Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Αγκαλιά γαλαζοπράσινοι και ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ ενάντια στις ταξικές δυνάμεις για να διατηρήσουν τους νόθους συσχετισμούς


Αντιδράσεις στην παρουσία της αστυνομίας στο συνέδριο του ΕΚ Κατερίνης Αντιδράσεις στην παρουσία της αστυνομίας στο συνέδριο του ΕΚ Κατερίνης

Σε απίστευτη κατρακύλα έχει οδηγηθεί ο εργοδοτικός συνδικαλισμός, προκειμένου να αποκλείσει τις ζωντανές δυνάμεις του κινήματος από τις αρχαιρεσίες σωματείων και εργατικών κέντρων, για να διατηρήσει τους νόθους συσχετισμούς που θα του επιτρέψουν να κρατήσουν εγκλωβισμένο το συνδικαλιστικό κίνημα στη γραμμή της υποταγής στις επιδιώξεις των εργοδοτών.

Εκφράσεις αυτής της κατρακύλας είναι τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας και στο Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ, όπου αγκαλιά οι εργατοπατέρες ανεξαρτήτου χρώματος (γαλαζοπράσινοι και ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ) έχουν επιδοθεί σε μια επιχείρηση αποκλεισμού των εκπροσώπων των ταξικών δυνάμεων.

Στην Κατερίνη, αν και η θητεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης έχει λήξει ήδη από τις 3 Οκτώβρη, η ΠΑΣΚίτικη πλειοψηφία συνεχίζει την προσπάθεια να διεξάγει το νόθο συνέδριο που θα της επιτρέψει τον εκ νέου έλεγχο της διοίκησης, αποκλείοντας τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας «Πρωτοπορία».


Σύμμαχό της σ' αυτή την προσπάθεια, μετά την εισαγγελία και την αστυνομία, βρήκε και τη διοίκηση (ΝΔ) του Δήμου Κατερίνης, που ανέλαβε να παράσχει «άσυλο» για τις παρανομίες της ΠΑΣΚΕ.

Ο δήμος όχι μόνο παραχώρησε χώρο στο Δημαρχείο για να διεξαχθούν δήθεν εκλογές για την ανάδειξη εφορευτικής επιτροπής που θα διεξάγει τις εκλογές για την ανάδειξη της νέας νόθας διοίκησης του ΕΚ Κατερίνης, αλλά με εντολή του δημάρχου και του γραμματέα του δήμου, οι δημοτικοί αστυνόμοι είχαν αποκλείσει τις εισόδους και εμπόδισαν ακόμη και εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να εισέλθει στο κτίριο, για να μη διαταραχθεί η αντικαταστατική διαδικασία που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Οι αντιπρόσωποι - φαντάσματα από τα σωματεία - σφραγίδες, έμπαιναν στο Δημαρχείο από το υπόγειο πάρκινγκ, σαν τα ποντίκια, για να μην τους πάρει χαμπάρι κανένας.

Η ενημέρωση για τον τόπο διεξαγωγής των εκλογών για την εφορευτική επιτροπή έγινε με μηνύματα μέσω κινητών τηλεφώνων 5 λεπτά πριν την έναρξη της διαδικασίας, που είχε οριστεί για τις 6.00 μ.μ. και η οποία ολοκληρώθηκε στις 6.30 μ.μ. Επίσης, οι δύο αντιπρόσωποι του Σωματείου Συνταξιούχων δεν ενημερώθηκαν ποτέ.

Στη Φλώρινα, το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου πραγματοποιήθηκε σήμερα με αποκλεισμό του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια. Με διάφορα προσχήματα και αστείες δικαιολογίες, η απερχόμενη ΠΑΣΚίτικη διοίκηση αρνήθηκε να αναγνωρίσει το ΣΕΕΕΝ και τον αντιπρόσωπο που εξέλεξε για το συνέδριο, ενώ την ίδια ώρα υποδέχθηκε μετά βαΐων και κλάδων τους αντιπροσώπους του σωματείου-μαϊμού που εμφανίζεται ως Ένωση Εργαζομένων Καστοριάς «η Προοπτική» και έχει στήσει παραρτήματα σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα.

Στη Θεσσαλονίκη, η ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ πλειοψηφία του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΥΑΘ μεθόδευσε τον αποκλεισμό του ψηφοδελτίου της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εργαζομένων» ΕΥΑΘ από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν σήμερα. Οι ταξικές δυνάμεις κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία θα συζητηθούν στο τέλος Νοέμβρη.

Το πρωί πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση στους εργαζόμενους και τους κάλεσαν να μη νομιμοποιήσουν, με τη συμμετοχή τους στις εκλογές, μια διαδικασία όπου η εφορευτική επιτροπή με την καθοδήγηση της εργοδοσίας, καταπατώντας συνταγματικούς κανόνες και καταστατικές διαδικασίες, έκλεισε το δρόμο έκφρασης μερίδας εργαζομένων, αποκλείοντας το ψηφοδέλτιο των ταξικών δυνάμεων.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου