ΤΟΥ ΝΟΥ/ΣΚΕΨΗΣ! (Άλλο Τροπή και Αλλο Τρόπος!!! ΒΛΑΚΕΣ!!!) Του Νου/ΣΚΕΨΗΣ!!! ΆΛΛΟ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ!!! ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΗ ΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ" ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ-ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ] ΟΠΩΣ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!!!

    Ο "ΣΥΡΙΖΑ" ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΛΙΤΟΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΜΚΟ - ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ή ΛΙΓΟΤΕΡΟ!!!

    Ο "ΣΥΡΙΖΑ" ΩΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ "ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ" ΦΟΡΕΑΣ/ΚΙΝΗΜΑ/ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ... ΠΟΤΕ!!!

    ... ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΌΤΙ Ο "ΣΥΡΙΖΑ" ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΔΕΞΙΑΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ... "ΜΚΟ-ΣΥΡΙΖΑ"... ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑΝΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΣΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ/ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΙ ΕΣΤΙ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!! ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΦΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΟΝ "ΣΥΡΙΖΑ"!!!

    ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ "ΜΚΟ-ΣΥΡΙΖΑ" ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ/ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ (Memorandum for next 99 Years!) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΩΣ ή ΆΛΛΩΣ ΕΘΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ/ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑ/Β.ΗΠΕΙΡΟΣ ΘΡΑΚΗ/BATA TRAKYA ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟ!!!

    ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΑ "ΒΛΕΠΕΙ" ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ/ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΣΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΌΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΪΣΤΟΡΙΚΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ... ΟΡΛ ΓΙΑ ΤΑ ... ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ!!!

    Ο "ΣΥΡΙΖΑ" ΕΙΝΑΙ ...

    ... ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΝΑΙ! ΈΤΣΙ ΑΠΛΑ!



    ΥΓ. {ΑΚΟΥΓΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ... ΙΘΑΚΗ... ΞΑΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΙΤΟΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ (ΌΛΩΝ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ) ΌΛΩΝ! ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑΚΙΑΣ) ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΨΕΜΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ (ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ NSDAP/ΝΑΖΙ/Χίτλερ)}!
    Πάντοτε ο Ελιτοεσωτερικοναζισμός "ΕΠΙΑΝΕ" ΠΟΣΤΑ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΛΕΙΔΙΑ Π.Π. (ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΠΑΙΔΕΙΑΣ)! Στην Χώρα Μας ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ "ΠΡΕΠΕΙ" ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΝΑ "ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ-INSTAL" ΑΝΑΛΟΓΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΤΑ ΆΝΩΘΕΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ!

    Υπόψιν: Επειδή οι Ελιτοεσωτεριστές-Ναζιστές ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΕΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΓΙΑ ΝΑ "ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ" ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΌΤΙ ΤΟΥΣ "ΣΥΜΦΕΡΕΙ" ΤΑ "ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΝ" ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΏΣ... ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ- ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΦΑΝΗ ΒΟΘΡΟΒΡΟΜΟΣΟΥΠΑ!

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΦΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΘΡΟΒΡΟΜΟΣΟΥΠΑ ΤΟΥΣ;;

    Μάλιστα στο ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗΣ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΤΑ Π.Π. ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΏΣ ΜΑΓΕΙΡΟΙ ΤΗΝ ΒΟΘΡΟΒΡΟΜΟΣΟΥΠΑ ΤΟΥΣ!

    Και για Τους Αφελείς: Ο Ελιτοεσωτερικοναζισμός ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΔΙΟΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΠΩΣ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ ΤΗΝ ... ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΝΟΗΣΗ-ΤΗΝ (ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ) ΑΛΗΘΕΙΑ! ΆΠΕΙΡΑ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΙΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή