Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Οι κομμουνιστές επισκευάζουν εκκλησίες στην Πάτρα



Ο Πελετίδης κόβει την προσευχή από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά επισκευάζει κατεστραμμένα τμήματα κοιμητηριακού ναού, μοιράζοντας εγκεφαλικά σε “δεξιούς” και “αριστερούς” καλοθελητές. 

Κάποτε έλεγαν πως θα έρθουν οι κομμουνιστές να μας πάρουν τα σπίτια, τις γυναίκες και να κλείσουν τις εκκλησίες. Τα πρώτα διαψεύδονται πανηγυρικά εδώ και δεκαετίες, ενώ η δημοτική αρχή Πάτρας αποδεικνύει πόσο έωλες ήταν οι κι οι φοβίες για “γκρέμισμα ναών” και “πόλεμο στην πίστη” από τους κομμουνιστές.




Έτσι λοιπόν, όπως αναφέρει το δέλτιο τύπου του Δήμου:

Από το Δήμο Πατρέων και την Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού Έργου, υλοποιείται το έργο της επισκευής του Ιερού Ναού των Αγγέλων και του Αγίου Μηνά, η οποία περιλαμβάνει εκτός από τις επισκευαστικές εργασίες εντός του Ιερού Ναού Αγγέλων στο Α΄ Κοιμητήριο Πατρών και την στατική ενίσχυση τμήματος του Ιερού.

Στα πλαίσια αυτά απομακρύνθηκαν κατεστραμμένες αγιογραφίες στους τοίχους του Ιερού, οι οποίες είχαν υποστεί διάβρωση και φθορές και επανατοποθετήθηκαν νέες, από τον αγιογράφο Ευγένιο Λιμάρ, μετά την υπογραφή σχετικής σύμβασης.



Σίγουρα βέβαια δε θα λείψουν εκείνοι που θα ερμηνεύσουν την είδηση ως ένα ακόμα δείγμα της “συμπόρευσης Πελετίδη με την ιεραρχία”. Όπως τότε με τους Rotting Christ καλέ. Που τελικά έπαιξαν κανονικά στις 19 του περασμένου Μάη, αλλά δεν το έμαθε σχεδόν κανείς εκτός από εκείνους που πήγαν, ίσως επειδή χαλούσε λίγο το αφήγημα για το “τακίμι” δήμου και ιεραρχίας.

Αυτό όμως που προκαλεί πραγματικό κοκομπλόκο, τόσο σε υπερορθόδοξες θείτσες, όσο και σε “αριστερούς” που διαβλέπουν βυζαντινές συνωμοσίες και (αν)ίερες συμμαχίες, είναι το γεγονός πως η είδηση της επισκευής έρχεται λίγο καιρό μετά το σάλο που προκάλεσε η δήθεν “απαγόρευση” προσευχής στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, δηλαδή την εφαρμογή του κανονισμού που δεν προβλέπει καμία προσευχή, αλλά και το σεβασμό στην ανεξιθρησκεία και το γεγονός πως υπάρχουν πια παιδιά διαφόρων θρησκευμάτων σε αυτές τις δομές. Είναι φανερό πως η δημοτική αρχή Πατρέων θα συνεχίσει να βάζει δύσκολα στους αντιπάλους της κάθε απόχρωσης για μια ακόμα πενταετία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου